Не е пил и карал, плаче майката на шофьора от Яхиново

Починал е и заради това хвърлят вината върху него, твърда е тя
Обновена: 12 май 2015 10:28 | 12 май 2015 10:20, Камелия Цветанова
47
Не е пил и карал, плаче майката на шофьора от Яхиново
Снимка: bTV

Майката на 19-годишния Емил Скоклев, който на 10 май уби с колата си петима души, включително и себе си, не вярва той да е пил алкохол преди да седне зад волана, нито да е карал бързо.

За да си купи колата, Емил е работил като строител на две места. Останал без баща през 2004 година. Майка му разказва, че оттогава живеели трудно.

"Беше си събрал 800 лева. Дядо му му даде 500 лв., той си беше събрал още 300 лв., където е работил. Ходил е с дни в София да си търси кола", разказва майката на Емил пред Нова телевизия.

Още по темата

"По интернет намери една отиде там, тя се продала, дойде си, намери някоя друга. Гледам то, че той два - три дни не е на себе си", казва тя.

"Че е починал и хвърлят вината на него просто няма да стане. Той спираше и идваше пеша да не мине пред дупките, за да пази колата. Тука разправят, че е карал цял ден колата из Яхиново като луд, това не е възможно", твърди още майка му.

Емил е взел книжка два месеца преди катастрофата. Качил се в колата пиян, призна пък единственият оцелял от пътниците в колата - Светльо, който се возил зад него. Емил карал колата с над 100 километра в час.

"Да му се събира половинка мастика, много пиха, аз му викам стига пи, а той: "Ти ли ще ми кажеш?!". Там все стават такива бели, залитна от пясък, от мокро от такова и стана белята. Аз и да бях казал на шофьора да не кара силно, нямаше сигурно да ме послуша, той си беше такъв, ти му говориш нещо, той друго прави", казва Светльо.

В жестоката катастрофа починаха и 20-годишният Мариан Джамбазов, 16-годишният Ивайло Йотов, 14-годишният Илиан Гущеров, всичките от селото, и 40-годишната Елза Р. от Кюстендил, която е лепила плакати на стълбовете в Яхиново.

Трагедията е станала към 17.30 часа на главната улица "Иван Вазов" в Яхиново. Катастрофиралият "Фолксваген Голф" е пътувал в посока Дупница. Автомобилът се е ударил в крайпътен електрически стълб, който се пречупил от удара, а автомобилът се е преобърнал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Алкохол преди 8 години
Не пиян ами направо на*ан и решил да се прави на мъж!
34
0
 
8
 
! Отговори
Григор преди 8 години
Родителите, които отглеждат децата си в бедност абсолютно задължително трябва да изградят у тях здрава ценностна система, иначе отрочетата им ще растат с комплекси за малоценност, цел номер 1 в живота им ще е да си купят Гоф за 1200 лв, после БМВ3-ка за 3000лв и като ги подкарат газта ще е до ламарината за да се чувстватпоне за миг нещо повече от другите хора. Ако наказанията са по-сурови това само щем направи тръпката им по-голяма, за липсата на "първите 7 години" не е виновна държавата.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ako shte i sladoled da e ql. Karal e s 180km/h i maika mu moje samo da mulchi. Do toq stulb mojeh da sum az..
32
1
 
