Несъобразената скорост виновна за двете жертви край гара Яна

Задържан е 45-годишният шофьор на румънския камион
Обновена: 20 авг 2013 18:41 | 20 авг 2013 16:20, Веселина Йорданова
66
Несъобразената скорост виновна за двете жертви край гара Яна
Тежкият инцидент отне два човешки живота. Снимка: БулФото

Несъобразена скорост е причината за катастрофата на стария път на магистрала „Хемус“, при която вчера загинаха двама души, а други петима пострадаха.

Според събраните до момента данни на разследващите инцидентът е станал заради несъобразена с пътната обстановка скорост на тежкотоварния автомобил с румънска регистрация. В столичната полиция е задържан водачът на цистерната - 45-годишен румънски гражданин.

Още по темата
По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 343, ал.4  от НК  - за причинени по непредпазливост смърт или телесна повреда на едно или повече лица. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

След вчерашния тежък пътен инцидент, който осуети тържественото откриване на новия участък на автомагистралата, политически опоненти и институции влязоха в дебат закъсняло ли е пускането на движението по новоизградения път.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който настоя още миналата седмица това да стане, поиска оставката на регионалния министър Десислава Терзиева.

Тя на свой ред призова да не се трупат дивиденти от трагедии и беше категорична, че временната организация на движение не би могла да има връзка с тежкия инцидент.

По думите на шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров вчерашният ден е бил първата възможна дата за предаването на участъка. Така той също отхвърли упреците на ГЕРБ за „закъснялото” откриване на магистралния участък.

По данни на МВР тежката катастрофа стана на 3-ия км на АМ "Хемус", в района на гара Яна, посока София, между ТИР, цистерна, лекотоварен автомобил "Ивеко", бус и три леки автомобила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
42
 
! Отговори
М_Yo преди 10 години
Вече ме хваща яд. На българина все не може да му се угоди, днес искат асфалт, утре не искат асфалт, а всеки път като се качвам на магистралата се чудя с коя ръка да се кръстя. Карат като побъркани не се съобразяват нито с условията на пътя нито с другите участници в движението, всички са най-големите тарикати..... не са ви виновни само институциите драги ми българино!
15
1
 
45
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
Как да не карат чужденците като луди тука, след като чичко полицай прощава всичко срещу съответната сума?
14
1
 
22
 
! Отговори
ибре преди 10 години
До someoneКазваш, само тук е така и следователно страната ни е населена предимно със *** а не със селяни.Има разлика.
13
2
 
35
 
! Отговори
8899 преди 10 години
Навсякъде румънците карат като откачени Най-редовно ме задминават с 150 и отгоре На границата сигурно ги държат вързани и като тръгнат до София искат да са за 20 минути
12
22
 
41
 
! Отговори
someone преди 10 години
И още нещо.Боко да не се опитва да си прави ПР на гърба на почернените хора. Никой от правителството не е виновен за инцидента, още по-малко пък забавеното отваряне на отсечката. Всеки шофьор се съобразява с временната обстановка на пътя.Гледа пред него и знаците поставени на пътя. Той като водач на МПС е длъжен да спазва ограничението на пътя и да осигури безопасност на останалите водачи. Но явно всички си мислят, че в БГ всичко е позволено защото като стъпят на наш асфалт и за тях няма правила
11
4
 
47
 
! Отговори
someone преди 10 години
До gunВременната организация не би следвало да има никаква вина, ДА! Карали селяните в аварийното. Кой ги кара да карат там? Щото не могат да чакат в колона, нали. Защото всеки е по-голям тарикат от другия и не може заедно с балъците да чака в колоната. Дай да мина аз през аварийната. На КАТ им е писнало от такива селяни, не, че ги оправдава това. Бил съм в задръстване преди Бирмингам, колоната беше минимум 10 км. никой не влезна в аварийната лента да се прави на джигит. Само ние, само тук!!!
10
17
 
23
 
! Отговори
simeon.stoichev преди 10 години
ОСТАВКА
9
11
 
36
 
! Отговори
До 7 преди 10 години
Изненадваща само за хора които поради ниска култура и интелек не се съобразяват с поставените предупредителни табели и знаци. Колкото до приемането и пускането на един обект в експлоатация си има предвидени процедури с цел осигуряване на безопасността на ползващите го. Ако го бяха пуснали ей така и това се беше случило на новия участък щеше да ревеш сто са го пуснали нали. А факта че един *** спекулира с ниската култура на българина и се опитва да извлече ефтини дивиденти от трагедия е гнусно
8
15
 
37
 
! Отговори
pileto преди 10 години
написах оставка и ми изтриха поста цензурата е инструмент на диктатурата хора бягайте от бг тука става нещо ужасно
7
27
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гербавите бързо налазиха да ни обяснят, че румънецът е карал със 120 - 130 км. за да убие поне двама (защото е искал да са поне 10), за да може след това да съди Терзиева и бате Боко *** да иска оставки и власт!Но от гербави *** какво да очакваш?
6
4
 
43
 
! Отговори
Викотр преди 10 години
Несъобразена с изненадваща тапа посред магистралата
5
1
 
36
 
! Отговори
t-rock преди 10 години
Да почиват в мир.
4
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Румънецът да съди Терзиева, че не е пуснала магистралата и МВР, че не е сигнализирало "тапата".
3
6
 
48
 
! Отговори
gun преди 10 години
"временната организация на движение не би могла да има връзка с тежкия инцидент"тази дали има книжка да дава такава оценка защото там няма никаква организация коли се движат и в аварйната лента а от кат дремят но вече е късно
2
26
 
48
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Тиквата е длъжен да награди с герберастки орден мамалигаря, задето извлече политически дивиденти от малоумието му!
1
3
 
60
 
! Отговори
Курбалай преди 10 години
Сега "европейските граждани" от турски и български произход, ще трябва да се отучите за известно време да присветквате с фаровете, когато се залепите за багажника на човека пред вас. Карането с постоянно включен ляв мигач, също не е препоръчително.