Отпечатък на член от "Хизбула" открит край взрива в Бургас

Външно отрече Ал Кайда да е поемала отговорност за атентата
Обновена: 22 юли 2012 09:08 | 22 юли 2012 09:00,
208
Отпечатък на член от "Хизбула" открит край взрива в Бургас
"Хизбула" или "Ал Кайда"? Снимка: Reuters

Пръстов отпечатък, който съвпада с този на член на иранската групировка "Хизбула", е открит край взривения автобус в Бургас, съобщи за bTV израелският журналист Охад Хемо.

"Хизбула" или "Ал Кайда"? - кой в действителност е извършил атентата на бургаското летище все още не може да бъде официално потвърдено. Въпреки изявлението на " Ал Кайда Джихад" направено снощи, родното ни външно министерство отрече групировката да е поемала отговорност за ужасяващия взрив, при който загинаха 7 души.

По информация на израелските служби е възможно атентаторът и неговата група да са замесени в два неуспешни опита в други две държави.

Още по темата

"Преди няколко седмици е имало два неуспешни опита за атентати в Грузия и Тайланд. Там не се получи, но тук нападението беше успешно. Все още със сигурност не се знае кой стои зад атентата", каза Хемо.

Според разследващите израелски органи целта на терористичното нападение в България е била да има много повече жертви, допълва още журналистът.

"Службите в Израел смятат, че бомбата е била много мощна. Това, че е била на гърдите на атентатора показва, че вълната е била насочена и срещу хора извън автобусите. Късмет е, че са загинали само 7 души. Ако можем изобщо да говорим за късмет в този случай".

Според Охад Хемо страната ни е избрана неслучайно. Мерките за сигурност по българските летища били занижени и това е надделяло при избора на терористите.

"Тук всичко е свободно. Той е могъл да влезе лесно на летището. В другите страни не е така. Мисля, че трябва да промените нагласата си. Това отнема дълго време. Не става за ден или два. Все още тук всеки може да влезе на летището. Аз влязох преди минути там с чанта и никой нищо не ме попита. Мисля, че е въпрос на време службите ви за сигурност да променят мисленето си. За да стане по-безопасно тук", смята репортерът от израелския Канал 2.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
8
 
! Отговори
Луцифер преди 11 години
Минаваме през проход и показвайки отсрещният склон,казвам на малкият си син - Виждаш ли мечката отсреща ? След кратко взиране ми отговори - Мечката не,но видях малките мечета.Та и тяхната работа,казаха,че е мечката и тя трябва да е.
123
0
 
3
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
Отпечатъка е на саурон. Да не се търкаля пръстена наоколо, гледали ли са добре?
122
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гербавите комунисти като болшинство трябваше да променят коренно законодателството, да изчистят правозащитната система от бивши комунисти и пенсионери и да назначат млади хора, които да бъдат подготвени за този вид престъпления, а не да карат със старите си кадри от тошово време и да оплюват предшествениците си, оправдавайки калпавото си управление. Другото е кьорфишеци, които и да дойдат след тях това ще е дереджето. Липсата на професионализъм е причината за всичко това, което се случва.
121
1
 
5
 
! Отговори
12345 преди 11 години
Б.Б. Е МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ, ЩЕ СИ НОСИ ОТГОВОРНОСТТА И ЩЕ ПОЛОЖИ УСИЛИЯ ЗА ТОЗИ ПОСТ.ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ РАЗМЕНЯНЕ НА ПОВЕРИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ НАЙ-ВИСШ ПОРЯДЪК ЧРЕЗ ПРЕВОДАЧ?СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ ЗА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ, В ЕС СМЕ, ДА ВИ СЕ НЕ ВИДИ, ДА НЕ МОЖЕШ БЪКЕЛ ДА ОБЕЛИШ С КОЛЕГИТЕ СИ...В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕМ?
120
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
летище бургас и паркингът са дадени на концесия на фирма, която печели пари от това и физическата охрана е тяхно задължение. задължение на държавата пък е да следи кой влиза и излиза през границите и какво се случва в новопостроените 1000 джамии, както и какво говорят там хилядите чуждестранни емисари, които гастролират у нас. данс=държавна агенция за национална сигурност и аз все още се питам когато влязоха и пребиха човека-глас, той с какво е застрашавал националната сигурност?
119
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След този случай ереите трябва да идват с визи. И е вярно, че никой българин не е заплашен като пътува никъде.
118
0
 
14
 
! Отговори
12345 преди 11 години
ВЧЕРА Б.Б. БИЛ ПРОВЕЛ ПОЛОВИНЧАСОВ РАЗГОВОР С ОБАМА.ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ КАК Е СТАНАЛО ТОВА?Б.Б. Е ОТ 10 ГОДИНИ ВЪВ ВЛАСТТА - КАК НЕ СИ СЕДНА НА *** ПОНЕ АНГЛИЙСКИ ДА НАУЧИ - ПОГЛЕДНЕТЕ ГО В БРЮКСЕЛ, ДО КОЛЕГИТЕ СИ - СЕДИ КАТО ***.ФУТБОЛ ДА РИТА, ТЕНИС ДА ИГРАЕ, КАРТИ ДА ЦАКА - ИМА ВРЕМЕ. АМА ДА СЕДНЕ ПО 3 ЧАСА НА ДЕН ДА НАУЧИ АНГЛИЙСКИ НЕ МОЖЕ, ЩЕ СЕ ПРЕУМОРИ.ДОЙДЕ ТУК АМЕРИКАНСКИ ПОСЛАНИК, И ДРЪНКА НА БЪЛГАРСКИ - ЛОШО-ДОБРЕ, ПРАВИ ГО. ТОЗИ ЧОВЕК НИКОЙ НАВЪН НЕ ГО ВЗИМА НАСЕРИОЗНО
117
0
 
