Протести, недоволство, а братята-биячи мълчат

Обвинените за смъртта на Тодор от Враца не проронват и дума
15 яну 2016 08:32,
185
Протести, недоволство, а братята-биячи мълчат
Снимка: Facebook

Двамата братя - Иван и Десислав Дамянови, вече са обвинени за извършване на умишлено убийство по хулигански подбуди на 18-годишния Тодор. 

Още по темата

Двамата отказват да дават обяснения за побоя и смъртта на опонента им, възползвайки се от това си право. Това потвърди и днес пред Нова тв Румяна Арнаудова, прокурор във Върховната касационна прокуратура и говорител на главния прокурор. Вчера главният прокурор Сотир Цацаров разпореди във Враца да бъдат изпратени прокурори от ВКП.

Арнаудова посочи, че смъртта на момчето е настъпила след нанасяне на множество удари по тялото и главата на момчето.

"Тази правна квалификация е изведена от събраните допълнително нови доказателства, но е възможно тя да претърпи промени, тъй като от ключово значение е съдебно-медицинската експертиза, която още не е готова“, допълни Арнаудова.

Тя съобщи, че до края на деня на починалото момче ще бъде направена допълнителна аутопсия от четирима съдебни медици, които пристигат от столицата заедно с мобилната криминалистическа лаборатория на Национална следствена служба.

"За първите 24 часа нямаше достатъчно доказателства и това е причината първоначално да се даде от прокурора обосновка за непредумишлено убийство. Следват нови доказателства и вече обвинението е преквалифицирано. Ясно е доказано, че Тодор е носил бокс. Това казва и неговата приятелка. Той го е изпуснал, а един от нападателите го е изхвърлил. Доказано е, че Тодор е отишъл при братята и след словесен спор разпрата става физическа и се стига до бой. По двамата братя също имат травми. Констатирани са разкъсно-прорезни рани, квалифицирани като леки телесни наранявания", каза Арнаудова.

Припомняме, че 18-годишният Тодор беше пребит от двамата братя. Смъртта му се оказа причинена от аспириране на храна в следствие на множеството удари. Двамата братя първоначално бяха обвинени в причиняване на смърт заради лека телесна повреда, за което максималната присъда е 5 години зад решетките.

Обвинението предизвика масово недоволство в страната. Във Враца и София бяха проведени протести с искане за справедливи наказания за смъртта на Тодор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
7
 
! Отговори
мъхх преди 8 години
Стига сте гадали по случая! Оставете нещата на професионалистите!
34
0
 
0
 
! Отговори
Шиши Миши преди 8 години
До Бай ИванТи па що разбираш от епикризи ,бе чиче !!!
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може тълпа от 5 човека, да раздава правосъдие! Егати държавата, егати съда, които взимат ререние под натиска на улицата!
32
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каквото потърсил - намерил ***. Другия юнак от Бургас е изкарал по-голям късмет.
31
1
 
2
 
! Отговори
Шиши Миши преди 8 години
До до 9Па много си компетентен,бе !!! Да не си Бойко Борисов !!!
30
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТи деца имаш ли бе ***????Колко трябва да ти е акъла да пребиеш до смърт 18 годишно хлапе????А ако това беше твоето дете ?? Помисли преди да пишеш глупости!!!!!
29
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случая е типична битова свада,просто малшанс за момчето. Направил се е на мъж пред гаджето, сега е модерно сред младите, всички тренират, гледат ММИ. Удар в корема връща храна, която влиза в дроба и край. Дето се вика невероятен малшанс. Жалко. Това с умишленото убийство малко не ми се вързва ама явно след тия брожения, ще ги осъдят максимално тежко. Дано младите си вземат поука от този случай, но едва ли.
28
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама нещата стоят така,че той им е бибитнал,а това толкова много ги е засегнало,че са започнали да му ритат колата и страничното стъкло....естествено,че ще излезе,дори и с бокс срещу тези двамата.Освен това много е лесно да се набие някого,когато са двама срещу един.А това пък единия да го държи ,а другия да го налага сякаш е боксова круша, си и е типично мутренска и то публична екзекуция...ами нека си получат заслуженото,а и други за назидание да знаят,че подобни варварски действия се наказват.
27
7
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Имам чувството, че ще им се размине на братята, защото експертизата не е правилна. Няма как да е починал от това, че се е задавил или си е глътнал езика, след като е бил бит. Не може да има такова оправдание на смърт, която е предизвикана заради жесток побой. Друг е въпросът каква сума са взели лекарите, за да излязат с такава експертиза.
26
0
 
