Задържаха трима нелегални имигранти след 1-часово преследване

Те се били настанили в чужда вила
7 яну 2013 15:51,
4
Задържаха трима нелегални имигранти след 1-часово преследване
Снимка: Архив МВР

След едночасово преследване полицаи от Сливница заловиха трима нелегални имигранти, съобщават от ОД на МВР - София.

В полицията в Сливница в събота около 11:15 часа получават сигнал, че във вила в село Летница има трима непознати мъже. Сигналът е подаден от столичанин, собственик на съседна вила. Тримата се били настанили във вилата на 66-годишна жена от София.

Към адреса се отправил автопатрул на полицията. Като пристигнали на място обаче, служителите на МВР заварили само столичанина, който подал сигнала. Той им обяснил, че при опит да заговори тримата непознати мъже, те напуснали селото в неизвестна посока.

Полицаите обходили района и влезли в дирите на бегълците. Последвало едночасово преследване в гориста местност. Накрая бегълците били задържани на около 800 метра от село Прекръсте, община Драгоман.

Оказало се, че тримата не говорят български, а са и без документи за самоличност. Униформените ги откарали в районното за изясняване на случая.

В присъствието на преводач тримата мъже се идентифицирали като иракски граждани. Това са А.А. на 25 години, С.А. на 31 години и Х.С. на 18 години - и тримата от Багдад. При огледа на вилата се оказало, че чужденците са влезли с взлом, след което са се самонастанили в нея. Кражба от имота обаче иракчаните не са извършили.

Нелегалните имигранти били задържани първоначално за срок до 24 часа. Срещу тях е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 170, ал.2 от НК. Непосредствено след задържането им са уведомени регионалната дирекция „Гранична полиция”-Драгоман, група „Миграция” при ОДМВР-София, ДАНС и районната прокуратура-Сливница. С прокурорско разпореждане тримата остават в ареста, като им е взета мярка „задържане под стража” за 72 часа. Работата по пълното изясняване и документиране на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Дана преди 11 години
Скрили се под покрив на топло. България е двор с разграден плет. И ако ги бяха хванали по рано какво щеше да стане ? Нищо. Бягат без документи за самоличност Може да са убийци избягали от затвор а може и да са честни хора ,,,неможеш да ги знаеш,Съветвам България- АРАБИ НЕ ВИ ТРЯБВАТ !
2
1
 
10
 
! Отговори
бг преди 11 години
АМИ КАДЕ СА ТИА ГРАНИ4АРИ БЕ..........КWА ГРАНИЦА ПАЗIM TAM
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Представям си дебелите ченгета в потен тръс на пресечена местност, как са ги хванали си остава тайна за мен:)