Убиецът на Георги – жесток, с нисък праг на човещина

Разследването в глуха улица - всички заподозрени са оневинени
Обновена: 6 юни 2015 11:20 | 6 юни 2015 08:08,
150
Убиецът на Георги – жесток, с нисък праг на човещина
Снимка: Булфото

Убиецът на ученика Георги Игнатов, който бе намушкан посред бял ден в Борисовата градина в София, със сигурност е импулсивен и избухлив. Това показва анализът на полицията, пише в новия си брой в. „168” часа. Той е с много нисък праг на търпимост и на човещина.

Нападателят винаги носи нож. Той е жесток човек, който ще нападне отново, ако не бъде спрян...

Разследването на полицията за убийството на момчето се оказа в глуха улица, след като всички заподозрени за жестокото престъпление се оказаха оневинени след тест на детектор на лъжата.

Още по темата
Първи е бил разпитан ученикът от строителния техникум Марио, пише „24 часа”. Той според показания, дадени в първоначалните часове след инцидента, бил съперник на Георги заради любовната му връзка със съученичката Лора.
Двамата били заедно от 6 месеца, но Марио също имал силен интерес към момичето, разказали хора от тяхното обкръжение. Това станало причина след разпит в столичната полиция Марио да бъде отведен в присъствието на родителите му в Института по психология на МВР.

Там младежът бил подложен на тест на детектора на лъжата, за което и той, и родителите му дали изричното си съгласие. След като отговорил на поредица от въпроси, свързани с жертвата Георги, с местопрестъплението и с оръжието на убийството, излязъл резултат, който категорично показвал, че момчето няма нищо общо с инцидента в Борисовата градина.

Разпитът на Марио бил проведен още в сряда. Ден по-късно, отново след разпит в СДВР, в Института по психология на министерството били заведени и двамата близнаци, които са от същото училище. И те бяха посочени като заподозрени, защото както Лора, така и приятелят на Георги - Константин, ги забелязват да се оттеглят от същия район, в който е намерен трупът.

Двамата близнаци от строителния техникум също са били придружени от родителите си при психолозите от МВР. И при тях разпитът започнал с няколко контролни въпроса и продължил с такива за местопрестъплението, Георги и местонахождението на ножа, с който е убито момчето. Резултатите и на двамата близнаци показват също толкова категорично, колкото и тестът на Марио, че те не са участвали в престъплението.

Според анализа на психолозите тримата заподозрени от строителния техникум не само нямат нищо общо със смъртта на Георги, но и не са били и случайни свидетели на неговото убийство. За невинността на тримата говори не само тестът на полиграфа, но и показания на близки хора, които им изграждат алиби за момента на нападението.

Така на третия ден след бруталното нападение полицията няма сериозен заподозрян по случая, нито има и бегла идея какъв може да е мотивът за това необосновано жестоко престъпление.

За момента малкото сигурни факти са свързани единствено с аутопсията на ученика от търговско-банковата гимназия.
Те показват, че Георги е убит с много силен и премерен удар. Ножът е тип “пеперуда”. Убиецът го е забил дълбоко - на 13 сантиметра в тялото на младежа, сочи анализът на съдебните медици.

Нападателят е хладнокръвен хулиган, който най-вероятно многократно е участвал в улични разпри.
Той е забил ножа в Георги и веднага след това го е извадил. Това става причина момчето да издъхне буквално за броени минути от остра кръвозагуба.

Жертвата успява да се обади на приятелката си Лора, да премине няколко крачки от металната ограда, до която е стоял при нападението, до близка пейка.

Там ляга, притискайки раните си, но не успява да дочака повиканата “Бърза помощ” - кръвта изтича твърде бързо от дълбоката рана.

Когато на мястото пристигат Лора и Константин, убиецът отдавна се е измъкнал в близките алеи, без да остави никакви следи и свидетели. Твърде вероятно е той да е бил придружен от съучастник.

Полицията подозира, че Георги е бил атакуван много изненадващо от двама души. Само така за момента се обяснява фактът, че ученикът не е успял да окаже абсолютно никаква съпротива. По тялото му няма следи от борба, нито пък повърхностни прорезни рани по ръцете, които да дават знак, че се е опитвал да се предпази от фаталното острие.

