Задържаха трима за брутален обир на баба и дядо в Хасковско

Престъплението бе извършено на 3 ноември
17 ное 2014 15:10, Красимир Ангелов
67
Задържаха трима за брутален обир на баба и дядо в Хасковско
Пострадалите пенсионери бяха настанени в хасковската болница. Снимка: БТА

Трима мъже от Свиленград са задържани по подозрение в извършването на грабеж и нанасянето на жесток побой на възрастни хора в с. Малко градище, община Любимец. Това съобщи пред журналисти директорът на Областната дирекция на МВР в Хасково комисар Ангел Цанков, предаде БТА.

Престъплението беше извършено на 3 ноември, когато трима маскирани нахлули в къщата на 82-годишен мъж и 77-годишната му съпруга и със заплахи и употреба на сила са принудили възрастните хора да им дадат парите си. Крадците са заплашвали жертвите си с резачката им за дърва, като в крайна сметка са отнели 2200 лева и телефон.

Още по темата
Ангел Цанков съобщи, че е намерена резачката, както и че е установена заложна къща в Свиленград, в която е бил даден телефонът на възрастните хора.

По случая са изготвени две експретизи - едната е графологична - на документи, които нападателите са подписвали, а другата - на видеозаписи в заложната къща.

Задържаните мъже са на възраст от 24 до 44 години. Всички те са криминално проявени.

Иззет е автомобилът, управляван от единия от заподозрените и използван при извършването на грабежа. Намерена е и маска за лице, използвана при нападението в Малко градище.

Извършителите не съдействат на разследването, не желаят да дават показания по случая или се опитват да заблудят разследващите, каза директорът на МВР-Хасково.

Той добави, че прокуратурата е поискала постоянна мярка "задържане под стража" на тримата, която ще бъде гледана в 15.00 часа днес в Окръжния съд в Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
20
 
! Отговори
Homer преди 9 години
Влезе ли един тъмен субект в дома ми, ще излезе с краката напред! Къде са сега извергите от бхк питам????
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам да сключа с прокуратурата споразумение предварително да излежа присъда за тройно убийство при гарантирано добро поведение!
33
0
 
23
 
! Отговори
2 преди 9 години
имам чувството че политиците...а и самите ние сме слепци .Виждаме присъдата си и въпреки това даваме милиони от бюджета за развъждането на тази неграмотна, жестока, мързелива, крадлива и лъжлива ***. На където и да се обърнеш в София и по селата ...***.... Толкова ли сме *** ..братя българи???
32
2
 
14
 
! Отговори
juno преди 9 години
ohoooo snimkite i na trimata sa v internet mediite.pravyat reklama na Bulgaria s tyah za Shengen.i pishat za nyakakva rodninska vrazka s bulgarskia prezident Plevneliev po dyadova linia na maikata mu - bili mu nyakakvi bratovchedi i narushili bulgarskite zakoni, am imali bratovched da gi pazi
31
0
 
31
 
! Отговори
ТОТО преди 9 години
Искам съд и присъда, която да бъде изпълнена в центъра на някой по-голям град, или на поляната, защото ще дойдат много, много, много хора! Цяла България ще сме там, защото ни писна хората с тъмната кожа да ни тормозят!Веднага подавам документи да изпълня присъдата.Изверги долни, пожелавам ви да не дочакате дори половината от възрастта на невинните жертви. Ей тва ви пожелавам и на тримата!
30
0
 
27
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
най-тежкото наказание побой с грабеж и опит за убийство на повече от 1 лице по 25 годинки на човек, това е изключително тежко престъпление
29
0
 
31
 
! Отговори
тя преди 9 години
Криминално проявени, а защо не са в затвора? Трябва да им се удари един качествен бой ,та друк път да знаят какво ще им се случи , ако посегнат на хора с цел грабеж.
28
0
 
29
 
! Отговори
НЯКОЙ СИ преди 9 години
мама им д. е.а мръсни МАН..ЛИ ...ИСКАМ ОНЕЗИ СКАПАНЯЦИ ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ДА ГЛАСУВАТ ПОНЕ 1 ИСТИНСКИ ЗАКОН ЗА НАРОДА...ЗАКОН ЗА ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ...ДА ИМАШ ПРАВО ДА ЗАСТРЕЛЯШ ВСЕКИ КОИТО Е ВЛЯЗЪЛ....И ДА МОЖЕШ ДА ЗАЩИТИШ ВСИЧКО КОЕТО СИ ПОСТИГНАЛ..КОИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВАТЕ-НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ИЛИ КРАДЦИТЕ...ТЕ ЗА ТОВА РАБОТЕЩИТЕ ХОРА СИ ОТИВАТ...
27
1
 