10
 
! Отговори
До 36 преди 8 години
За да му мине през главата мисълта, че може да шофира пиян, виновна е държавата. Когато го осъзнаем, може и да намалеят тези трагедии. Докато няма у всеки убеждението, че изърши ли нарушение, ще бъде санкциониран, няма да се оправим, а това убеждение го създава държавата и за мен държавата е виновна на първо място за тези загинали хора. Ако държавата си беше на ямстото, младежите нямаше да шофират пяини, нямаше да карат с 100 или 200 кмч/ас и тези хора щяха да са живи.
31
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Жалко, родители че ни си познавате децата!Пред вас са едни, а навън с пирятели съвсем други!
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма разлика между пиян който кара с 50-60,и трезв като маргаритка състезател който кара със 120 градско.Всички сме минали щуротиите на младоста,но има и зрели хора които си карат като на писта из града-за тях няма оправдание.изнервен народ сме,който избива комплекси на пътя,псува бавните,гони бързите и има за чест да отнеме предимство на всяка по бавно приближаваща жена.Аманали певицата Ивана призовава "бясно карай на червено"...,как чалга поколението ще е равнодушно-изпълнява!Жалко задецата
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то ,кампании ли не бяха ,то приказки по телевизия и радио ,то шествия ли не беше -*** си е *** ,такива да се трепят също и тези дето са се качили в колата с пиян шофьор.какво е виновна пак държавата ?
28
6
 
20
 
! Отговори
Ico преди 8 години
Няма жал за такава майка. Трябва да ги смазват психически такива родители. Може да и се съсипе живота, но ще има възпитателна цел за всички останали, да знаят как си гледат децата и на какво да ги учат. Половинка мастика и шофиране - НЕ, половинка мастика и такси - ДА. Така ще има по малко комплексирани *** убиващи невинни хора.
27
2
 
14
 
! Отговори
77777 преди 8 години
Основният проблем е, че сме добре изманипулирани и не виждаме основната причина за подобни трагедии. Затова и всички говорят за вина на шофьора, че бил пил, как бил възпитан от родителите си и какво ли не още, но не се и сещат да се запитат, защо в България има таква нагласа, че всеки ден се правят десетки милиони нарушения по пътищата, при това колкото и да се опитва един шофьор да спазва правилата, той не е в състояние да го направи на 100%.
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Решението е просто - задължителни устройства за ограничаване на скоростта в автомобили, управлявани от млади шофьори. Хване ли се млад шофьор в ППС без такова устройство, директно да се отнема книжката, а за собственика на автомобила - глоба.
25
1
 
12
 
! Отговори
Абориген преди 8 години
Ами Дарвин е писал преди време по този въпрос ...Иначе е доста тъжна история. Колкото и да е, хора са ...
24
3
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До 29Стига сме чакали само на държавата. Да, държавата има още какво да направи, но наша отговорност е да възпитаваме децата си.
23
2
 
22
 
! Отговори
2015 преди 8 години
Българска трагедия.Не е ли редно все пак държавата,която прибира над 50% от парите за всеки продаден литър бензин да направи нещо за реда по пътищата???
22
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те хората с 20 годишен опит зад волана не си позволяват да пият и да хвърчат в населено място със 180, но пък някакъв *** взел книжка преди няколко месеца, вече се има за брат на Шумахер! Че и понеже е толкова опитен решил, че може и да пие. Браво! Е, после как да ми е мъчно за такъв като собствената му простотия го е затрила. Вижте само колко фактора има: неопитен шофьор, раздрънкана кола, алкохол, много, ама много превишена скорост... е това ако не е гаранция за трагедия, здраве му кажи!
21
1
 
13
 
! Отговори
eeha преди 8 години
на крива ракета, стълб й пречи.
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всяка майка би защитила детето си но не знам - обикновено алкохол чупи стълбове, нали? пардон, висока скорост.
19
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 20На мен що ли не ми се е случвало? А, да щото съм "***" и спазвам правилата и като реша да купонясвам не ходя с кола, а с такси.
18
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пиян в кола не се качвам. Също и при пиян водач. Вече от пияни убийци, излезли да шофират по пътищата...трудно може да се опази човек.
17
56
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ва еб...в простацитеее хората са си заминалии те коментират кои е виновен лои неееКо значение има вече Жената си погребва детето те пак коментират ко казалааааМно ясно че и тя не знае ко говориНа всеки му се е случвало да кара пиинал или да се вози при такъвАма щот не се е случило на вас всички мнооо умниии
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз съм на 30г, и майка ми също не знае че пия, но това не значи че е така.