Пенсионер ужаси село край Търново, влачи с колата си куче

79-годишният мъж е арестуван за 24 часа
10 сеп 2013 13:52, Красимир Ангелов
204
Пенсионер ужаси село край Търново, влачи с колата си куче
Снимката, която потресе социалните мрежи в началото на лятото. Снимка: ANIMAL HOPE - PLOVDIV - Facebook

Мъж на 79 години от великотърновското село Ресен бе арестуван заради жестоко отношение към куче. Установено е, че пенсионерът е завързал куче за автомобила си и го влачил по пътното платно.

Сигналът е получен вчера около 14.30 ч. от жители на селото. На мястото е изпратен полицейски служител, който установил, че извършителят е Д. Я. от същото село, неизвестен на органите на реда.

В резултат на жестокото деяние на кучето са причинени тежки увреждания, като то е предадено за лечение във ветеринарна клиника, отчитат от полицията.

По случая в РУП-Велико Търново е образувано бързо производство за проява на жестокост към животното и причиняване на тежки увреждания по чл. 325 Б от Наказателния кодекс.

Предвиденото наказание е глоба от 3 до 5 хиляди лева и лишаване от свобода до 3 години, уточниха от Районната прокуратура.

Още по темата
Това е вторият потресаващ случай на жестокост към животни за това лято. През юни полицията в Пловдив арестува 55-годишния Райчо Иванов от асеновградското село Тополово, който завърза за автомобил кучето си и го влачи по улиците на селото.

Снимката на жестокото деяние обиколи за часове социалните мрежи. На 20 юни Пловдивският окръжен съд пусна под парична гаранция от 2000 лева 55-годишния Райчо. Магистратите прецениха, че мъжът не е опасен и взеха предвид  чистото му съдебно минало, затова го пуснаха под гаранция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
8
 
40
 
! Отговори
хаха преди 10 години
неизвестен на органите на реда.-добре де не е ли по правилно-без криминални прояви-иначе е смешно-как ще е неизвестен на органите на реда,кой му е издал лична карта-марсианците ли
118
11
 
33
 
! Отговори
Опиц преди 10 години
Такива сме ктарците възпитани от БКП-о,бе другари......Ама рисуваме икони.
117
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Shokirana sum che ima hora spored koito takiva pokazni deistviq sa normalni ?!?! Da vurjesh sushtestvo i da go muknesh po ylicite pred horata...SRAM ME E OT VAS! Samo *** e sposoben na takava jestokost ! I ne, tova mnenie ne oznachava che obicham kychetata poveche ot horata, i shte im dam da ybiqt decata mi..Ima merki ima nachini..Qsno e che tova ne e nai-yjasnoto neshto koeto se slychva v sveta ili v BG, no kak moje da zashtitavate izvergski deistviq? Ne moje da opravdavate takova zlo.......
116
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Простотията ходи само по хората. Особено по ***.
115
20
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що приравнявате живота на кучето (било то породисто или пък уличен пес, като това в случая) с това на човека?
114
17
 
46
 
! Отговори
emo преди 10 години
Гнусна дядка проклета, дано тъпкано да ти се върне!!!!!!!
113
12
 
38
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Българийо...........за тебе те умряха!Ах,Пиночет да изчисти *** безчет!
112
24
 
43
 
! Отговори
Кольо преди 10 години
Бе преди 5 г. едно псе нахапа жена ми и честно казано ми се завъртяха подобни идеи в главата... Спря ме не моралът, а евентуалните приказки на съседите. Два дни по-късно, псето преживя евтаназия с "подправен" кренвирш.Бездомните кучета са доста по-голямо бреме от ***
111
15
 
38
 
! Отговори
Евто преди 10 години
Не е лошо собственика на пловдивската кола да осъди Днес за това че не са му скрили номера. Този път той не е виновен. :)
110
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ш*бан садист
109
19
 
40
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Браво на дядката Гледам внучето вече почти година тука у София и ми прави впечатление колко мого *** има в София И те са на почит повече от децата И ми ги разхождат по детските плошадки...Малкия има навик да им забива по един шут Малеии тея кучкари ще убият детето заради една ***..
108
13
 
37
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Ludak, може би като влачиш кървясал кучешки труп надаващ ревящ и скимтящ в страшни мъки, останалите кучета на село ще цъкат с език и ще си викат на ум "Еййй, тоя Шаро завалията, що му трябваше да хапе. Повече никога няма да хапя!". А дечорлигата станали свидетели на грозната гледка изобщо няма да им засегне крехката психика? Моля, първо мислете, преди да се изказвате.
107
12
 
46
 
! Отговори
Ludak преди 10 години
До гражданинКАто някое псе отхапе парче месо от детенцето ти тогава друга песен ще пееш.....
106
22
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека този бъде убит с камъни.
105
10
 
40
 
! Отговори
хуманист преди 10 години
Нека всички да се отнасяме хуманно към хуманоидите ,а към кучетата по същата логика -кучешки!
104
14
 
38
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
До LudakА ве ей и*иот, ти като удариш някой, да не те връзват за колата и да те влачат из града?! Я влез в час малко, да не сме диваци!!
103
26
 
52
 
! Отговори
Ludak преди 10 години
Аре стига бе. Откъде знаете, че преди това шиб*ното псе не е нахапало внучето на дядката ....откъде тази любов към *** ?
102
14
 
42
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Доказано е с проучвания, че жестокостта към животни в последствие се пренася и към хора. Едно хлапе, което е свидетел на домашно насилие първо почва да убива котки и кучета, после става селски бабаит и да бие хора, а накрая бандит.
101
15
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
с повече старание и с по-голяма скорост , ще влачат *** за гнусните черва из улицата заради престъпното си деяние ,защото днес е спрямо куче , утре ще е спрямо вашето дете или спрямо вас. Смърт за издрода , никакви парични гаранции- гаранциите ще си получи в гроба гадината
100
14
 
38
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
Нека полежи на дърти години.