Най-големият проблем на разследващите е, че нямат логичен мотив за престъплението. Ученикът е бил възпитан и неконфликтен. Оказа се, че е бил просто привърженик на футболния клуб “Левски”, но не и техен ултрафен. Никой не го е познавал в агитката на “Левски”, да не говорим за противниковата на ЦСКА. На всичкото отгоре в момента на нападението Георги е бил облечен в червена тениска.

В деня след убийството столичната полиция призова гражданите за помощ, ако са видели съмнителни хора в района от 10 до 12 ч. Десетки са се обадили на тел. 112 и в най-близките районни управления на МВР.

Много от обажданията са били състоятелни и с конкретна информация и по тях се работи усилено, но до вчера без резултат.

Засега и анализът на камерите от видеонаблюдението в района на Борисовата градина не улавя силуета на неговия убиец. Той със сигурност е импулсивен и избухлив. С много нисък праг на търпимост и на човещина.

Нападателят винаги носи нож. Той е жесток човек, който ще нападне отново, ако не бъде спрян...

Около 15 мин след като е бил наръган с нож, Георги е бил жив, твърдят разследващи. Времето е приблизително и за него се съди по степента на съсиреците кръв в тялото, но не може да се каже с абсолютна точност. Вероятно в първите минути Георги не е осъзнавал, че намушкването е смъртоносно и е можел да се движи.

Ударът с ножа е бил един, силен и рязък. Острието е влязло леко от ляво на дясно и леко от горе на долу. От тези данни не може да се направи извод за ръста на нападателя.

Ножът е поразил черния дроб, стомаха и панкреаса, а не сърцето, както се твърдеше в първите дни след убийството. Георги е починал от силна кръвозагуба.

В кръвта му не е открит алкохол, сочат първоначалните данни. Въпреки това са назначени експертизи за алкохол и наркотици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ли си мисля, че убиецът е някой 16-годишен, с нисък праг на търпимост и съзнателност, в резултат на злоупотреба със синтетични вещества. А косвените причини са морален упадък на обществото, семейството и образователните институции. Само елате да видите що за индивиди учат във въпросното ТМГ - всичко е чалга и амфетки!
65
0
 
3
 
! Отговори
Бай Ставри преди 8 години
До Анонимен 92Кукувица такава.
64
16
 
11
 
! Отговори
ЯНА преди 8 години
ДЕЦАТА НЕ ПОСОЧВАТ НЯКОЙ АКО НЯМАТ ПРИЧИНА!!!! ВЕДНАГА ПОСОЧИХА БЛИЗНАЦИТЕ !!!ТРАДИЦИЯТА ВИНАГИ Е БИЛА ПРИ УБИЙСТВО В БОРИСОВАТА ГРАДИНА ДА Е ВИНОВЕН ПЪРВИЯ ЗАПОДОЗРЯН !ГЕРБ Е БИЛА ВИНАГИ РУШВЕТАДЖИЙСКА ОРГАНИЗАЦИЯ НАЧЕЛО С ГЛАВНИЯ ПРЕСТЪПНИК И ДОКАЗАН НАЙ-ГОЛЯМ *** УПРАВНИК ЗА ПЕРИОДА СЛЕД БАЙ ТОШО!ПАК ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ БСП ЗА ДА СЕ РАЗКРИЕ УБИЙСТВОТО КАКТО БЕШЕ С ЧЕЦИ!
63
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе задължително, както например случая с Вальо Шофьора , дето за да скрият некадърноста си са мъчили с години невинен човек , баща му е починал от притеснение , съсипали са му цялото семейсвто , голямо правораздаване е падало , живейте си влюбени в комунизма , докато синчетата им ви работят ...заслужавате си мъките.
62
8
 
21
 
! Отговори
Бай Ставри преди 8 години
До РетроседерТи нормален ли си?Какви комунисти намеси?Пий си хапчетата.Даже ако беше станало това по времето на комунизма, убийците вече щяха да чакат изпълнението на смъртната си присъда.
61
2
 
