Хванаха наши роми, трафикирали десетки жени към Германия

Момичетата били насилвани и заставяни да проституират
Обновена: 24 окт 2012 21:34 | 24 окт 2012 21:34,
64
Хванаха наши роми, трафикирали десетки жени към Германия
Членовете на групата са задържани. Снимка: архив Булфото

Екип на прокуратурите в Плевен и в германския град Бремен е разбил международна престъпна група за трафик на млади жени с цел проституция и пране на пари, съобщи окръжният прокурор на Плевен Иво Радев.

Разследваните са 13 души, от тях 11 българи /две семейства и техните дъщери/, сръбски гражданин от албански произход и германски гражданин. Жертвите на трафика са десетки момичета около 18-годишна възраст, от цяла България.

Престъпната дейност е наблюдавана от 2008 г.

Няколко членове на ромска фамилия от Плевенско набирали жените и ги изпращали в Бремен, като им обещавали добро заплащане и работа като сервитьорки.

В Германия жертвите били настанявани в бардаци и частни квартири, каза Радев. Момичетата там разбирали ще работят като проститутки.

Те умишлено били подбирани от социално слаби ромски и български семейства, не знаели чужди езици, нямали ориентация в коя държава и в кой град се намират, някои били неграмотни.

Заподозрените прибирали документите им и спечелените от тях пари с обещание, че ще им купят жилища у нас. По различни начини парите били "препирани" и легализирани, поясни Радев.

Жертвите били насилвани и физически, нямали почивен ден, били на разположение 24 часа в денонощие, а при допълнително заплащане били задължени да правят секс без предпазни средства и да изпълняват сексуални извращения, поясни прокурорът.

Германският гражданин наемал квартирите, а сръбският - размествал момичетата по места за проституиране и изисквал от българите нови попълнения жени.

На 14 октомври при операция едновременно в районите на Плевен и в Бремен групата е разбита. Проверяват се трезори "за пране на пари, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tavi pradna v ustata na giavurite
52
1
 
13
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Братя българи, единствено ВМРО и Атака могат да сложат прангите на ***. *** отвличат и българки, на кръвта ни посягат. Замислете се догодина на изборите кого ще сложите начело на държавата.
51
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ***.На вагоните и за ........... Индия ,само така ще се оправят нещата!
50
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Горките циганя Сега всичките им пари ще отидат по съдилищата за да се доказват че не са виновни и са го правили защото са бедни и децата им няма какво да ядат
49
0
 
19
 
! Отговори
sstoqnov преди 11 години
ЦИГАНЯ!!!А не роми,ромите са в Рим!!!Долна пасмина!!!
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Трафикиране" - тоя термин го има само в речника издаден от университет "Синсити". Браво господа драскачи. Вие сте истински журналисти. 1500 кила водка, 8000 часа чалга и вече сте достойни вишисти. Вие сте новият елит. Браво. Учете младите на неграмотност, чалга и алкохол. Да живее чалгата.
47
5
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
България е генератор на престъпници ,някои се занимават с трафик на жени и дрога ,други с обири на банкомати !
46
0
 
10
 
! Отговори
няма правосъдие преди 11 години
*** пак отърва кожата ,хитър *** еей !
45
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В някои случаи думата "холокост" не звучи толкова отвратително...
44
0
 
21
 
! Отговори
Формула преди 11 години
Първо кастрация, после декапация!
43
0
 
23
 
! Отговори
А дано ама нада ли преди 11 години
Ако решат да ги съдят в Германия *** ще видят кон боб яде ли но ако делото е в българския независим съд пишете ги бегали.....
42
0
 
16
 
! Отговори
vivian преди 11 години
Трафикирали??? Днес.бг бележи нови върхове в използването на български език!
41
0
 
28
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
32 е абсолютно прав - само връщане на смъртното наказание, въвеждане на строги по китайски закони и масови разстрели на *** ***, ще върнат реда, мира и спокойствието в България.
40
2
 
5
 
! Отговори
мале хора преди 11 години
Не се връзвайте на медиите!!!Те медии и банки могат и гражданска война да предизвикат за няколко дена!Пускат ни няколко репортажа, 2 снимчици и тн. за неща, които се случват всеки ден и то не само от ***!А *** просто се хващат на куката и почнаха да се усещат като жертви! Но не е виновен този дето ял, а тозе дето дал! Ама ние не сме дали, а са ни излъгали! Ами да се научим крайно време да разпознаваме лъжата и да не се самозалъгваме. Каква независимост ако живееш в лъжа?
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бай *** - егати пауъра!
38
0
 
17
 
! Отговори
До тези на въдицата преди 11 години
Гледах едно клипче в тубата с Ерик Кантона за банките има го и със субтитри.Та там пича казва, че в днешно време лесно се прави революция, но това хората не трябва да го позволяват. Войни, протести, революции и тн. са доказано неефективни и винаги се обръщат срещу хората. Та той още 2010г. започва да говори на хората да си променят навиците и да си изтеглят прите от банките, които мътят водите в света чрез медиите, та цели правителства треперят от тях. Спира им се вярата и финансирането. Дали!?
37
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато САЩ не си изберат бял президент - нищо не може да се направи с ***
36
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Престъпната дейност е наблюдавана от 2008 г.четири години ги наблюдавали... сега ще ги пуснат под гаранция, десет години ще водят дела и накрая ще ги оправдаят, щото доказателствата били събрани по незаконен начин. а бхк ще осъди държавата да плати луди пари, че е било нарушено традиционното право на етноса да трафикира хора
35
0
 
15
 
! Отговори
@ 37 преди 11 години
Ще изнасяме за Турция.
34
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти би ли се мил с такъв ***, аз лично не. Тези даже и за *** не стават ...