Самозапалилият се получил инфаркт преди 15 дни

При постъпването му в болницата казал, че го боли и поискал вода
Обновена: 13 мар 2013 20:15 | 13 мар 2013 16:24,
292
Самозапалилият се получил инфаркт преди 15 дни
Мястото на инцидента. Снимка: Булфото

51-годишният Димитър Димитров, който се самозапали пред президентството, е в много тежко състояние.
Той е в противошокова зала на Клиниката по изгаряни в „Пирогов“, на апаратно дишане. Мъжът е получил 25% изгаряния и не е в съзнание, съобщиха от здравното ведомство.

Към 13.30 часа днес той се заля с бензин до фонтана до президентството. Трима гардове на НСО успяха да се намесят и  да угасят огъня.

Димитър Димитров е с изгаряния по цялата глава, шия, гърдите, част от врата и пръстите на двете ръце, съобщи  проф. Огнян Хаджийски, началник на Клиниката по изгаряния в болница "Пирогов".

Състоянието му се утежнява от това, че той е вдишал от токсичните газове и пушеците.

Преди 15 дни пациентът е бил с инфаркт, лекувал се е в Трета градска болница. Всички това утежнявало прогнозата за живота на пострадалия.

Още по темата
Медицинските екипи полагат всички необходими грижи за лечението му. Самозапалилият се мъж е интубиран, сложен е на специално легло. Той е на системи и на обезболяващи.

Лекарите утре ще преценят дали да престъпят към операция. При постъпването му в болницата 51-годишният Димитър не е казал нищо, освен че го боли и му се пие вода.

Охранители от НСО са станали неволни свидетели на случая днес в ранния следобед. Мъжът е бил в района на шадравана до сградата на президентството, като по никакъв начин не е показвал, че има намерение да се самозапали.

Изведнъж трима от охраната на президентството чуват силен вик и на секундата тръгват към него.
Служителите на НСО са реагирали незабавно и с помощта на пожарогасител са успели да погасят пламъците.

За по-малко от месец това е четвъртият случай на самозапалване на хора. Първият беше във Велико Търново, където мъж на средна възраст се запали на пешеходна пътека и почина на път за болницата. 36-годишният Пламен Горанов се самозапали пред Община Варна в знак на протест, след което и той почина.
В Раднево пък се самозапали 53-годишният Венцислав Василев, който също почина в края на миналата седмица.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори под хорската трагедия пак публикувате гнусните си призиви, агитации и се правите на мн мъдри?! Някакви смешници разправят тука, че хората умират от мизерия, ама те си седят пред компчето и си щракат веселко по клавишите! Защо не се самозапалите и вие бе, бунтовници? Нали уж всички сме принудени поради мизерията, на която са ни обрекли управниците ни? Ама вие си щъкате още и само пускате мухите, а на по - лабилните малко им трябва. Палячовци!
182
2
 
6
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
Съжалявам, четох коментарите, как хората се дърлят и въобще не видях под каква новина са написани. Не знаех, че е за този ужас, иначе не бих говорила така леко. Горкият човек, Бог да се смили!
181
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато се самозапали майстор-зидар масон,тогава ще повярвам,че кризата е за всички!
180
2
 
9
 
! Отговори
до 223 преди 11 години
оня, дето копипействаше под всяка новина, че по времето на гроб имало някакъв морал и че се забелязало някакво раздвижване, май си е загубил мейла с инструкциите
179
3
 
2
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
До ЛораХе-хе-хе, Лорче, много си язвителна, чадо. Ти от хайверче ли си се излюпила? Или все пак имаш някое и друго "мухлясало" поколение в рода си? *** и баща ти от кое поколение са? А техните родители? Тъжни и сбръчкани ли ги намираш? А ти радост носиш ли им? Отрудени ли са? Да не би да са се трудили тебе да отгледат? Или все пак си се излюпила от хайвер без пряко участие на предходните поколения. Хе-хе-хе! Величаво Лорче, нещо като сърчице да ти тупа някъде отляво? Само питам.
178
3
 
