Баба даде 4000 лева за кутия бисквити

Жената станала жертва на телефонна измама
Обновена: 27 фев 2015 14:05 | 27 фев 2015 10:53, Красимир Ангелов
16
Баба даде 4000 лева за кутия бисквити
Снимка: Булфото, архив

Жена на 73 години от Петрич е станала жертва на телефонна измама от мним куриер, съобщават от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Жената е подала сигнал в Районното управление на полицията в Петрич, че на 26 февруари непознат за нея мъж й се обадил на домашния телефон и след като се представил като служител в куриерска фирма, е поискал парична сума, за да й предостави пратка с документи от чужбина.

Жената предала на непознатия сумата от около 4000 лв., като в замяна е получила пакет, който впоследствие се оказало, че е кутия с бисквити.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание. За предотвратяване на подобен вид престъпления в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и да позвънят на тел.112.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
Станислав преди 9 години
Добре де,а дъртата от къде има толкоз пари?Нали все говорят че малки пенсий взимат!
11
1
 
2
 
! Отговори
konst3 преди 9 години
Боже! Колко *** е този народ! Как за толкова време тези хора не се научиха за такива елементарни работи. И тази *** баба ще ми избира после правителство на изборите! И още нещо. А, народа беден, беден, просто да го ожалиш. А нямат пари за лекарства, пазаруват на вересия.... Как да си обясни човек тези неща? Кажете ми откъде, ей така се намират 4000 лева и се дават залудо!
10
1
 
1
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
*** бабички. Тъпиииииииии........Това си е. Да им прибират парите, за какво са им на тях? Погребението може да го плати и данакоплатеца.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се на тези хора как дават ей така едни хилядарки на непознати хора по улиците. Не се ли научиха, че когато някой ти иска пари извън институция си е само измама.
8
0
 
3
 
! Отговори
Finikiec преди 9 години
Изгодно си ги е взела кво
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nali prestapnosta bila namalala kakvi laji ubiistva Tel ismami korupzii dalaveri vie ot gerb i dps mislite bG narod sa tap be ne bi li e sram
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фактът, че изобщо подават сигнали, допълнително показва нечовешката им наивност.Ако телефонните измамници не се ползваха с държавна закрила, отдавна щяха да са ги изловили (Без да ги пускат след това)
5
0
 
15
 
! Отговори
Алоо Цацаров къде си преди 9 години
Ако е имало 20 броя бисквити в кутията, значи една бисквита излиза 200 лв! Трябва да ги кръстят Златните бисквити на баба!Даваха ги тези измамници по Нова ТВ, където се видя, че имат по 10 пробации една връз друга, а трябва още след 1-та пробация, когато е хванат от полицията и не е изтекъл срока да се вкарва в затвора, а не да се дава нова пробация и така до безкрай!
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Етнос на престъпника?
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да си много загубен, да дадеш 4000лв. за куриерска услуга. Или просто да си болен.
2
0
 
13
 
! Отговори
Икономиста преди 9 години
Ако е с ДДС - на добра цена ги е взела.Други плащат по 10к и нагоре, а дори и бисквити не получават.
1
1
 
6
 
! Отговори
mmm преди 9 години
chestito shte hapne sladko