10
 
! Отговори
yan преди 8 години
до 84 @82А месТните селяни не ти ли разказаха за дракона ядящ малки бъдещи седесарчета, когото омилостивявали със секс с най- хубавата мома. И обикновено момата е била дъщеря или внучка на кмет или бирник отпреди девети.Сериозно - забравил си да ги питаш на колко ракии са, или дали не те мислят за ***.
60
7
 
28
 
! Отговори
niki преди 8 години
Жалко за момчето и за родителите,но като се има предвид премиера-бодигард и преЦедента Мистър Бийн ще е така.Иначе съм сигурен че убиеца е бежанец,крият за да няма напрежение.
59
3
 
5
 
! Отговори
До 87 преди 8 години
И ти това многознайко как го изчисли че е изключено
58
3
 
7
 
! Отговори
Не преди 8 години
До БратчедаАбсолютно изключено...
57
4
 
21
 
! Отговори
Братчеда преди 8 години
От прочетеното си мисля , че някой наркоман случайно минаващ от там ,сам или не , го е наръгал. Вероятно просто вървейки са се спогледали докато Георги си е стоял , и наркото е откачил, набързо извадил ножа без да е очаквало момчето оня го е наръгал. Прибира ножа и все едно че нищо не се случило и си е продължъл по пътя. Просто версия....
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
pravo na izbor pri kapitalizma demokraciata nalojena ot amerika i prodajnicite v sofia no takiva triabva da im trepat decata .....
55
5
 
14
 
! Отговори
@ 82 преди 8 години
Грешиш , подвеждаш се по повърхностния облк на комунистическа България , просто преди 89-та година е имало жензура , но изброените злини са неизменима част от характера и манталитета на комунистическите лидери , които се отразяват и върху техните пионки , аз съм говорил с хора от селата , които са ми разказвали как месните комунисти, ако си харесат някоя жена, пращат мъжа и да работи в друг град и я заплашват ,докато не склони да спи с тях, тези навици на комунистите сега вече не се цензурират.
54
12
 
11
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
Прилича на СЕКТАНТСКО ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ извършено от нов кандидат член на сектата. Сигурно е имало и наблюдаващ старши брат.
53
5
 
25
 
! Отговори
до 81 преди 8 години
""налагане на простащина , безнаказаност , нехайство , престъпна немърливост , кражби , измами , оглупяване и идиотизиране на населението"". Всичко това е вярно. Но, То започна след 1989 година. Плюс " наркоманизиране на седерастията"
52
15
 
14
 
! Отговори
Ретроседер преди 8 години
Убийците на Георги , изключително жестоки , самодоволни и безочиливи , с висок праг на наглост , доказана през вече 71 години комунистическо робство , налагане на простащина , безнаказаност , нехайство , престъпна немърливост , кражби , измами , оглупяване и идиотизиране на населението.
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Асоциален тип, добре познаващ района, периодично изявяващ се?
50
11
 
13
 
! Отговори
гражданин преди 8 години
Чета коментарите и ви се чудя защо още не сте станали "милиционери", а само стоите зад компютрите и пишете злобни коментари по адрес на полицията - как не са се сетили, че е левичар, защо не били направили обиск на близнаците, как било възможно да няма никаква следа - ми много просто. Това не е "От местопрестъплението" - много телевизия гледате! Бъдете спокойни, че са се сетили преди вас за възможността да е левичар или че е извършен обиск на когото трябва! Не откривате топлата вода ;)
49
3
 
19
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Ubiistvoto e stanalo na 2 iuni-den na zaginalite za osvobojdenieto ni ot tursko robstvo,dali ubiistvoto ne e izvarsheno ot elementi,mrazeshti Balgaria?da se tarsi pri simpatizantite na I.D.
48
0
 
14
 
! Отговори
До 71 преди 8 години
Черния дроб и панкреаса се намират отпред.
47
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще излезе,че е преднамерено деяние организирано в тази зона дето често стават убийства и други престъпления и неразкрити ефективно и може и заради датата 2 юни щом като са го изфабриковали като разчистване на сметки между фенове на футболни фенове,но те пък се обличат по различно обикновено и на мачове,и т.н. до дългове и интимни връзки,но едва ли ще да е за една цигара само заради изненадата,рефлекса на защита и импулсивноста на действие в таквиз моменти и от двете страни.