3
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
До ЛораХе-хе-хе, Лорче, много си язвителна, чадо. Ти от хайверче ли си се излюпила? Или все пак имаш някое и друго "мухлясало" поколение в рода си? *** и баща ти от кое поколение са? А техните родители? Тъжни и сбръчкани ли ги намираш? А ти радост носиш ли им? Отрудени ли са? Да не би да са се трудили тебе да отгледат? Или все пак си се излюпила от хайвер без пряко участие на предходните поколения. Хе-хе-хе! Величаво Лорче, нещо като сърчице да ти тупа някъде отляво? Само питам.
177
12
 
3
 
! Отговори
равноправие преди 11 години
ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА СМЕ РАВНИ И СЪС СИВИ КАСКЕТИ НА ГЛАВИТЕ (ЗА МЪЖЕТЕ). ПРИ ЖЕНИТЕ КЪРПИ ДА ИМ ПОКРИВАТ КОСИТЕ И КОЙТО НАРУШИ ТОЗИ МОДЕЛ ДА БЪДЕ ПРЕБИВАН С КАМЪНИ КАТО КУЧЕ.НИКАКЪВ ХОМОСЕКСУАЛИЗЪМ И ЗАБОГАТЯВАНЕ.ОГРАНИЧЕН ИНТЕРНЕТ И ЗАВЕДЕНИЯ РАБОТЕЩИ НАЙ КЪСНО ДО 22.00 ЧАСА.
176
2
 
0
 
! Отговори
до матросов преди 11 години
аре, стига глупости!! всички знаем, че руснаците не носят много на алкохол, щото пият бързо на екс големи количества. така че след неограничено количество водка никой не би могъл да се сражава. еми, поне са се сражавали, а не са посрещали с погачи и цветя окупаторите и не са ги наричали братушки...хахахаха
175
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ЛЕВСКИАман от площадни и форумни лъвове!Власт се взима с оръжие,не с постване в нета!Дреми си ти зад екрана и призовавай за манифестации,но не се прави така!
174
6
 
11
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 11 години
на площтадите храбри БЪЛГАРСКИ лъвове.да защтитим БЪЛГАРСКИЯ народ който тиранът ПЛЕВНЕЛИЕВ погребва.ако е останала и частица от патриотиезма на ЛЕВСКИ И БОТЕВ излизаите да раздаваме правосъдие така както ЛЕВСКИ е раздавал правосъдие на тираните.да продължим делото на ЛЕВСКИ И БОТЕВ и да свалим със всички средства тираните от ГЕРБ И ПЛЕВНЕЛИЕВ.не чакаите а излизаите храбри БЪЛГАРСКИ лъвове БОСИЯ ви показа пътя на РЕВОЛЮЦИЯТА сега ние сме на ход да напълним площтадите и да свалим тираните РЕВОЛЮЦ
173
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бащата на Димитър Кирил Биволев сподели, че всички живеели в един апартамент в София и Димитър трудно свързвал двата края. Преди две години по сигнал на съсед, бившия полицай Христо Чорбаджийски, от РИОКОЗ затворили работилницата на Митко, тъй като шумът от работата на ковача пречел на комшията. От тогава той е без работа и е пенсиониран по болест.
172
1
 
9
 
! Отговори
12 преди 11 години
Атака вече задмина партията на Меглена Кунева. Ако рейтингът на Атака продължи да нараства със същия темп, не е изключено резултатът й да доближи вота на ДПС. Някои по-смели анализатори дори смятат, че партията на Волен Сидеров ще задмине ДПС. Това може да се случи, ако Атака отнеме значима част от електората на БСП. Яхне ли Волен Сидеров лявата вълна, няма да има спирка до изборите. Червените са в паника. Вече излъчват разнопосочни сигнали. Сидеров ги плаши.
171
7
 
