Пенсионер ужаси село край Търново, влачи с колата си куче

79-годишният мъж е арестуван за 24 часа
10 сеп 2013 13:52, Красимир Ангелов
204
Пенсионер ужаси село край Търново, влачи с колата си куче
Снимката, която потресе социалните мрежи в началото на лятото. Снимка: ANIMAL HOPE - PLOVDIV - Facebook

Мъж на 79 години от великотърновското село Ресен бе арестуван заради жестоко отношение към куче. Установено е, че пенсионерът е завързал куче за автомобила си и го влачил по пътното платно.

Сигналът е получен вчера около 14.30 ч. от жители на селото. На мястото е изпратен полицейски служител, който установил, че извършителят е Д. Я. от същото село, неизвестен на органите на реда.

В резултат на жестокото деяние на кучето са причинени тежки увреждания, като то е предадено за лечение във ветеринарна клиника, отчитат от полицията.

По случая в РУП-Велико Търново е образувано бързо производство за проява на жестокост към животното и причиняване на тежки увреждания по чл. 325 Б от Наказателния кодекс.

Предвиденото наказание е глоба от 3 до 5 хиляди лева и лишаване от свобода до 3 години, уточниха от Районната прокуратура.

Още по темата
Това е вторият потресаващ случай на жестокост към животни за това лято. През юни полицията в Пловдив арестува 55-годишния Райчо Иванов от асеновградското село Тополово, който завърза за автомобил кучето си и го влачи по улиците на селото.

Снимката на жестокото деяние обиколи за часове социалните мрежи. На 20 юни Пловдивският окръжен съд пусна под парична гаранция от 2000 лева 55-годишния Райчо. Магистратите прецениха, че мъжът не е опасен и взеха предвид  чистото му съдебно минало, затова го пуснаха под гаранция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
10
 
32
 
! Отговори
Деан преди 10 години
До Оляа , дано и тебе да те влачи така баща ти с колата
138
19
 
36
 
! Отговори
Оля преди 10 години
Негово си е, влачи си го!
137
13
 
34
 
! Отговори
DO KOC преди 10 години
ABE *** KOLKO PATI DARJAVATA GI NAMALI PREZ POSLEDNITE GODINI MAI YVELICHI JERTVITE A NE NAMALI YHAPVANIQTA
136
14
 
34
 
! Отговори
ivan bakalina преди 10 години
E CHE DARJAVATA KATO NE MOJE DA SE SPRAVI S TEQ KYCHETA NEKA NIE SE SPRAVIM BRAVO NA TOQ DEDKA SAMO TAKA PREZ POSLEDNITE 20 GODINI SAMO SLYSHAM KAK KYCHETATA XAPAT DECATA NI I IMA I YMRELI MI DA NI QDAT OSHTE LI SMART ZA VSICHKI PSETA
135
14
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да това е новина, а обратното -кучета да влачат пенсионер отдавна не е.Не го оправдавам , но и не го осъждам -не знаем какво е било и какво е станало.Аз съм за хуманно избиване на всички бездомни кучета.Не може да съществува такова нещо като бездомно куче -или някой го взима и го гледа и отговаря за него или евтаназия .Не искам да живея в джунгла .То със същите доводи и змии можем да си завъдим в града
134
13
 
39
 
! Отговори
Руснак преди 10 години
***!!!
133
15
 
42
 
! Отговори
кос преди 10 години
*** защото хора *** ги изоставят.При това положение естествено,че трябва да се намали броят им ,но си има пак начини,а не да ги влачим с колите по пътищата.
132
13
 
42
 
! Отговори
кос преди 10 години
До 150Зависи от ситуацията.Ако собственото ти куче те е ухапало,явно че вината е в теб,нали ти го възпитаваш .
131
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кос, ти кажи какво да прави човек, че да не го хапят ***
130
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Da go varga kato kuceto I da go vlaca s kolata I posle da go pitam haresva li mu.....
129
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кос и какви са тия мерки
128
13
 
42
 
! Отговори
кос преди 10 години
Ние сме които трябва да се държим отговорно спрямо кучетата,а не обратното.Така че не търсете пряка отговорност от кучето,че ви ухапало ,това е идиотизъм.Вземете мерки това да не се повтаря,но мерки,които да се вижда ,че са взети от homo-sapiens,a не от горски звяр!
127
19
 
43
 
! Отговори
jv преди 10 години
дали да не го повлачим ние този чичко на свой ред?
126
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kakwo satna s toia slu4ai , powe4e ne se i 4u, toia kakwo nakasanie e polu4il.. niakoi moze li da mi kaze...??
125
11
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мен един *** ме ухапа, набих му як шут и толкова. Ако го бях отровил сега щеше да ми е съвестно. Разминаваме се всеки ден и знам че сме квит.
124
11
 
43
 
! Отговори
кос преди 10 години
Ако човек не може да се държи благородно и с достойнство спрямо едно куче,какво остава да прояви благородство спрямо себеподобните си,с които трябва да се съобразява много повече?Оправдание на подлец е ,че който обича кучетата,мрази хората.Що за малоумно разсъждение.
123
13
 
45
 
! Отговори
катерина преди 10 години
До за човекомразците !Който не обича животните, не обича и хората, и себе си...
122
12
 
42
 
! Отговори
катерина преди 10 години
чета коментарите по надолу .... смаях се ....Хораа, каквото и да е направило кучето, не заслужава да бъде влачено ... Агресивните кучета подлежат на евтаназия... и толкова...Пък темата, че агресивните кучета не се раждат агресивни, а обикновено болни мозъци, от човешки вид ги докарват до това състояние, в следствие на тормоз, ще я оставя настрана.
121
11
 
33
 
! Отговори
dolsun преди 10 години
екзекуция!!!
120
21
 
42
 
! Отговори
за човекомразците ! преди 10 години
Кучкарите си обичат мъстиите и поради това МРАЗЯТ ХОРАТА ,,,,!!!!Песолюбците са най-големите ЧОВЕКОМРАЗЦИ ,отдавна съм се убедил...!!!Днес бях в Докторската градина в София по обяд и независимо от ВСИЧКИ ЗАБРАНИ ,БЕШЕ ПЪЛНО С *** БЕЗ НАМОРДНИЦИ ,а стопаните им ЧОВЕКОМРАЗЦИ ги бяха пуснали да тичат БЕЗ КАИШКА ,независимо ,че наоколо си играеха мнозина малки деца ....!!!!Мръсни твари са песолюбците -добре е направил дядката -АБСОЛЮТНО СИГУРНО НЕ Е СЛУЧАЙНО ,ЧЕ Е ПРОВЛАЧИЛ *** !!!