Шестима нападнаха екип на Спешна помощ

Нападателите са задържани, четирима са познати на МВР
25 май 2013 12:36,
180
Шестима нападнаха екип на Спешна помощ
Снимка: архив Булфото

Петима мъже и една жена са задържани за нападение над медицински екип на Спешна помощ в столицата снощи, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Малко след полунощ е получена информация, че на адрес в квартал "Овча купел” има непълнолетен, злоупотребил с алкохол. При пристигане на Спешна помощ от адреса излизат няколко души, които нападат екипа и нанасят щети на линейката.

След бързите действия на служителите на 6 РУП, за срок до 24 часа са задържани 6 лица – петима мъже и една жена на възраст между 21 и 37 години. Четирима от мъжете са познати на МВР за различни криминални деяния, сред които хулигански прояви, телесни повреди, наркотици, грабеж, управление на МПС в нетрезво състояние.

На член от екипа на Спешна помощ е оказана медицинска помощ, а непълнолетното лице е приведено в Клиниката по токсикология на Пирогов. Служителите на 6 РУП продължават работа по изясняване на сл

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
21
 
! Отговори
0 преди 10 години
Айде сега ефективни присъди и бързи реформи в спешна помощ! Да се свърши и малко работа освен лаене и компромати!
40
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** може би? Не вярвам българи да се обединяват по5-10 души и да ходят да трошат линейки..
39
0
 
17
 
! Отговори
nenazloto преди 10 години
До graywatch 60Бъркаш много с парите, но пък не си длъжен. Всички нямат висше образование.Важното, че одобряващ вандалщината срещу линейката и побоя над беззащитния лекар, отишъл на спешния сигнал. Тази линейка е единственото, което бедната ни държава може да прати при болните и страдащи хора. Тези лекари са единствените, които помагат на болните хора без да се интересуват по закон дали са здравно осигурени или не.Какво хубаво има, ако градът е останал с един екип по-малко.Как те радва това
38
1
 
19
 
! Отговори
lekar преди 10 години
До graywatchИ не е безплатно, точно 20-30 хиляди излиза, но е лесно да плюеш, без да знаеш.Защото таксата за обучение (6000 лв) е най-малкият разход. Но това е просто подробност. Лекарите най-обичат да ги плюят, да им казват "МАРШ", да им казват къде и за колко пари да работят, те живеят за такива простаци като тебе. За това точно трябва да има протест, за да се научат всички, че трябва да има взаимно уважение.
37
0
 
22
 
! Отговори
Гого Идиото преди 10 години
"...четирима са познати на МВР" ... МВР се запозна и с останалите двама. Ще последва ли и нещо повече от запознанство?
36
0
 
12
 
! Отговори
nenazloto преди 10 години
До graywatch 53 - щом казваш, че лекарите са завършили с парите на данъкоплатците, значи говориш за минало време и твоите "деца" са на 50- 60 годишна възраст. Отдавна вече образованието е платено и завършването на медицина струва в момента около 20-30 хиляди лева.Така че данъкоплатците не изхранват студенти-медици, както и други студенти. Ниските заплати на висшистите са основна причина младите хора да търсят реализация в чужбина. Поне да си върнат парите от следването.
35
0
 
9
 
! Отговори
lekar преди 10 години
До nenazlotoМного правилно, това е един от най-съществените моменти!
34
0
 
18
 
! Отговори
nenazloto преди 10 години
До graywatch 47Явно не разбираш, че точно снощи е пострадало друго дете, защото екипите са останали с един по-малко, заради тази вандалщина
33
0
 
13
 
! Отговори
nenazloto преди 10 години
В произведенията на Иван Вазов има примери, когато българите с риск за живота си са защитавали живота и честта на непознати българки от произвола на поробителяСега хората са безразлични към насилиетоДори да видят, че бият някого на улицата - извръщат глава и не искат да "се намесват".Това че са пострадали лекари, които се борят за живота на хората не трогва мнозина в този сайт, но такива са и други хора, които няма да се намесят , ако някой бие дете или напада в тяхно присъствие старица.
32
6
 
4
 
! Отговори
Калина преди 10 години
1. До 27: Айде да не си говорим за заплатите ви, защото ако опрем до вас ни скубете яко. Така че за това по-добре си трай!2. "Четирима от мъжете са познати на МВР" - с други думи казано: "Ние ги хващаме, вие ги пускате". Закони имаме, въпросът е как ги прилагаме.
31
0
 
16
 
! Отговори
nenazloto преди 10 години
До някойАко лекарите не са със статут на полицаи, то поне да ги направят със статут на тия пияни млади хора, та да може да се отбраняват , като ги нападат Както се вижда това е било засадаНяколко души се напили и по липса на друго - повикали си линейка , за да бият и трошат безнаказаноИ да чакаме развитие по темата никога, ама никога няма да чуем, че тези пияници ще купят нова линейка - най-малкото
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Обикновен ЧовекТи не си добре! Виж коментар номер 5 - това е истината!
29
1
 
22
 
! Отговори
WTF? преди 10 години
И защо все още не са в затвора? "хулигански прояви, телесни повреди, наркотици, грабеж, управление на МПС в нетрезво състояние" Какво чакат за да ги затворят ? Да взривят атомна бомба пред НДК ?
28
0
 
21
 
! Отговори
nenazloto преди 10 години
Лекарят е пострадал от пияни младежи. Вероятно ще има хора, които да злорадстват.Какво ще каже сега Прокурорът на хората, които са счупили линейта.Линейки също няма достатъчноДокога безразличието към насилието ще се толерира в този сайт.
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...... квартал "Овча купелДокторите са налетели на ***!
26
3
 
6
 
! Отговори
Vankata преди 10 години
Не подкрепям мамините лигли и лигльовци, но не са ми в ръчичките, за да им покажа, откъде изгрява слънцето, но може би проблемите, днес, ескалират и вследствие на тежкото наследство, което догенерира последното Правителство в Здравеопазването ни:"Общинските лечебници са по-зле от държавнитеБорчовете на болниците подгониха 400 млн. лв.Депутати заклеймиха ГЕРБ - управлявали некадърно сектора"
25
0
 
18
 
! Отговори
nenazloto преди 10 години
До graywatch Ако забранявате на лекарите да стачкуват, значи заплахата ви да ги разстрелвате е криминално деяние
24
0
 
29
 
! Отговори
Обикновен Човек преди 10 години
6 месеца обществено полезен труд и глоба по 3 000лв на ***. Що за *** ще напада медицински екип.
23
1
 
21
 
! Отговори
э преди 10 години
Стари познайници на полицията които утре ще бъдат пуснати по-живо,по-здраво защото са от малцинството и БХК бди за спокойствието им
22
0
 
28
 
! Отговори
някой преди 10 години
Прав е Д-р Йорданов,първо на адреса на повикването да отидат полицаите а след тях екипа на бърза помощ.Крайно време е да се вземат мерки за посегателството върху тях.Най добре е екипите на бърза помощ да са със статут и правомощия на полицаи.Тогава те ще бъдат защитени и от конституцията и няма да бъдат нападани от някакви ***,наркомани и ***.