16
 
! Отговори
СОАТ преди 8 години
До ДеянСтига с тая чест !!! Който има чест ,не посяга с оръжие/бокс/....
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така,,,,, всички агресивни елементи да се замислят преди да започнат боя ......Тодор е започнал боя ФАКТ
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички се ерчите, ама факта 18 годишен, ученик да ми ходи с бокс, да се пери, да има смелостта да скача за саморазправа с два пъти и на възраст, и на тегло хора говори само за едно.... Аз няма да го кажа! За мен работата е... Каквото почукало такова се обадило. Аз също ще накажа такъв дечко по същия начин, без да му цепя басма! Утре не с бокс, ами други като него и с пистолети ще започнат да се ерчат! И какво ами ако той беше цъфнал тиквата на някой с тоя бокс? *** ми се вече от България и от Българите....
23
2
 
27
 
! Отговори
Ади преди 8 години
Това момче си е бил келеменце,слиза с бокс и се мисли за Рамбо,да ама в бой кантар няма,честно казано от такива гомнарчета тръгват проблемите,и все пак всеки си намира майстора.Днешните тинейджъри растат без контрол,пият,дрогират се и създават много проблеми,мислят се за мъже,и когато трябва родителите да си отварят очите,те ги затварят и после реват.Културата в БГ е критична,все едно народа е като стадо овце.Жалко но е факт
22
1
 
27
 
! Отговори
СММ преди 8 години
Тази случка показва колко е сбъркано всичко. !* годишен *** скача *** бой с оръжие на двама души защото пресичали бавно. те пък вместо да му теглят една и да си продължат по пътя го набили. 10 човека гледат и сникат. Полиция няма а кметът на Враца казва че за Враца това е нормална случка. Прокурорът повдига меко казано странно обвинение. И най-лошото, прокуратурата променя обвинението под натиск от улицата. Утре ще обесят някой защото на улицата искат така......
21
3
 
3
 
! Отговори
??? преди 8 години
До вмА,бе брато по твойта логика всички в България трябва да са в "сандъка" или в затвора..."хора изтъкани от злоба, агресия, ненавист, безнаказаност..." ???
20
19
 
5
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Аз предлагам двамата братя да ги затворят в 2 отделни клетки, където да им сложат 50 гладни кучета на клетка, които да ги разкъсат. Точно така севернокорейският лидер осъди на смърт чичо си чрез разкъсване от кучета. Трябва да се върнат крумовите закони, иначе оправяне няма, защото утре и на нас ще се случи това.
19
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой ако ме удари с бокс по лицето, направо ще превъртим и така ще го бия, че ще се наака! И не ме интересува какво ще нареди Цацаров!
18
0
 
25
 
! Отговори
Нов скандал в МВР преди 8 години
Студент се оплака: Час и половина бандити ни биха с крик и бухалка, а полицията арестува нас
17
0
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Ко? Не! Убийствата са около 400 годишно, а жертвите от катастрофи паднаха под 900 годишно. Така, че 1300 годишно, а не дневно.
16
1
 
22
 
! Отговори
Абсурдистан преди 8 години
До даВсеки 3-ти *** носи я бокс я нож. Особено ако тренират бойно изкувство вече се мислят за безсмъртни.... Но даже и да е носил бокс е можело просто да му плеснат 2 шамара и да го оставят. Ама не...