Метил в "домашнярката" убил четиримата от Якоруда

"Ракиджията" го заплашват до 15 години затвор
44
Метил в "домашнярката" убил четиримата от Якоруда
Снимка: Булфото, архив

Най - вероятната причина за смъртта на четиримата мъже от Якоруда е натравяне с метилов алкохол, според извършената аутопсия на двама от тях, съобщи д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ - Благоевград, цитиран от "Фокус".

Още по темата

Високи стойности на метил има и в кръвта и на другите четирима, които са в болница, след като също са пили от ракията със съмнителен произход. Тяхното състояние се подобрява.

"Прилагат им се редица процедури за стабилизиране, като на един от тях е била извършена диализа, същата ще бъде извършена и на още един от лекуващите се", обясни д-р Митев.

Заради случая Окръжната прокуратура в Благоевград образува наказателно дело срещу Тайфи Метльов от Якоруда, произвел ракията.

Той ще бъде разследван за извършено престъпление по чл. 350, ал. 3 от Наказателния кодекс. За това престъпление законодателят предвижда от 3 до 15 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Miro преди 8 години
Метил... метанол или метилов алкохол... Метил е CH3 група със свободен радикал ;) да си знаете.
27
0
 
4
 
! Отговори
Истината преди 8 години
От домашна ракия едва ли има и един отровен в България през последните ДВА ВЕКА. Затова трябва да си сменят заглавието, като напълно лъжливо. Това, от което са се отровили, е нелегално произведен алкохол от някакви химически субстанции и не е домашна ракия.
26
0
 
2
 
! Отговори
men преди 8 години
5-6 postradali a nakazanieto ot 3 do 15 godini mnog spravedlivo za 6 jertvi nali
25
0
 
12
 
! Отговори
радикалните циг. исл преди 8 години
Мустафа празнувал коледа със свинско и ракия.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До MAAFAKA: ...не ми е ясно... Как така МЮСУЛМАНИ се напиват на свинска сватба...бе то май нашите друговерци, както и останалите работи - чистокръвно менте!
23
1
 
2
 
! Отговори
Безпартиен преди 8 години
И това го казва, човек не влизал никога в ракиджийница
22
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И в тези първобитни условия,като на снимката,наистина ли смятате че приготвяте и употребявате нещо качествено?
21
3
 
13
 
! Отговори
Безпартиен преди 8 години
Червено Вино и свинско със зелииии с мн чесън.... Наздраве на всички, които уважават българските традиции
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И без тва има много мъже.
19
4
 
15
 
! Отговори
Безпартиен преди 8 години
Ееееее 1 на милион ... какво толкова....... стават и грешки... Дай сега да заебем традиция от древността заради 3-*** натровени..... Станалото станало. Онзи ден си купих "отлежала Пещерска" над 15 лева бутилката и Ускки Гранц.... *** спирта ракията, а уискито спиртна Ракия. И 80 лева да дам за бутилка в България пак няма гаранция че ще е качествено. .... Затова сега е сезона на домашното червено вино и Ракия. Стига сте съботирали и работили за корпоративни интереси в тия сайтове. Наздравее!
18
1
 
19
 
! Отговори
мила преди 8 години
и в допълнение, произвеждат се много качествени домашни ракии, въпросът е че на цена 5 кинта, човек няма как да си ги купи... аз купени ракии не пия, само домашни, и само приготвени от мен, или още 3-4 човека които се перфекционисти като мен, задълже отлежали.... на тия хора проблема им е че са пили разни спиртове, разредени и ароматизирани... това не е домашна ракия
17
4
 
20
 
! Отговори
мила преди 8 години
До Анонименкоментар 13Аз правя домашна ракия, от собствено грозде - няколко десертни сортове за сладост, и букет винарски сортове, десетки приятели чужденци, са давали само положителни оценки... От гроздето се махат чепки, казана е меден, захар, вода и *** не се добавят... елексир е... носила съм проби на тестове, за да се доуверя в състава....Разбира се няма как да продам и 100 грама, защото труда и усилията ми са такива че и за 20 лева литъра не бих я дала...
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има значение дали етанола е получен от ферментация на захари или чрез хадратация на етилен. От друга страна какви са захарите също е от значение. Дали е плодова захар или е добита от нишесте. За да се отрови човек обаче трябва да е пил метанол, който за съжаление е със същият вкус мирис и цвят като етанола.
15
4
 
26
 
! Отговори
MAAFAKA преди 8 години
На мен пък друго не ми е ясно... Как така МЮСУЛМАНИ се напиват на свинска сватба ???!!! До колкото си спомням, нито свинско ядат, нито алкохол пият. Явно са от модерните ....
14
4
 
15
 
! Отговори
Qwerty преди 8 години
Докато купешката ракия мирише на парфюм и няма вкус на нищо, ще си пия домашната.
13
4
 
8
 
! Отговори
До 13: преди 8 години
Домашната ракия дава възможност да пиеш алкохол на ниска цена.Качеството на питието зависи напълно от теб.Световноизвестната италианска Граппа има същия вкус.Аз не пия алкохол но за хора решили да отмарят на чашка е много по-добреда си го приготвят отколкото да дават по 20-40 лева на бутилка.
12
1
 
8
 
! Отговори
патил преди 8 години
Ако ходите някъде дето не се знае с какво ще ви гощават, по- добре си носете пиячка или( запомнете го добре) в малко шишенце си сипете 50 грама ваша ракия. Усетите ли нещо нередно- чао и изпийте тези 50 грама, ако не можете да повърнете. И да повърнете пак ги изпийте. Етиловият би трябвало да неутрализира метиловия алкохол.
11
0
 
3
 
! Отговори
пиянка преди 8 години
В сми...ако плати кадето трябва 3г. Ако не снесе 15 ...ясно
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Активно мероприятие с цел оправдаване на данък вредни храни
9
29
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РумбоИскам да задам един простичък въпрос на всички защитници на домашнярката,пърцуцата,белата Рада,шльокавицата,скоросмъртница и вс.други наименования на алкохолната помия произвеждана в домашни условия: Защо никъде по Света няма лицензиран производител и продавач на подобни ***? Трудно,ще намерите и чужденец,освен пропаднал алкохолик,който ще даде положителна оценка на това,с което ние се гордеем!