Млади роми пребиха до смърт мъж в центъра на Правец

Починалият им направил забележка заради обидни подмятания към жени
655
Млади роми пребиха до смърт мъж в центъра на Правец
Снимка: Булфото, архив

Мъж на 64 години бе пребит до смърт в центъра на Правец от група млади роми заради забележка. След проведено издирване под ръководството на Софийска окръжна прокуратура извършителите на убийството са задържани, отчитат от МВР.

Нападателите са двама младежи от ромски произход, съответно на 15 и 18 години.

На 6 март около 18.40 часа вечерта на тел. 112 e постъпил сигнал за открит мъж в безпомощно състояние в центъра на град Правец. Изпратените на място полицейски служители установили, че 64-годишен местен жител е починал вследствие на нанесен побой.

По информация на "24 часа" повод за нападението над мъжа била забележка, която той направил на четирима младежи. Мъжът се възмутил, че те подмятали неприлични думи на няколко жени, които минали покрай тях. Забележката му обаче не се е харесала на момчетата, които налетели на бой.

След проведено разследване още същата вечер били задържани четирима младежи. В хода на разследването станало ясно, че убийците са двама от тях. Те са задържани за 72 часа. Очаква се след това Софийската окръжна прокуратура да поиска постоянен арест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Още по темата: Правецубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сорос трябваше да е на неговото място.
79
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БХК защо мълчи?
78
0
 
53
 
! Отговори
От брояча се вижда, преди 9 години
че до момента към тази статия са били написани 376 коментара, а можем да прочетем само 102.Не се съмнявам, че екипът на "Днес.бг" съвестно спазва указанията да не се допускат текстове, които могат да бъдат изтълкувани като опит за разпалване на расова омраза или като обидни за някой етнос.Не може обаче да си затваряме очите пред очевидното - повече от 2/3 от коментарите са изтрити, защото у българина наистина са узрели настроения на омраза и нетърпимост, а това е породено от обективни фактори
77
0
 
25
 
! Отговори
баи ГАНЮ преди 9 години
АМАН ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ ТЪПОТИИ.ДА СМЕ ГИ ИНТЕГРИРАЛИ.И КОЛКО ВРЕМЕЕ НУЖНО ЗА ДА ГИ ИНТЕГРИРАМЕ.НА ЗАПАД ОЩЕ ИНТЕГРИРАТ КАТО ХВЪРЛЯТ КОЛОСАЛНИ СРЕДСТВА ЗА ТАЯ РАБОТА А ТЕ СИ ЛЕЖАТ И ЧАКАТДА ПРОДЪЛЖИ ИНТЕГРИРАНЕТО.В БГ ОТ КЪДЕ ТОЛКОЗ ПАРИ.ХВЪРЛЕНИ ПАРИ НА ВЯТЪРА ЗАЩОТО ТРУДНО,ПОЧТИ НЕВЪЗМОЖНО ДА ИНТЕГРИРАШ
76
0
 
42
 
! Отговори
Непълнолетни са били преди 9 години
Подмятали неприлични думи на жени и са тормозили българчета на детската площадка.Неотдавна други непълнолетни роми, на тумба, дълго време вилняха по колите на градския транспорт в "Люлин" (София) и когато се намериха двама младежи да им направят забележка, не само бяха пребити, но и върху главата на единия от тях ромите бяха скачали.ПИТАМ: Докога управляващите ще се правят, че не забелязват, как у търпеливия български народ бавно зреят ултра настроения? Нарочно ли се предизвиква това?
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте сега, вие още живеете в НРБ. Само че новата партийна политика се нарича ,,демокрация,, И няма нищо общо с това на Запад.
74
4
 
19
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Съгласна съм в свичко казано за *** . Да, трябва да има драстични мерки. Но имам един въпрос - след като е ясно за какво са пребили човека, значи е имало свидетели. Защо никой от БЪЛГАРИТЕ не се е намесил, как са ги оставили да се саморазправят с него?! Къде сме ние, когато трябва?! Май е по-лесно да си драскаме по форумите.
73
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
при положение че българите не гласуват значи нямат основание да искат каквото и да било.не се интересуват от тази държава и оставят на *** и турци да решават за управлението. това че им пречела демокрацията не е вярно,пречи им простотията
72
2
 
27
 
! Отговори
ебаси преди 9 години
кво е яко да си *** в тая държава! Някакви зад едни бюра ти дават пари за ядене и пиене, битови сметки нямаш, ако искаш някой телевизор , аудио уредба просто излизаш и си береш , ти си взимаш, това не е кражба.
71
0
 
34
 
! Отговори
Ало, полицията! преди 9 години
А защо другите двама са още на свобода? Та те са съучастници, нищо че може пряко да не са участвали, в което се съмнявам, после не са отишли да докладват в полицията, нали? Значи също трябва да са в кауша с другите двама бабаити и поне на системи в лазерета след проведения "разпит".А БХК да го духат!
70
0
 
23
 
! Отговори
Ало, полицията! преди 9 години
Полицията, спите!
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
96 и аз съм един от тия с плюсовете, не заради комунизма, а заради спокойствието тогава!Като има демокрация- сиреч справедливост при капитализма, защо расте пропаста бедни-богати?Никога вече "комунизъм", но и искам ред,ако трябва и с непопулярни мерки,защото имам две деца и от утре май ще си запаша пищова от касата...!А за труда ти и реализацията браво -това е пътя!
68
2
 
31
 
! Отговори
хм преди 9 години
Съвсем скоро от БХК трябва да зспочнат да защитават нас , защото ще станем малцинство.
67
0
 
26
 
! Отговори
до 92 преди 9 години
Същото беше и при ДПС,БКП/БСП,Атака.Тогава не беше различно.*** са фаворизирани от 1948 до 1989.След това са противници на демокрацията( те и не разбират какво е..), защото намалява ДАВАНЕТО.Правени са многобройни опити за интеграция(жилища, работа) още през 1948-1989.Но *** не искат да учат, разбиват апартаментите, вкарват прасета, коне, кокошки.При "социализма" ги държат "ПРОФОРМА" на работа, за да се оправдае , че при соца НЯМА БЕЗРАБОТНИ, за да се покаже 'благоденствие".
66
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
това ги чака всички българи. партиите разчитат на *** гласове.след това ги толерират.турците също гласуват масово,дори сами се организират в секции ако са в чужбина.например в белгия и холандия дпс беше първа политическа сила.българите когато има избори си седят в къщи,гледат телевизия пият ракия *** или спят.
65
2
 
26
 
! Отговори
ГОГО преди 9 години
ПО-ХУБАВО ОТ ТОВА ДА СИ *** В БЪЛГАРИЯ НЯМА ЗА ТЯХ ВСИЧКО МОЖЕ
64
3
 
17
 
! Отговори
Съни преди 9 години
Е сега като няма гл.секретар и министър кой ли ще контролира разследването, кой ли ще дава интервюта и анализи, кой ще поеме отговорност за действията на куките? Вожде, върни лазаров,че държавата ще загине!
63
0
 
16
 
! Отговори
Поц преди 9 години
До Кукувица Прав си ,Кукувица,но аз се съмнявам ,че не говорят български, владеят езика добре,иначе как разбраха, че мъж им направил забележка...?
62
0
 
51
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ГАДОРЯН преди 9 години
И докога така геноцид над българите в собствената им държава???
61
0
 
7
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
До кара колю........Бъркаме си в носа.