Яхта на датчанин изгоря край Русе

Вероятната причина за пожара е късо съединение
13 фев 2014 15:16, Красимир Ангелов
13
Яхта на датчанин изгоря край Русе
Снимка:Булфото

Яхта на датчанин изгоря тази нощ в река Дунав на стоянката на понтона на Яхт клуб – Русе,  съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Сигнал за инцидента е подаден малко след 1.00 часа. Веднага на място са пристигнали два екипа огнеборци, които установили, че пламъците са обхванали целия плавателен съд.

Според председателя на Яхт клуба Бойко Никифоров вероятната причина за пожара е късо съединение, тъй като огънят е тръгнал от вътрешността на яхтата. По думите му не се допуска умишлен палеж.

Никифоров обясни пред БТА, че яхтата стои закотвена на стоянката от 23 октомври миналата година. Собственикът й, който бил на около 65 години, си заминал за Дания с намерението през март отново да се върне, за да отплава срещу течението на реката.

Никифоров заяви, че ветроходната яхта, с дължина 9,5 метра и ширина 3,20 метра, е на стойност около 40 000 евро, като има застраховка.

На пристанището до нея е имало още два луксозни плавателни съда, собственост на чужденци, но те са били на  достатъчно разстояние и не са засегнати от огъня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ДанияРусеяхтапожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
36
 
! Отговори
Асинус кодекс преди 10 години
Намерен умрел човек в България - МеВеРе констатира "самоубийство" . Изгорела кола,лодка,къща ... - МеВеРе "констатира" самозапалване".Хвала на българското МеВеРе !
9
0
 
38
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Абе 9,5 м си е яхта ама за останалото не е ясно защо и как.
8
1
 
35
 
! Отговори
Цъклюн преди 10 години
С лодката на планина и със ските на море
7
2
 
42
 
! Отговори
ДС агентурен кадър преди 10 години
Има малко НЕсъответствия в тази "статия"..... 1. Датчанина НЕ Е точно Датски Датчанин... а Българин с Датски паспорт от ромско-кюрдски произход..... 2. Яхтата НЕ Е точно "яхта" а е риболовна лодчица... 3. И НЕ Е точно късо съединение.... а е бензин и кибрит.... защото оня ден като бил отсреща в Румънско.... отчел вместо 100... 99 пакета с "бял прашец" тип "ПУДРА ЗАХАР" , пратени за нашенско............. :) ;) :)
6
1
 
41
 
! Отговори
Транспортна комисия преди 10 години
Късото съединение е козметичен страничен ефект от постоянно включените ФАРОВЕ на плавателния съд. Но пък ЖЕРТВИ няма, нали!!!
5
4
 
36
 
! Отговори
гн Е преди 10 години
tva e lodka be ne e yahta
4
7
 
34
 
! Отговори
varg преди 10 години
Само яхтата ли ?
3
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
от яхти не разбирам, ама не бих нарекла това яхта или всяка лодчица вече яхта се нарича
2
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Костов е виновен!
1
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Костов.