Мъглиж срещу килъра на Вероника: Господ ще го накаже!

Оказва се, че Илиян Здравков има 6 различни присъди
Обновена: 10 мар 2015 08:58 | 10 мар 2015 08:45,
175
Мъглиж срещу килъра на Вероника: Господ ще го накаже!
Илиян в съда. Снимка: Булфото

"Господ ще го накаже него, дано повече да не го видим тука", кълнат жителите на ромската махала в Мъглиж Илиян Здравков, задържаният за убийството на студентката Вероника.

От години Илиян и жена му Елка Симеонова обитавали там кирпичен коптор на улица "Пролет" №53.

"Избяга, бате, жената избяга към града, щом научи, че я търсите", обяснява пред "24 часа" услужливо млад ром.

Местните разказват с охота това, което знаят. Преди време Илиян се завъртял из Мъглиж покрай брат си, който се бил хванал като овчар. Братът бил женен за сестрата на Елка и покрай тях тя се залюбила с пришълеца.

Официален брак нямали, но това не  попречило да му роди набързо 5 деца - 3 момчета и 2 момичета. Само че родителите нямали условия да ги гледат нормално и социалните служби ги настанили в Домове за сираци.

Илиян също се цанил за пастир, но го хванали в издънка - през 2012 г. си харесал хранителния магазин на Николай Пашов и го окрал 4 пъти.

Собственикът се усетил, че му изчезва скъпа стока, и по охранителните камери видял как ромът в различни дни влиза в магазина в работно време и обира де що свари от щандовете, като пълни с продукти раница. След това кротко минава покрай касата.

Рецидивистът прибрал стока за близо 560 лева, установила ревизия - цигари, алкохол, хранителни стоки, козметика и перилни препарати.

Полицията влязла в дирите на крадеца и жена му Елка, която била свидетел по делото, се принудила да върне част от откраднатото.

Казанлъшкият районен съд отчита това като смекчаващо вината обстоятелство, както и тежкото материално и семейно положение на подсъдимия, и му налага 1 г. и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор или общежитие от закрит тип.

Оказва се че Илиян Здравков има 6 различни присъди. Той върши престъпления, след това се разкайва, признава изцяло вината си, сътрудничи на разследването и иска съкратено съдебно следствие, което съдът по закон е длъжен да приеме. Така си издейства и по-леки присъди.

Явно по този отъпкан от самия него път Илиян е поел и сега след убийството на Вероника. Макар вчера изненадващо да промени показанията си и да се отрече пред журналистите и съда, че той е убиецът на студентката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
8
 
11
 
! Отговори
777 преди 9 години
Цветелин Кънчев от Партия Еврорма казва че само да го вкарат в Затвора и щял да избие българката нация до 7-мо поколение
76
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва ни гражданска войа - да изгоним *** от градовете си. Да заминават за Индия, Германия, Франция на палатки или където пожелаят. Вече не се търпи! Да останат само тези със средно образование и работа!
75
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Инициативен Комитет предлага да се издигне Илиян Здравков за Народен Представител в 41-то натодно Събрание
74
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колеги-Журналисти защо не се разровите в миналото на този човек имам предвид пра пра дедите му , от къде идват и какви са всъщност , ще е много интересно да се знае
73
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
апашите от Арабаконашкия Обир вероятно са такива като този Ром от Дасикане Рома
72
9
 
4
 
! Отговори
Левски преди 9 години
Истински Българин досушт като Левски , все пак се казва Илиян Здравков и е християнин най-малкото
71
1
 
17
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
ако аз бях съдия на такива като тоя само по физиономията му издавам присъдата !
70
1
 
8
 
! Отговори
vens преди 9 години
Ok, ama edno ne razbrah - ako rekata tri dni ne e imala sili da premesti tyaloto na poveche ot 5m ot mestoprestyplenieto, to kak e uspyala da ya sybleche?
69
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нали сте в НАТО какво ви дреми сега строят в безмер нова писта за американски самолети те щи ни пазят от агресивна Русия защото това е нашият враг според расим вобще да не се плашите от *** че могат да убият маика ви бащави в полуизоставеното село или изнасилят и убият дъщереви всеки ден като убуват по 10 българина какво важното е нато да ни пази в сигурни раце сме
68
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Веднага червените бабички и дядвци в сайта го обърнаха на политика.Бил виновен Сорос, НПО, БХК, демокрацията и т.н.А вашият Гей като беше на власт и Ореха какво направиха?Кой направи "брендитата" всесилни?Нима не комунистите?
67
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
70 години "народна власт", 70 години ***.
66
13
 
12
 
! Отговори
НПО преди 9 години
Възмутени сме от българския расизъм и дискриминация спрямо представител на малцинствена група. Веднага да го пуснете на свобода, а убитото момиче не ни интересува. Тя е Българка.
65
8
 
10
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
Има много неясноти във цялата информация, която изнесоха пред медиите....Всичко е много съмнително, и няма да се учудя, ако не е той...
64
0
 
40
 
! Отговори
25 години стигат! преди 9 години
Докато медиите се занимават с този *** ,в събота в Праявец група *** пребиха до смърт възрастен човек ,затова ,че им направил забележка да не се закачат с преминаваща млада жена по улицата.Сега цял Правец е настръхнал срещу убииците
63
7
 
11
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
До анонимен 74:Но преди това да се случи българският род беше подложен на 45 години геноцид от страна на слезналите от Балкана шумкари, които след като избиха всичко дето беше свестно, окрадоха нещастната ни Родина до шушка.И продължават и до днес.
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То самият факт, че в български сайт използват думата "бренди" за някаква си народност е дискриминация. Ами то е обидно да наричаш някого "бренди". Пък си има и хубва българска дума.Значи могат руснаците да използват думата "цыган", а ние не можем да използваме българската дума, защото ще ни баннат?Нещо смахнато има.
61
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вижте сега расим каза че главният враг на българия е Русия а *** и българските олигарси
60
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
(красивито) лице на еврЕо-атлантизма ,този *** е заъвршен продукт на 25 годишния ни преход-геноцид изпълняван стриктно от продажните ни политици назначени от Сорос по ционистката програма по затриване на българският род известтна като плана Ран-Ът
59
4
 
11
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 9 години
Ако този наистина е ползвал картата и така са го хванали, как така е разбрал е пин кода. Нали всичко естанало за 10-15 минути, с борба, удари и т.н.,. Кога е успяла да му каже кода на картата, а и дора да го е извикала по време на борбата, едва ли тоя умен човечец го е запомнил. Освен ако някой (истинския убиец или съучастник) след това не му е дал вещи на момичето - телефон и карта (уж крадени) и го е накарал да тегли пари. И тоя понеже е задлъжнял до ушите, изпълнява каквото му се каже.
58
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАТО и САЩ ни пази БХК и Амнести също имаме човешки права Кунева ще ни пази от бежанците какво по хубаво за българия?