Кола блъсна и уби пешеходец в столицата

Инцидентът е станал на бул. "Мария Луиза"
19 окт 2015 21:44,
23
Кола блъсна и уби пешеходец в столицата
Снимка: Булфото

Лек автомобил блъсна пешеходец на бул. "Мария Луиза" в София, съобщи "Фокус".  

При инцидента пешеходецът е загинал. На място на катастрофата има линейка и полицейски екипи, които регулират движението. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 8 години
Бъркаш за някои работи.Булевард Витоша го ома перди Мария лУиза и е започвал от Свети Крал (Света Неделя) и е завършвал на Перловската река по права линия. За малко се е наричал Царица Йоанна. Мария Луиза се появява по-късно, като продължение на Витоша и първоначално е стигал до Банята(Халите), по-късно са го продължили до Лъвов мост, после до завоя преди гарата, а сега е чак до надлеза Надежда. Да, казваше се и по други начини. Разумното решение беше Витоша да е от НДК до завоя преди гарата.
13
0
 
3
 
! Отговори
Законът преди 8 години
ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА...Допълнителни разпоредби... 6. По смисъла на този закон:...54. "Пешеходна пътека" е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение.---Навсякъде в закона се говори само за "пешеходна пътека" в горният смисъл зебра и т.н. ги няма в закона, а само в Правилника за п
12
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Няма разлика между зебра и пешеходната пътека като продължение на тротоара, освен че едната е очертана, а другата не е. Така е според Законът за движение по пътищата, но за съжаление много шофьори не знаят този факт, като този Кон (номер 14) тук. Дано не е шофьор, защото ще сгази някой на неочертана пешеходна пътека и после единият загинал, а Кон за няколко години в панделата.
11
3
 
4
 
! Отговори
без стойности преди 8 години
За голяма част от българските шофьорки и шофьори, човешкият живот е без стойност.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
7.И ти искаш да кажеш нещо , жал'к
9
1
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Бил си много малък по времето, когато този булевард - на север от Халите, се наричаше "Георги Димитров".Някога, целият булевард е носил името на княгиня Мария-Луиза. След 9-те септ. 1944 г. са нарекли булеварда "Сталин". Впоследствие го нарекли "Витоша" в южната му част и "Г. Димитров" - в северната.След демократичните промени възстановиха старото има на булеварда, но само на северната му половина. Южната продължи да се казва "Витоша".
8
2
 
17
 
! Отговори
55 преди 8 години
Като кореняк софиянец ,който минава ежедневно от там искам да коментирам инцидента. Той е на място далеч от каквато и да е пешеходна пътека.Просто пешеходците винаги търсят лесния път.Видях водача на колата видимо притеснен(въпреки,че беше тъмно) а пострадалия явно е прескочил парапета на спирката.А колкото до подлезите ТЕ В МОМЕНТА се поддържат иначе безспорно бяха най-смърдливите и опасни места в София.НЕ ОПРАВДАВАМ такива безмозъчни индивиди -самоубийци.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно уточнение. Трагичният инцидент се е случил не на пешеходна пътека или кръстовище. Станах неволен свидетел на последиците от наскоро случилия се фатален удар. Една от причините за станалото, освен вероятно безрасъдно шофиране е и това, че в района на Централна гара хората пресичат пътното платно както и откъдето им падне вместо да ползват подлеза. Но който е минавал оттам знае на какво прилича и смърди този подлез и защо всеки нормален човек опитва да го избягва.
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До3, булеварда никога не се е казвал витоша, преди беше георги димитров
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
днес най-малко са 2 такива случая!!!преди това беше един дядо!!!!--------------------излиза, че 500-1000 души загиват на година премазани от коли по пътищата !!!!И МОГА ДА ВИ ГАРАНТИРАМ, ЧЕ 99% Е ВИНАГА НА КОЛАТА А НЕ НА ПРЕМАЗАНИЯ!
4
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всяко едно кръстовище, пелеходците са с предимство, независимо дали има очертана пешеходна пътека или пелеходната пътека е продължението на тротоара и не е очертана. Същото е и на този булевард, но шофьорите не знаят закона и не го спазват, а КАТ както винаги спи, а и КАТ не знае закона. Резултатът се вижда.
3
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този булевард май се казваше Витоша преди доста години и винаги е бил в центъра на София или близо до Центъра в по-далечната си част. Тъпо беше да прекръстят част от бул. Витоша. Но! Наистина тук често минават коли,чиито шофьори не знаят правилата за движение о по-точно не знаят какво е пелеходна пътека и кога пешеходците са с предимство. За някои шофьори и катаджии пешеходна пъътека била само очертаната пътека, а зебрата била по- специална!!! А в закона пише друго ...
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Там щъкат само тарамбуки,все едно си в Бронкс. Те не знаят какво е правилно движение на пешеходците.
1
49
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В този район няма софиянци и е така още от комунистическо.Така че един провициалист е утрепал друг провинциалист.На кой му пука.