Оставете ме, не знам какво съм извършил!

Пламен Петров, пребил детето си до смърт, остава в ареста
Обновена: 7 яну 2015 17:07 | 23 апр 2014 17:29, Камелия Цветанова
128
Оставете ме, не знам какво съм извършил!
Пламен Петров в Окръжния съд в Русе. Снимка: БТА

Окръжният съд в Русе остави за постоянно в ареста 38-годишния Пламен Петров, обвинен за убийството на седемгодишната си дъщеря Пламена.

Още по темата
Мярката за неотклонение беше гледана в късния следобед днес, а решението може да се обжалва в тридневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

"Оставете ме. Реално погледнато, не знам какво съм извършил, знам донякъде. Имам много малко спомен. Съжалявам. Може да не съм бил прав тогава, но туй се случи, назад не може да се върне", каза преди началото на съдебното заседание Пламен Петров, цитиран от БТА.

На въпрос какво го е провокирало, той заяви, че няма да отговори и че "всичко е написано по документи".

По време на съдебното заседание стана ясно, че на Петров е назначена психологическа експертиза. Адвокатът му каза пред съдията, че Пламен Петров е обяснил, че не се чувства добре - здравословно и психически.

В дома, когато е станал побоят, освен Пламен Петров, жена му и двете деца, е имало и друг мъж. Той е бил разпитан и е привлечен като свидетел по делото.

Срещу Пламен Петров е повдигнато обвинение за квалифицирано убийство по чл. 116, ал. 1 от Наказателния кодекс.Ако бъде признат за виновен, той може да получи присъда от 15 до 20 години затвор или доживотен затвор.

Както Dnes.bg писа, 38-годишният Пламен преби до смърт дъщеря си навръх Великден.

Според медицинската експертиза детето е издъхнало в резултат на побой, нанесен с тъпи предмети, удари с ръце и ритници.

Кървавата драма се е разиграла в апартамента на Пламен Пенчев, втората му жена и двете му дъщери. Семейството е живеело в общинско жилище в блок "Мура" на русенския кв. "Здравец".

Бащата сам закарал момиченцето в местната болница в неделя, където лекарите констатирали смъртта и сигнализирали в полицията. По-късно задържали 38-годишния родител на детето. По-малкото дете, което е на четири години, е под полицейска закрила, а социалните започнаха проверка по случая.

Оказа се, че въпреки че съседите са знаели, че Пламен малтретира децата си, никой от тях не е подал сигнал в отдел „Закрила на детето“, нито в полицията.
 
Починалата Пламена била първокласничка в близкото до дома й ОУ "Васил Априлов", а от училището твърдят, че не е имало индикации за насилие над детето.

През 2011 г. майката на двете момиченца се е развела с Пламен, защото я е биел и доброволно му предоставила правото да се грижи за момичетата, защото не е имала доходи, с които да ги издържа.
Пламен е безработен. Той бил пенсиониран по болест, като според решение на ТЕЛК не трябвало да полага труд, който да го напряга психически.

38-годишният русенец е получавал социални помощи за първокласник, за отопление и месечно подпомагане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
16
 
! Отговори
Мнение преди 10 години
И майката е един ***! Да се разведе с бащата и да му остави децата - на психично болен баща, който я е пребивал!!! Колко жени живеят на ръба, но не се отказват от децата си! СРАМОТА!
75
1
 
2
 
! Отговори
потресен преди 10 години
До ГУРБЕТЧИЯама ти верно,че си бил на всяко гърне мерудия...та как пък не се оказа без коментар по някой въпрос...банален!
74
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
За съжаление подобен вид престъпления ще продължават и ще се увеличават. Най-голяма вина имат управляващите довели народа до безработица, безпаричие и глад - народа превъртя, едни се самоубиват а други убиват и това стана ежедневие, вижте за една седмица колко деца убиха, а за онези които не пишат са много УЖАС - България загива, така ни се пада като сме ***, прости и търпеливи !
73
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой нормален човек би посегнал на детенцето си,явно е издухал.Народа откачи,здравите хора са вече рядкост не се търпи.
72
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 90Гурбетчия, напротив....когато са трезвени тези хора мои познати разбират, че няма смисъл да се спори с човек, който е против възгледите ти, че да го и удряш най-малкото. Това даже на трезвена глава изглежда смешно и ЖАЛКО да удряш някой ако не споделя вижданията ти. Но напият ли се, вече не мислят по този начин тези хора. Разбра ли ме сега?
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоз *** ако малко има доблест ще си отнеме живота сам ,така ще отмие позора ,който причини Останалото е агония
70
0
 
4
 
! Отговори
TON4O/5 KILIA преди 10 години
4AKAME ME TE V ZATVORA PILENCE/TUK 6TE VIDI6 KAKVO ZNA4I BOI I E....AN
69
0
 
1
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
това са болни и слаби хора които са комплексирани и подтискани от дълго време!
68
0
 
7
 
! Отговори
Миро преди 10 години
Съжалавал бил тоя ***!!!Каква психика трябва да имаш,за да извършиш такава простотия!В последно време много тъпотии станаха.Ще спирам новините вече,това не се издържа!
67
1
 
4
 
! Отговори
Турчин до 84 преди 10 години
Но нашият спор тук за алкохола даже не е по темата - този "човек" не е бил пиян когато е убил детенцето. Поне така прочетох другаде. Или пък е бил пиян и адвоката му го е посъветвал да се прави на луд.
66
0
 
5
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Дайте изверга насам.......
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 83Абе, турче...дойдохме си на думата май, а?Алкохола влияе различно на всеки. това искам от половин час да ти набия в тиквата. Не можеш от твоя гледна точка да изказваш обективно мнение за това алкохола как се отразявал на хората.
64
0
 
2
 
! Отговори
Турчин до 80 преди 10 години
Алкохола влияе различо на всеки човек. Гледал ли си филма '' Маската '' комедиен филм забравих името на актьора... Алкохола е нещо подобно на маската..
63
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 78Вие турците нали не пиехте алкохол?Кога си се напивал и с какво и с колко, че си бил пиян някога?Я ни светни!Няма да казваме на Аллаха ти!Споко!
62
0
 
8
 
! Отговори
присъда преди 10 години
хан крум отрежете му и двете ръце защото стях бместо да гали тои убива ,краката вместо да води детето си на разходка рита и накрая разбиите му главата защото там няма мозък
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 78Ами турчино, аз що като съм трезвен няма как на този свят някой да ме ядоса, а напротив ще подходя с ирония към него...к'вото и да ми кажа, а като се напия някой каже ли ми нещо на криво и започвам да споря здраво с него и то на висок тон?
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Затова някога Крум изкоренил лозята !Алкохолът не прощава! В БГ няма клиники за лечение от алкохолизъм. Да не се дават помощи и инвалидна пенсия на хора ,употребяващи алкохол.
59
3
 
3
 
! Отговори
До 76 от Турчин преди 10 години
Не знам аз ако се напия ми е смешно и няма как да ме ядоса някой. Ако съм трезвен има случаи при които мога да се ядосам но пиян не. Тези твои познати '' кротки агънца '' са агресивни по принцип но подтискат агресията когато са трезвени според мен.
58
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 70Гледай си работата бе. аз познавам поне 5 мои близки, които са невинни агънца трезвени, но като се напият става съвсем други хора- избива ги на ярост и агресия. Мълчи си , че ставаш смешен.
57
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Не разбрах, кога започва проверката в отдел "Закрила на детето".А също така не разбрах, кога връщат смъртното наказание.