Апаши си "набраха" над 1 км жп релси

Стойността на откраднатото е близо 50 000 лв., отчитат от НКЖИ
29 май 2013 21:04, Красимир Ангелов
85
Апаши си "набраха" над 1 км жп релси
Снимка: НКЖИ

Кражба на над един километър релси констатира НКЖИ през трите почивни дни около 24 май, съобщават от компанията.

Установено е, че неизвестни вандали са откраднали 900 метра от действащата железопътна линия на Биримирци и 240 метра релси и 2 стрелки на гара Илиенци.

Стойността на откраднатите елементи от железопътната линия са около 50 000 лв., без включени разходи по доставяне на материали и труд.

Движението в отсечката Подуене-разпределителна – Биримирци е прекъснато и предстои възстановяване на железния път. Това налага отклоняване на влаковото движение по обходен маршрут – през Централна гара София, което от своя страна води до пренатоварване на трафика и понижаване нивото на безопасност.

Тревожен факт е продължаващата тенденция за кражби в тъмната част на деня. Ескалират посегателствата върху железопътната инфраструктура и в района на Подуяне-разпределителна – източен район, поради което е преустановено и движението Подуене-разпределителна – Искър, отчитат от НКЖИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: релсиНКЖИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще крадат защото сме разграден двор, *** ще крадат поради простата причина, че не ги съдят. Една или сумати условни присъди не плаши никого, но ако хванат някой да краде за 8-ми път салам веднага лапва 72-ка. Правосъдие а!
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може би трябва да се върне смъртното наказание.
70
1
 
1
 
! Отговори
BDZ-maistri преди 10 години
Kak така през почивните дни никои от НКЖИ не е видял в една от двете гари,че на пулта нещо не е наред-т.е. трябва да се задейства сигналната инсталация че е прекъсната връзката със съседната гара.Някой е спал по време на работа пай???
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
neizvestnite izvarshiteli. mi razkriite gi
68
1
 
8
 
! Отговори
Ъ ! преди 10 години
Още по просто-поставяш снайперист с нощен прицел и заглушител !!!!!!
67
2
 
20
 
! Отговори
ZLA преди 10 години
ЗАБРАНЕТЕ ИЗКУПУВАНЕТО НА МЕТАЛ!!!!!!Толкова е просто!
66
1
 
29
 
! Отговори
123 преди 10 години
Ако впрегнем тази сила (граничеща със свръхестественото) в ТРУДОВИ ЛАГЕРИ, това може да се превърне в най-мощният двигател на инфраструктурното строителство на България!!! Представете си една бригада *** как носят и монтират релсов път, без никаква механизация :))))
65
1
 
23
 
! Отговори
Иларион Спиртомиров преди 10 години
Добре че не ги е засякъл някой нещастен полицай, сега щяха да го разпънат на кръст ако ги беше обидил или предотвратил кражбата. Аз се радвам на такива новини, все някой ден на някой ще му писне, или на българите че хранят *** или на *** че има малко за крадене, тогава ще стане интересно.
64
1
 
17
 
! Отговори
RoxyM преди 10 години
Извършителите са неизвестни? Да, бе, да. Я проверете в най-близкото гето. Веднага ще намерите всичките "берачи" с все остатъка от релсите, които още не са пласирани в близкия пунк за метали.
63
2
 
19
 
! Отговори
ert преди 10 години
Чакаме официалната реакция на Цацаров за това как ще процедират в този случай и в други подобни,които застрашават националната сигурност.За да се задвижи обаче,голямата цаца е нужно СерГей да подаде сигнал. Др.Сергей Димитриевич вие сте на ход! Подайте сигнал осъдете крадците ефективно и на дълъг.срок,ама сега , не до края на мандата!
62
1
 
11
 
! Отговори
batevale преди 10 години
Пак ли дело срещу неизвестен извършител...По всички пунктове за вторични суровини трябва да има камери.Само тогава ще може да се събират годни доказателства за следствието.Необходимо е да се променят изискванията за откриване на такава дейност......
61
1
 
15
 
! Отговори
555 преди 10 години
незнам слуша ли някой новините да разбере, че релсите са *** на място. За *** няма невъзможни неща, когато става въпрос да краде. Друг въпрос е ако трябва да работи-тогава нещо все му пречи.
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МихТим ме вика от касата ;)
59
1
 
32
 
! Отговори
баф мааму..... преди 10 години
НЕ НЕ Е ТОЧНО ТАКА . ПО ВИНОВНИ СА СОБСТВЕННИЦИТЕ НА ИЗСКУПНИТЕ ПУНКТОВЕ НА МЕТАЛИ,НИКОЙ НЯМА ДА КРАДЕ НЕЩО ,КОЕТО НЕ МОЖЕДА ПРОДАДЕ ВЕДНАГА.А *** СИ ИСКАТ ВЕДНАГА ПАРИТЕ. И ЗАЩО НЕ СЕ УВЕДОМЯВА ВЕДНАГА ПОЛИЦИЯТА И ДА ГИ ХВАНАТ ВЕДНАГА? ИСТИНАТА Е ЧЕ,ПУНКТОВЕТЕ СА НА ХОРА -ВИСОКО ВЪВ ВЛАСТА И ИМ Е ВАЖНА НЕДОСЕГАЕМОСТА. А ПОЛИЦИЯТА СИ МЪЛЧИ И НЕ ВИЖДА ЗАЩОТО, ТАКА ИМ НАРЕЖДАТ ОТ НАЙ ГОРЕ А И ТЕ СИ ИМАТ ПАЙ ОТ ***- БЕЗ ПАЙ НЕ СТАВА МЪЛЧАЛИВОТО НЕ ГЛЕДАНЕ ОТ СТРАНА НА ПОЛИЦИЯТА.ЧЕ ????
58
2
 
27
 
! Отговори
:(( преди 10 години
Oще по-зле ще става..БСП и Евророма са коалиционни партньори, това означава още по-голямо толериране на *** безчинства, все пак трябва да се осребри подкрепата и купените *** гласове..И ако Станишко реши да вдигне *** (пардон детските) на 50лв./месец както иксаше преди 1г. от правителстото на Герб, тогава *** още повече ще се засили, оттам социалната тежест и престъпността..Но ние сме си виновни - 50% не гласуваха..такава апатия, такава инертност....:(((
57
1
 
31
 
! Отговори
Homer преди 10 години
Интегрирай........е нема такова животно!!!
56
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A ние продължаваме да ги храним тези *** защото Европа щяла да каже...Нямаме ли национално отговорен политик,който веднъж завинаги да реши проблема с тази ***?
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До hahaМного лесно се крадат. Дължината на една релса е 12 м. Нарязва се на 2-3 м с газокислороден резак и много лесно се натоварва на какъвто си искаш транспорт. Времето за един срез е около 10-15 мин. Така че , ако работят 4-5 резака за един час ще бастисат около 2.5 т релси. Другото са подробности.
54
1
 
25
 
! Отговори
varg преди 10 години
Транспортна полиция трябва не само да седят на гарата
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре,а кой ще е този *** който ще им ги изкупи?