27
 
! Отговори
бачо преди 9 години
Сега същите тези ,,***'' ще им дадат по 5г. ще излежат около 3г. ще ги хранят в затвора,ще ползват безплатно мед. и друго обслужване и ще си излязат до следващите жертви това е!!!И дано те не са вашите баби и дядовци,полицаите не могат да огреят навсякъде в тази огромна престъпност която се шири по нашите земи вековни.Тези паразитиращи /***/ дошли с турците като прислуги по нашите земи трябва да се изчистват иначе ни чакат лоши години след време много кръв ще се лее.
26
0
 
30
 
! Отговори
Георги преди 9 години
БРАВО !!!!Сега искам да ги докарате в София !Оставете ни ги на някой площад и искам цяла София да мине да поздрави тези юнаци.Аз даже бих минал доста пъти..... не заслужават нищо приятно :)
25
0
 
19
 
! Отговори
дo: 30 преди 9 години
Дасикане рома (роми християни, български ***):християни, спазват православните празници. Говорят ромски език, а някои групи само български. Също се разделят на множество групи по професионален признак: бургуджии, калайджии, звънчари и др.
24
0
 
26
 
! Отговори
sallaadin преди 9 години
Имам въпрос, какъв е етническият произход на задържаните лица?
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С този манталитет, при тази бедност и ширеща се като епидемия простотия все по-често ще четем такива новини. Да, според масовото мнение трябва са ги убият, пребитя, то ако погледнем малко по-далеч от върха на носа си и прочетем статията в днес. бг - да си затворник в Швеция, ще разберете колко сме жалки, прости и изостанали сме. Жалко за тези възрастни хора.Трябва ограмотяване и интегриране към света на българите, както и всеки да си е на мястото и законите да се спазват.
22
5
 
23
 
! Отговори
бачо преди 9 години
Приказката ,,който за нищо не става ,става полицай'' важеше за през комунизма!Полицаите за разлика от /военните/ поне вършат работа.Я вижте войничките и войниците едните по мисии за пари и чужди интереси другите тук си носят раничките и си обуват кубинките за 850-900лв.В една частна фирма заплатата първо трябва да се заслужи и заработи.Така че не плюйте по полицаите ,защото когато сте в опасност за живота първо се звъни на тях.Това че съдебната ни система куца така е,че има корупция има.
21
11
 
26
 
! Отговори
Руми преди 9 години
до 3 Да сте живи и здрави дано ловече българи да си спомнят ХУБАВИЯ ЖИВОТ ПРИ ЖИВКОВ ИМАШЕ РЕД И ДИСЦИПЛИНА С ПО 10000 ЛЕВА СЪМ ОТИВАЛА ВПРОЗРАЧНА КЕСИЯ ДА СЕОТЧИТАМ НА КАСАТА И НЕ СЪМ СЕСТРАХУВАЛА ТАКИВА ДЕЯНИЯ НЯМАШЕ АКО ЕИМАЛО БИЛИ ЕДЕНИЧНИ СЛУЧАИ И ОТИВАТ ЗАД РЕШЕТКИТЕ А СЕГА ЗА 2 ЛВ ТЕ УБИВАТ БОЖЕ ОПАЗИ ДЕЦАТА НИ РОДИТЕЛИТЕ НИ КОИТО СА СЕ ТРУДИЛИ ЧЕСТНО А СЕГА МИЗЕРСТВАТ ОТ ТАЯ ДЕМОКРАЦИЯ ДАНО ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ ГОСПОД ДА ГО НАКАЖЕ ДЕТО УНИЩОЖИ СПОКОЯСТВИЕТО НА НАШАТА РОДИНА
20
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи, ако има медиен натиск, полицията може и да свърши нещо, а през другото време какво паравим?
19
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предай те ги на ИД да им отрежат главите.
18
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз лично бих ги убил на място и изхвърлил в кофите за ***.
17
0
 
19
 
! Отговори
алл преди 9 години
....искам гииииииии...
16
0
 
27
 
! Отговори
мен преди 9 години
Има един филм Грешен завой. Трябва да го изживеят