Пачки с долари и евро хванаха в автобус на Дунав мост

Валутата била скрита в тапицерията на куфар
Обновена: 23 авг 2012 20:38 | 23 авг 2012 20:35,
20
Пачки с долари и евро хванаха в автобус на Дунав мост
Снимка: МВР

Близо 100 000 евро и над 70 000 долара бяха открити снощи от русенските митничари, съобщиха от Агенция „Митници”.

Влизащ в страната пътнически автобус с румънска регистрация, пътуващ от Румъния за Турция, е бил селектиран за проверка на ГКПП „Дунав мост” Русе.

Преди проверката на всички пътници и на тримата шофьори на автобуса са връчени лични валутни декларации на съответния език (румънски или турски), за деклариране на наличните парични средства или благородни метали.

След това митническите служители са пристъпили към физическа проверка на автобуса. При нея в помещението за отдих на шофьорите е проверен куфар с дрехи, под тапицерията на който са открити пачки с валути.

Намерени са общо 98 600 евро и 70 400 щатски долара. Единият от шофьорите, турски гражданин, е признал, че валутата е негова.

За случая е уведомен дежурен разследващ митнически инспектор. Срещу нарушителя е образувано незабавно производство по чл. 251 от НК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цяла европа си пере парите у нас...Следващия път може да хванат тир с пачки...
15
1
 
1
 
! Отговори
M преди 11 години
E kato ne si selektiran ? moje I bombi da se prenesat I terroristi ... Ot Uga !!!Abe te si znaiat Che ne se pazi dobre I Germanzite revat Che Balgarite gi puskat ..Те си имат 8 mil. Turzi I ne gi iskat poveche !!!!!!
14
0
 
15
 
! Отговори
ШЕНГЕРЕНЕН преди 11 години
Какъв шенген бе я гледаите хората какво правят ,кви са куфари ,какви пачки чудесия . Ще махали границите то това ни е наи печелившият бизнес . Тия митничари ако се хванат сериозно да тарашат всички те ще бъдат едни куфари,чували,раници то ще бъде чудо от долари и евро
13
0
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Разбира се че да. Винаги декларирам и няма проблем, а ако някой иска да ти направи обир по пътя могат да го направят и без да си декларирал Апаши не липсват..Да пази бог !
12
3
 
3
 
! Отговори
emos преди 11 години
10 Много си умен ей.Ти би ли декларирал нещо пред някого за който си почти сигурен,че може да те подложи да те изгърбят по оътя
11
2
 
9
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
До 5Оня ден се върнах от Гърция и ти гарантирам че митничари има! Има и български и гръцки! Има и опашка от камиони а на тези с автомобилите ни проверяваха само лични карти! Става бързо но митница има! Шенгенското пространство е това което преминаваш от една в друга държава само през табела!
10
2
 
3
 
! Отговори
МИТНИЧАР преди 11 години
Дянков сега като изреве ИМАМЕ БЮДЖЕТЕН ИЗЛИШАК ОТ 1000 МИЛИОНА ЕВРО . И хорицата на запад ще си бият главите в земята . Е***тия булгери и тая тяхната икономика
9
1
 
19
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
Ти би ли декларирал мръсни пари чиито произход не можеш да докажеш?
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Луди хора! Кой разнася пари в куфари. Да ги декларира и да му е мирна главата. Защо трябва да крият пари ако не са крадени ?
7
0
 
5
 
! Отговори
ДО 6 преди 11 години
И изтъркана бих добавил аз.Всички митничари го знаят този номер.
6
0
 
16
 
! Отговори
Пъзел преди 11 години
Това с куфарите стана много опасна работа...то кокайн в тях ...кинти...
5
7
 
5
 
! Отговори
don преди 11 години
митница и шенген са две различни нещаШенген е за граничният контрол а не за митническияот 2007 г. се махнаха граничните минически пунктове с Гърция и Румъния.Остновна директива свободно движение на стоки и хора.В момента се появават така наречените мобилни митнически групи които могат да извършват проревра и на територията на страната , а няма гронична митница другарю социалист много ти се иска да има и сега гранична митница.
4
4
 
14
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Има митничари пич! Това да не ти е Шенген!?
3
17
 
6
 
! Отговори
don преди 11 години
на Дунав мост няма - митничари от 2007г. журналиста пак е збъркал иинформацията. А такива проверки се правят само по сигнал и то предварително а не случайно.Поне журналисттие в ДНЕС БГ да знаят че от 2007г. сме в европейският съюз и къде има гранични митнически служители и какви са дериктивите на евро съюза. Пожалавам и да са по обективни а не да търсят сензация
2
8
 
4
 
! Отговори
Социалист преди 11 години
Така се бори кризата! Държавата има нужда от свежа пари и благодарение на Бойко Борисов те не са законни!!!
1
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И кой им подшушна за куфара?