4
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААААА.... преди 11 години
...АБЕ , АТАКИСТА ......ЩО НЕ ХОДИТЕ С ВОЛЕН , ДА ГИ "национализирате" бе....ха,ха,хаааааа...ЩЕ ЧАКАТЕ , ДРУГ ЛИ ДА ГО НАПРАВИ ...???!КАТО ГЛЕДАМ, МАЙ НЕМА ТОЛКОВА ПРОСТИ ХОРА --ЯВНО , НЕ ИМ И ОМРЪЗНАЛ ЖИВОТА...ХА,ХА,ХААААА..
170
2
 
14
 
! Отговори
Аатка преди 11 години
Важно е в памет на тези хора да се НАЦИОНАЛИЗИРАТ монополите иначе все едно нищо не сме направили!
169
10
 
11
 
! Отговори
МАТРОСОВ.... преди 11 години
....БИЛ Е НАПЪЛНО ПИЯН---КОГАТО Е ЗАТУЛИЛ С ГЪРДИТЕ СИ ВРАЖЕСКАТА КАРТЕЧНИЦА...!ПРЕДИ ВСЯКА АТАКА ...НА РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ СА ДАВАЛИ НЕОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВА ВОДКА!НОРМАЛЕН ПОХВАТ НА КГБ!ТОВА СЪЩО Е ....ЧАСТ ОТ "ВЕЛИКИЯ ГЕРОИЗЪМ" НА РУСКИЯ ВОЙНИК!!/знам го от стар руснак/
168
11
 
15
 
! Отговори
Не се връзвайте, че преди 11 години
... в интернет-форумите пишат привърженици на ГЕРБ, ББ и ЦвЦв! Положителни постове за тях пишат само платени драскачи. Самата професия /абсолютно незаконна/ "платено присъствие във форуми" е измислена от ГЕРБ, и за това има обективни документални доказателства! Никой преди ГЕРБ не е плащал за писане в Интернет!Всъщност, почти цялата сума от 100-те млн лв партийна субсидия за ГЕРБ е изразходвана за купуване на медии и плащане на хонорари на драскачите!
167
5
 
2
 
! Отговори
Огън преди 11 години
Ееееебаси модата.....*** народ, да не види нещо....
166
1
 
1
 
! Отговори
Гаргамел до 193 преди 11 години
Интересно това не го знаех за Борис. Ванга затова му прочита смърта, защото тя също е инструмент на еврейте, като цяло. Дори не е знаела на кого служи си мисля. Във всички големи градове има излъчватели каращи хората да не се противът на ставащото в държавата.
165
2
 
4
 
! Отговори
idi преди 11 години
Да тежат на съвеста на "обективните" медии, които представят всички гледни точки.То не беха репортажи, роднини, искания за национален траур, не знам дали не са искали и да ги обявят за светци. Много ясно, че ще се появят още желаещи. Нали знаете защо на големи спортни събития, като нахлуе някои на терена как камерите се обръщат и никой от телевизионните зрители не ноже да го види. Дали западните медии са по- малко свободни.....
164
8
 
5
 
! Отговори
МАНИПУЛАЦИИ НА ... преди 11 години
....ЗАВИСИМИ ХОРА ОТ АЛКОХОЛ ИЛИ ХЕРОИН.....!ТОВА СА ХОРА --РАЗВАЛИНИ!Лесни са за манипулиране от разни , Политичиски обвързани извършители!ЦЕЛТА Е ДА ВЪЗДЕЙСТВАТА НА .....ВЪЗБУДЕНАТА ТЪЛПА! ТАКА СЕ ПРАВЯТ -------"велики подвизи" и РЕВОЛЮЦИИ!ПРЕЗ ВСВ, .../преди атака/ --В РУСКИТЕ ОКОПИ ВОДКАТА СЕ Е ЛЕЕЛА КАТО ВОДА!ЕЛЕМЕНТАРНА ХВАТКА НА КГБ/дс!