Брониран "Мерцедес" спасил кожата на Алексей Петров

Стреляно е с два гранатомета, но колата имала защита седма степен
Обновена: 29 окт 2015 11:49 | 29 окт 2015 11:00,
288
Брониран "Мерцедес" спасил кожата на Алексей Петров
Снимка: Булфото

Луксозен "Мерцедес" S-класа спасил живота на Алексей Петров. Бронираният джип на бизнесмена бил със защита седма степен, съобщи Нова телевизия.

В момента в района на стрелбата не се допускат външни хора поради опасност от останали осколки. Районът е отцепен, наоколо е пълно с цивилни и униформени полицаи.

По колата на бившата барета и подсъдим по делото "Октопод" Алексей Петров е стреляно не с един, а с два гранатомета едновременно. Информацията потвърдиха за БНР източници от СДВР. Открити са и две гилзи от огнестрелното оръжие.

По първоначална информация атентаторите са уцелили барака. Няма пострадали.

Още по темата

Рано сутринта той е излизал с бронирания си автомобил, вероятно на път за работа. В една от пресечките са го чакали двама души с два гранатомета, които са произвели изстрели. Бронираният автомобил е успял да удържи на изстрелите.

Ударена е дясната страна на автомобила, след което пътуващият в него Петров е откаран с друга кола, без видими наранявания .

Според полицейски източници се издирва червен "Опел Астра" с крадени номера, от който се смята, че е стреляно.

Инцидентът стана в квартал "Кръстова вада", близо до бул. "Черни връх". Там, на ул. "Арарат", се намира домът на Алексей Петров.

Това е втори неуспешен атентат срещу Алексей Петров. Първият бе на 15 август 2002 г. Петров е подсъдим по мегаделото "Октопод", което през февруари започна отначало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гранатомети, ама те мутрите в САЩ нямат такива глезотий! Не съм чул в САЩ да се трепят с гранатомети!
175
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро очакваме новият епизод - ТРАКТОР ТИКВА ГАЗЕШЕ!
174
0
 
36
 
! Отговори
Блицаджия преди 8 години
Този атентат е грешка! Истинската мишена е била стрина Гицка от Долно Камарци, но поради това, че тя има същия автомобил като на Алексей Петров, без малко да загине невинен човек...
173
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това 100% не е сплашване, за сплашване не дублираш...
172
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАК БСП ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ ?ОТГОВОР : КОСТИНБРОТКАК БСП ГУБИ ИЗБОРИ?ОТГОВОР : НАТФИЗ, СИДЕРОВ, ГРАНАТОМЕД!ИЗВОДИ, КОИТО ЧЕРВЕНИТЕ И ТЕХНИТЕ РУСКИ КУКЛОВОДИ ИСКАТ ДА СИ НАПРАВИМ :" ДЪРЖАВАТА Е НЕСТАБИЛНА"ДА АМА НЕ :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
171
2
 
15
 
! Отговори
КуКлКл преди 8 години
Бойко да не вдигна кръвно ?
170
0
 
9
 
! Отговори
Геле преди 8 години
Хора , видове гранатомети - много. От тези щом има гилзи , значи най-вероятно са подстволни гранатомети стрелящи с 40мм осколъчни гранати. Т.е. за поразяване на жива сила а не за пробиване на броня. Някога имаше атентат срещу Шеварнадзе в ,който мерцедеса му пряко го удариха 2 РПГ. Вярно удариха в двигателя , ама оцеля. Но колата не приличаше на нищо. Така , че при огъната ламарина , едва ли е РПГ. Май наистина цялата работа е за отвличане на внимание.
169
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, ама каде е Бойко!
168
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Иначе основния заподозрян днес се скри от камерите и изкара подчинените си да дават обяснения.
167
0
 
4
 
! Отговори
сѝф преди 8 години
До ХАХАХАХААре бе ти ги изкара тез умрели мишки Джеймсбондовци!Бах та у болния фантазьор!
166
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Журналистката е толкова неграмотна, както и всичко в България последните години.Било стреляно с 2 гранатомета.2 гранатомета не могат да се съберат в един автомобил.Иначе "стреляно е 2 пъти с гранатомет" не е равнозначно на "стреляно е с 2 гранатомета".
165
0
 
2
 
! Отговори
fgh преди 8 години
Ам вожата не му ли е спасил мерседесът?
164
6
 
12
 
! Отговори
ХАХАХАХА преди 8 години
АААА НЯКОЙ ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ ПОГОЛОМНООООО :))))))))))))И ВЕДНАГА СЕ ПОЧНА, СИДЕРОВ В НАТФИЗ, ГРАНАТОМЕД СРЕЩУ АЛЕКСЕЙ, А ТОЙ Е ЖИВ :))))))))))БСП ИЗЛИЗАТ С СТАНОВИЩЕ 2 ДЕНА ПОДРЕД : " ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ ЕДИН СИДЕРОВ", " ВРЪЩАТ СЕ МУТРЕНСКИТЕ ВРЕМЕНА", " ДЪРЖАВАТА Е НЕСТАБИЛНА", А СЕГА КОЙ ИМА ИНТЕРЕС :))))))))))))))))))))))И НАЙ ТЪПИЯТ ЩЕ СЕ СЕТИ :))))))))))))))))))))))))))))))))))))
163
1
 
5
 
! Отговори
65 преди 8 години
Ама тя колата имала СЕДМА степен на защита???? Не е лошо инас някой да ни защити от седма степен от земетресение! Да не дава БОГ!!! Май само той ни остана.Парите за тази кола ги е спестил от закуски.
162
1
 
3
 
! Отговори
щом с РПГ-то не може преди 8 години
Другият път да го гръмнат с 85мм "Гаубица" или със "ЗИС-5" взети под наем от НВИМ.
161
0
 
13
 
! Отговори
ех преди 8 години
Некадърници! .не може една мутра да отрепате.само се излагате
160
3
 
7
 
! Отговори
БГ преди 8 години
Това е България...Като този пич..Като кмета на Галиче..Като Сидеров..И децата ни защо бързат да станат Мутри и ***.....Такава е средата в БГ...Такива са новините....Такива са и хората за съжаление!!!!!
159
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да се учудя, ако това е поредната театрална постановка целяща отвличане вниманието на обикновените гражданите. Нещо, като постановките на Сидеров в НАТФИЗ.
158
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАКВО Е ДА ДАДЕШ 1,4 МИЛИОНА ЗА ДЖИП, АБЕ НИЩО РАБОТА...ТОЙ НЕ Е ОКТОПОДА........ДА БЕ ДААААААААААААААА :))))))))))))))))))))))))))))))
157
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 225, ТОЙ ОТ ЗАКУСКИ Е СПЕСТЯВАЛ ЧОВЕКА :))))))))))))))))))))))