Гранатометите от атентата срещу Петров - намерени

Какво и как се е случило предстои да се изясни
Обновена: 30 окт 2015 13:53 | 30 окт 2015 08:55,
97
Гранатометите от атентата срещу Петров - намерени
Снимка: архив Bulphoto

Продължава разследването на атентата срещу Алексей Петров. Вчера минути преди девет автомобилът на бившия съветник в ДАНС беше обстрелван с гранатомет от двама души в столичния квартал "Кръстова вада" и по чудо жертви и ранени няма.

Още по темата

Колата на Петров е със седемстепенна бронировка, която е една от най-здравите. Първият извършител е трябвало да пробие автомобила, а вторият – да изстреля снаряд, който да попадне в самата кола през направената дупка. Първият обаче пропуска целта си, а снарядът, изстрелян от него, се забива в близката сграда. Вторият успява да уцели автомобила, но щетите по него са само външни.

Снарядите не са се взривили, защото не са били на достатъчно разстояние. Намерени са и двата гранатомета, с които е извършено нападението, съобщава Нова телевизия.

Червеният Опел "Астра", с който се смята, че са избягали извършителите, е бил с регистрационни номера 3860, които вероятно са крадени.

Самият Петров заяви, че не е заплашван и най-вероятно е бил обстрелван по погрешка. По бившата барета беше стреляно два пъти с гранатомет, а нападателите избягаха с червен автомобил.

Въпреки че се е намирал в колата си, Алексей Петров не е пострадал, тъй като гранатите са се взривили след падането си на земята, а не при удара в бронираната кола на Петров. Стрелците все още се издирват.
 

Това е втори неуспешен атентат срещу Алексей Петров. Първият бе на 15 август 2002 г. Петров е подсъдим по мегаделото "Октопод", което през февруари започна отначало.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/crime/2015/10/29/broniran-mercedes-spasil-kojata-na-aleksei-petrov.281345
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кват ний държавата таквиз ни и килърите - скапани некадърници.
61
1
 
0
 
! Отговори
No Face преди 8 години
До Анонимен 77Кой каза че са били РПГ ;) може да са били подцевни гранатомети.
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЖУРНАЛЯТА МАЙ НЕ СА МНОГО В ЧАС С ЕДНОТО РПГ ЩЕ ПРОБИВАТ ДУПКА С ДУГОТО ЩЕ СТРЕЛЯТ В НЕЯ . МЕРЦЕДЕСА БИЛ БРОНИРАН? РПГ СНАРЯДА АКО БЕШЕ ГРЪМНАЛ НЕ КОЛАТА АМИ И МАХЛАТА ЩЕШЕ ДА ЗАМИНЕ ЕДИНИЯ СНАРЯД СЕ ВЗРИВИЛ ВЪВ ВРАТА ЛИ ГАРАШ ЛИ И ТАМ НЯМА ПОРАЖЕНИЯ Е ТО ПРОСТОТИЯ АМА ЧАК ТАКАВА
59
0
 
8
 
! Отговори
:) преди 8 години
45 слоя бронирано стъкло срещу рпг-7 watch?v=_J-uKNb6TaI.... толкова за бронировката на мерцедеса. Няма защита за кола срещу рпг.
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ Е БИЛ ЗАПЛАШВАН НО СЕ ВОЗИ В "ТАНК"...????? ТИЯ МАЙ СОБСТВЕНИЯ НАРОД ЗА *** СМЯТАТ...
57
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очаква се следващата серия, "Трактора отвръща на удара". Вероятни мишени, Тиквеников от Б или Цуцко Чного честния. Кой ли ще е първи?
56
1
 
37
 
! Отговори
Некомпетентност преди 8 години
Неномпетентна прокуратура - Ал Петр не е обвиненНекомпетентна съдебна система - Ал Петр не е взатвораНекомпетентна полиция - не са разбрали за готвено убийство с ГРАНАТОМЕТ???Некомпетентни извършители - преди 89 всеки кашик от Елхово щеше да го гръмне без грешка.Въобще всеобща НЕКОМПЕТЕНТНОСТ
55
1
 
23
 
! Отговори
457 преди 8 години
Снарядите не са се взривили, защото не са били на достатъчно разстояние. Намерени са и двата гранатомета, с които е извършено нападението, съобщава Нова телевизия..... после вие пишете че са се взривили... Некадърност лъха отвсякъде...
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-много ме изкефи това с намерените маски за утрешния Хелоуин.Абе Борисов, то верно Имен ден имаш, ама кажи на комсомолците си да не правят такива гафове, улики не се оставят.
53
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ако хванат и поръчителя на следизборната гранатометна постановка - една банкянска бивша мутра, ще им дадем медали на момчетата. Хайде, постарайте се.
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Утре не е ли деня на избушената тиква?
51
0
 
30
 
! Отговори
smoke_chiba_chiba преди 8 години
"Първият извършител е трябвало да пробие автомобила, а вторият да изстреля снаряд, който да попадне в самата кола през направената дупка." - аххахах е това е най-оптимистичния атентат в историята. Нещата отиват към кой по най ***. Ченгетата журналистите или самите атентори.
50
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Денят в който Буда умре ще се обяви за национален празник!
49
1
 
29
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Да се върне задължително казармата, поне от един набор да излизат 1-2 добри професионалисти и такива сакатлъци да се не се извършват.
48
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това за дупките даже и с установката Фагот няма да може да се постигне, въпреки че с ръчно дистанционно управление (по жица) - да има и такова животно, нека се образоват младите :)
47
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да видети поста ми от преди година сигурно, че решението ще бъде 3 години условно, българското задкулисие е силно предвидимо в резултат на 45+25 години некадърно управление.
46
0
 
12
 
! Отговори
Дон Баламурникуда преди 8 години
Важното е, че г-н ИФ ББ И ЦЦ тефтерчов беше оневинен :DА теб Тракторе кой когото пипне пръв :D
45
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 59Още се смея с глас, бате- единия да пробиел дупка а другия да улучи дупката.)))))Няма такава статия!)))))
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сещам се за един много голям филм "Звярът", където агфанистанските бойци отнякъде се бяха сдобили с руско РПГ и единия от главатарите на селото искаше да стреля по руския танк дето беше на няколко стотин метра обаче докато се чудеше откъде се стреля, натисна без да иска спусъка и изпрати един снаряд в скалистия хълм горе.. Муахахахахахахах..... тия пишман килъри са същите като тоя талибан.
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изключителна липса на професионализъм в написването на статиите. Дори да ви дават готови материали, вие сте длъжни да си проверявате информацията, иначе ставате смешни - както обикновено...