20
 
! Отговори
глупавичка преди 11 години
Интересно ми е откъде имат отпечатъци на всички терористи? Сериозно питам...За да ги имат трябва да са ги взели от тях, а ако е така- и щом са терористи- защо на свобода за да взривяват бомби?
116
0
 
13
 
! Отговори
do 113 преди 11 години
Адски ми е обидно, когато решат да ме проеряват. Дразня се много. Ззащото си мисля абе ако аз им изглеждам подозрителен, значи не могат да различат този, който е. Е, така си мисля. И ми е обидно.
115
2
 
8
 
! Отговори
Deko преди 11 години
Това е положението в системата им, след като комунистът Миков я разсипа като пенсионира професионалисти по на 45 г. с опит, а остави верни слуги по на 50-60 г ръководни кадри, които и до днес търкат бюрата си и пресмятат трудовия си стаж в първа категория и 20-те брутни заплатки при пенсиониране. Такива никога няма да направят нещо и да рискуват да изпуснат кокалчето си-това е истината.
114
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ се провалят при охраната на пътниците в гарите, моловете, летищата и превозните средства. ГЕРБ не могат да гарантират сигурността на пътниците и туристите и извън тези места и след като не са способни да организират работата на МВР и ДАНС, ГЕРБ просто трябва да плащат на частни охранителни фирми.
113
1
 
16
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
Много удобно ,сега пък отпечатък ей те я стават вече смешни,а нас ни правят на маймуни някакви евреи...........
112
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе ***! Гасуваха на МВР най-големия бюджет! И какво? Израелската пропаганда си диктува правилата у нас! Едно раследване не могат да направят! Ама е така, защото за последните 15 години само скапаняци постъпиха в МВР, защото там не си напрягат мозъчетата и пилешките мускулчета! Заплатката тече и те си хортуват! Скапаняци!!
111
0
 
19
 
! Отговори
noname преди 11 години
Хизбула - Иранска групировка ???? От кога бе ? Спрете с простотиите, хората не ви вярват!!!
110
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атентатът не е дело на евреите, при кулите загинал евреин нямаше....Спрете да пишете глупости. Не им е нужен такъв атентат, за да си оправдаят готвената, а и вече започнала война...Това е дело на мюсюлмани, какви, кои... рано е да се каже.И е крайно време огражденията по граничната бразда с Турция да се върнат. И държавата да се вземе в ръце.Да се спре приема на емигранти от Азия и Африка.
109
0
 
15
 
! Отговори
яве преди 11 години
Повечето знаем, какво и защо се случи в Бургас! You can fool some people sometimes,But you can't fool all the people all the time. Комунизма е история, където е мястото и на американския капитализъм!
108
0
 
22
 
! Отговори
12345 преди 11 години
НАРОДЕ, ОСЪЗНАЙ СЕ....НА НИКОГО ОТ НИКОЯ ПАРТИЯ НЕ МУ ДРЕМЕ ЗА ТЕБТВОИТЕ ПРОБЛЕМИ ( РАБОТА, СИГУРНОСТ, БЛАГОДЕНСТВИЕ) НЯМА НИЩО ОБЩО С НАМЕРЕНИЯТА НА КОЯТО И ДА Е ПАРТИЯ А ТЕ СА ВЛАСТ, ПАРИ, ЛИЧНО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ.КЪДЕ Е БАТЕ ВИ БОЙКО - ДА ИЗЛЕЗЕ КАТО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ, ДА НАПРАВИ ИЗЯВЛЕНИЕ, ДА ИЗРАЗИ СТАНОВИЩЕ, ДА АНАЛИЗИРА СИТУАЦИЯТА...НЕМА КАК ДА СТАНЕ, НА НЕГО ВСИЧКО МУ Е НА СМЕХ...Б.Б. Е ОТЧАЙВАЩО НЕКОМПЕТЕНТЕН И В СИТУАЦИЯ КАТО ТАЗИ ГРОЗНАТА ИСТИНА ЛЪСВА.
107
4
 
10
 
! Отговори
злото преди 11 години
Този бид тероризъм няма как да бъде спрян- няма бойно поле, няма конкретни врагове...Всеки човек може да е движеща се бомба. Възможно ли е във всеки един момент всеки да бъде проверяван?! НЕ! Това е най-лошото- че трябда да се подозираме един друг и че човека за човека става враг и опасност! Технически аз не виждам какво може да се направи- наистина! Може да се ограничи, но в никакъв случай да се спре!
106
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Измишльотини е всичко това. Ако ти вдигнат мерника-все ще намерят начин да направят каквото са решили. Важно е повод да не им се дава.
105
1
 
12
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 11 години
До 93 Хаде де наистина ли? Във Германия можеш да ходиш във всякакви магазини със всякакъв багаж купен от друг магазин, и когато няма къде да го оставиш, го носиш със себе си. Трябва да имаш само касова бележка. Метални детектори няма никъде.