Наказаха полицай, защото ударил мъж, заплашил сина му с пистолет

9-годишното момче на полицая било преследвано от мъжа и обиждано
9 апр 2013 16:40,
60
Наказаха полицай, защото ударил мъж, заплашил сина му с пистолет
Снимка: Булфото, архив

Дисциплинарно наказание е наложено на старши полицай от Бургас, съобщaват от МВР-Бургас.

Причина за проверката е инцидент, възникнал на 2 март тази година в късния следобед, когато 9-годишният син на полицая му разказал, че заедно с други деца са преследвани от непознат мъж с автомобил, който им крещял обидни думи и ги заплашвал с пистолет.

Старши полицай Красимир Петков в цивилно облекло с личния си автомобил (по време, когато не е бил на работа и не е действал в качеството си на полицейски служител) отишъл на местопроизшествието, за да разговаря с децата и изясни случая.

Междувременно съобщил на тел. 112 за инцидента и заплахата с пистолет спрямо децата, искайки съдействие от полицейски автопатрул от Първо районно в града.

Станало ясно, че непознатият мъж е Георги Карамарков. Участниците в инцидента били поканени да дадат обяснения по случая в районното. На входа на полицейското управление обаче между двете страни възникнало спречкване.

Старши полицай Петков ударил в лицето Георги Карамарков.

В резултат на приключила дисциплинарна проверка, разпоредена със заповед на директора на полицията в крайморския град, на полицай Петров е наложено дисциплинарно наказание по повод нарушение на етичните правила за поведение на държавните служители в МВР.

Във връзка с първоначалните данни за заплаха с пистолет спрямо подрастващите е образувано досъдебно производство.

Установено е, че оръжието на Георги Карамарков е газов пистолет, който е иззет по надлежния ред по повод воденото досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в крайна сметка какво се оказа, кой кого е започнал първи да заплашва и това с колата реално ли е или полицая го е измислил, щото на други места се описва доста различна предистория ?
43
0
 
1
 
! Отговори
mai da преди 11 години
da ne izleze nakraq ,che policaqt ima na pijamata si... prishiti pagoni,i se izjivqva kato nadchovek....
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е перспективата, за съжаление...Умишлено се прави така, че хората да са в постоянен страх и напрежение! Вместо да наградят полицая, те го наказват...
41
2
 
8
 
! Отговори
Lady преди 11 години
Хм, ми та аз бих го ошамарила много преди да стигнем до районното. Много го е забавил полицая, а пък и наказание отнесъл чак!?! Пффф...
40
5
 
4
 
! Отговори
Ая преди 11 години
Ни кога посегателствп върху деца , но връщам малко лентата , защото и слепецът ще види , колко нескопосно е съшито всичко това :) Защо му е на този мъж да плаши 9 - годишно дете , ами то само тон да му повишиш е достатъчно ! Оръжието му изведнъж е газово - естествено , защото иначе ще яде хурката Наложено му е адм.наказание и са го вкарали в най леката част на закона а си е чиста хулиганска проява - цивилен да удря друг гражданин и то в Полицейското у -ние - това е хулиганство ГОРКО ТИ РОДИНО !
39
2
 
18
 
! Отговори
Jeck преди 11 години
На никой не пожелавам да се случи това с детето му - да го гонят и заплашват с пистолет. 90% от хората не могат да различат газов от боен пистолет... Дано на детето на този служител да не му остане някаква психична травма.... По отношение на действията на полицая малко е избързал с шамарите и то на публично място, трябвало е някъде на четири очи, или да го качи в багажника на автомобила и тоя комплексар, дето се прани на нападател. Ако чака на правосъдие - забрави.....
38
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То е ясно за какво иде реч. Оная ***, като е видял полицая на стълбите е започнал да го дразни още повече за случилото се с надеждата да яде бой тада се отъре после с претекста за полицейско насилие. Полицая е бил афектиран заради случка и не е бил на работа. Не е издържал и го е ступал. Сега ще го "мъмрят", просто е имало свидетели и няма как.
37
1
 
15
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 11 години
В Бургас все още е 95та година. Мутри, едно- друго. Всички са с адидас и са безсмъртни. А полицая добре му е ударил шамар на дразнителя с пистолета, дето се е големеел.
36
0
 
11
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Я не говори наизуст.Ясно се казва,че полицая не е бил на работа.По тази логика не би трябвало да го наказват.Но това е България.Нека някой така да заплаши моето дете,пък тогава да видим,какво ще стане.
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От всичко до сега разбрах,че полицая по закон дори и да не е на работа,няма право да защити детето си.
34
0
 
18
 
! Отговори
сс50 преди 11 години
Полицаят е наказан,защото е ,,полицай''!Ако това,беше станало между мутри или ***,дали щеше да се чуе нещо?
33
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Т.нар "право"охранителни органи у нас са развъдник на чудовищни морални мутанти.
32
1
 
28
 
! Отговори
qwer преди 11 години
Това отново е в Б-я, няма държава в света в която някакъв си селски *** да заплаши деца с пистолет,да ги преследва и на това животно да не му бъде начупена главата още на улицата от полицията, няма такава държава. Какъв респект искат да имат полицаите когато държавата категорично им забранява да защитават свободата и животът на хората и своят разбира се. Случаят с полицаят защитил държавно имущество от грабеж и своя живот е арестуван вместо позлатен, сега баща защитава свободата на детето си
31
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някой заплаши детето ми с пистолет изобщо няма да се церемоня къде го бия -направо ще ми се посере в ръцете !!
30
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А сега да видим, дали прокуратурата ще използва същите експертизи, както при Октай Енимехмедов и ще повдигне ли обвинение за заплаха за убийство?!!Или пак ще сме свидетели на поредната циркова драма.
29
1
 
55
 
! Отговори
Ега ти правосъдието! преди 11 години
Децата не биха могли от разстояние да различат боен пистолет от газов, при това те са били преследвани! В подобна ситуация, някое дете би могло от страх да получи психично заболяване или да започне да заеква и после цял живот да не може да се оправи. Можем да си представим как се е държал хулиганът, та да предизвика бащата да го удари пред самото полицейско управление!Извод: Ако заплашиш с газов пистолет пълнолетния Доган, ще те съдят за опит за убийство. Заплашиш ли дете, ще накажат баща му!
28
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен. Аз се чудя как се е сдържал толкова време и не го е пребил по-рано онова гангстерче с газовият пистолет. По татово време престъпниците не смееха да надигнат глава, сега с тая свободия до никъде няма да го докараме.
27
7
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Май не си ходил скоро при "чичко Доктор"
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
6tiah da go razstreliam, a ne da go udriam kato zapla6va malki deza s pistolet.
25
22
 
5
 
! Отговори
ACAB преди 11 години
Всичко е ясно..Ушевото прасе се е правил на мЪж и после са скалъпили историйка със "кушаревски" свидетели