Млади роми пребиха до смърт мъж в центъра на Правец

Починалият им направил забележка заради обидни подмятания към жени
655
Млади роми пребиха до смърт мъж в центъра на Правец
Снимка: Булфото, архив

Мъж на 64 години бе пребит до смърт в центъра на Правец от група млади роми заради забележка. След проведено издирване под ръководството на Софийска окръжна прокуратура извършителите на убийството са задържани, отчитат от МВР.

Нападателите са двама младежи от ромски произход, съответно на 15 и 18 години.

На 6 март около 18.40 часа вечерта на тел. 112 e постъпил сигнал за открит мъж в безпомощно състояние в центъра на град Правец. Изпратените на място полицейски служители установили, че 64-годишен местен жител е починал вследствие на нанесен побой.

По информация на "24 часа" повод за нападението над мъжа била забележка, която той направил на четирима младежи. Мъжът се възмутил, че те подмятали неприлични думи на няколко жени, които минали покрай тях. Забележката му обаче не се е харесала на момчетата, които налетели на бой.

След проведено разследване още същата вечер били задържани четирима младежи. В хода на разследването станало ясно, че убийците са двама от тях. Те са задържани за 72 часа. Очаква се след това Софийската окръжна прокуратура да поиска постоянен арест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


655
Още по темата: Правецубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Решението е много просто - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ на всички избори! И брутални закони срещу насилие и вероломни кражби.
99
0
 
38
 
! Отговори
7909 преди 9 години
И ако човекът се е защитил и нарани нападателите си,ще го изкарат най-големия расист. Не е проблем да си ***, проблема е ***, която ни завладява, без значение на етнос. И е крайно време на избори само грамотни да могат да гласуват.
98
0
 
27
 
! Отговори
eve1 преди 9 години
Може да е под временна форма но трябва задължително връщане на смъртното наказание до нормализиране на обстановката.Имам чувството,че се намираме в гражданска война,всеки ден убийство след убийство.До кога???
97
2
 
62
 
! Отговори
jcs преди 9 години
баси и скапаната държава! къде го има това в ЕВРОПЕЙСКА държава бе, ***!???До кога ще търпим ТЕРОР !??Затова хората напускат тая скапана държава......
96
0
 
28
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Da ostareia v bulgaria.ne mersi
95
1
 
54
 
! Отговори
макето преди 9 години
веднага разрешете оръжие за самоотбрана
94
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страх и напрежение, това е целта на управляващите.Въпреки всичко кражбите ви не остават незабелязани.Рано или късно всички негодници си плащат с лихвите.Никой да не забравя че над човекоживотното има Бог
93
2
 
39
 
! Отговори
Дром преди 9 години
Тези млади роми са наши избиратели и пишещите тук нямате право да ги обиждате щото ще се оплача на БХК!!!!!!! КАЗАХ....
92
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и по-зле ще става
91
0
 
60
 
! Отговори
!!!!!!!!!! преди 9 години
ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ СМЪРТНАТА ПРИСЪДА ИНАЧЕ НЯМА УПРАВИЯ
90
2
 
63
 
! Отговори
реалист преди 9 години
С ромите въпроса трябва да бъде решен кардинално! Вече няма ден в който да няма 5 новини, "роми заклаха", "роми биха" и тн. Нашата смешна армия мисля, че има повече работа в нашата държава, отколкото да я пращат къде ли не!! Вземете мерки, защото гражданите ще вземат и ще стане лошо
89
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Либералната държава е абсолютно безсилна да озапти хората-хищници.Тя просто пасивно стои и чака кога и къде ще "ударят",за да стовари цялата строгост на закона(ха,ха) върху извършителите...Без превенция и вдъхване на респект просто ще броим труповете...
88
0
 
49
 
! Отговори
възмутен преди 9 години
Поредното убийство на невинен човек ( дори не мога да намеря точното прилагателно от гняв и чувство на обреченост). ДЪРЖАВА няма, Закони - само на хартия. В същото време продажни партии (ДПС) и псевдозащитни организации ( ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТ ) работят за доунищожаването на Българина. Е какво му остава на човек - или да вземе оръжие ( закоето за разлика от *** - ще бъде осъден , или да напусне страната. Нормалният човек избира второто!!!
87
0
 
40
 
! Отговори
до 99 преди 9 години
Защото когато хванах 2 * да ми тарашат колата ме прибраха за 24 ч. за лека телесна повреда и 1 седмица ходих да давам показания как се е случило всичко.
86
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Съболезнования към близките на починалия. Почивай в мир.
85
0
 
22
 
! Отговори
vas преди 9 години
До ВъпросКато знаеш, че тези неща ще са на свобода наймного след 72 часа, "невинни до доказване на противното", защитени от закона, как ще се престрашиш да свидетелстваш? Друго от четирима задържани са само двама 15годишен тоестмалолетен, тоестзакона не го лови и 18 годишен100% с чисто досие. А другите? И накрая: о, чудоима дело! Пред съда, пък и вътре, има над 200300 разярени от "несправедливото" обвинение ***, 1015 представители на БХК и други НПО. Хайде стани свидетел!
84
0
 
25
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Е , държавата да си влезне в ролята и тези двама *** да ги осъдят по 20 години без право на обжалване и то в течение на месец ,а не да въртят това дело 2-3 години доктато *** съберат пари за съдии и прокорори и след това да им дадът условно .Има ли държава и закон на тази територия !?
83
0
 
56
 
! Отговори
Nobody преди 9 години
В Правец тече подписка за изселване на ромите от града. Гневът на жителите на Правец пламнал след извършеното убийството снощи от непълнолетни роми.Досега над 100 души са положили подписи за изгонването на ромите от Правец.
82
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яко е да живееш в България- трепеш и убиваш който си искаш, ходиш си на свобода, Европа и държавата те галят, обществото ти плаща сметките- лайф из лайф евродемокрация до пълното унищожения на държавата!
81
0
 
40
 
! Отговори
тошко преди 9 години
А СЕГА ДА ВИДИМЕ КАКВО ЩЕ КАЖЕ МЕСТАН ПО ТЕМАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АМА ТОЙ ЗАЩИТАВА САМО *** НАЛИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХ СА В ПАРЛАМЕНТААААААААААА!!!!!!!!!