Родителите на Тодор: Синът ни да е последният убит!*

Втори ден протести след убийството на 18-годишния Тодор
Обновена: 15 яну 2016 08:01 | 14 яну 2016 19:54, Елка Василева
225
Родителите на Тодор: Синът ни да е последният убит!*
Снимка: архив, БТА

Стотици жители на Враца протестират във Враца и днес – втори ден след убийството на 18-годишния Тодор. Те организираха мирно протестно шествие срещу агресията и в памет на починалия Тодор Йорданов.

Още по темата

Хората тръгнаха от пл. „Македония“, преминаха през лобното място на Тодор, където с едноминутно мълчание почетоха паметта му и се насочиха към централния градски площад. Шествието ще завърши до паметника на Христо Ботев в града. Хората се надяват на справедлив съдебен процес и сурово наказание за двамата братя, които се разследват за смъртта на 18-годишния ученик.

Протестите след бруталното убийство във Враца стигнаха и до София. Хора се събраха пред сградата на Съдебната палата в центъра на града, за да поискат справедливо наказание за смъртта на Тодор. Мирните протестиращи са дошли да подкрепят семейството на убитото преди дни момче. Те търсят справедливост и изискват институциите да си свършат работата по случая. Събралите се протестиращи запалиха свещи и запазиха минута мълчание в памет на момчето. Протестът е под мотото "България е Враца".

По-рано днес прокуратурата промени обвиненията срещу двамата братя, пребили до смърт 18-годишния Тодор. Новото обвинение срещу Десислав и Иван Дамянови е за умишлено убийство, извършено по хулигански подбуди, за което се предвижда между 15 и 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.
   
Почернените родители на убитото момче казаха пред Нова телевизия,че се заклеват в паметта на сина си да се борят той да е последното убито дете. За Емил и Цецка утеха няма. Казват, че болката няма да отмине - ще се научат да живеят с нея. „С всяко отваряне на вратата си мислим, че той ще влезе през нея”, споделя майката.

*Информацията е актуализирана в 20.28 часа
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе защо в Германия не се случват такива неща, ....защото полицията си е на мястото, законите се спазват и дори не си и помислят така да се разправят с някого. Но в България беззаконието и деградацията са взели връх.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 154 много ме разсмя, но е прав. Но проблема не е в това дали са от Враца или от...., проблема е, че тези млади хора се чудят как да се направят на интересни и да изпъкнат и понеже няма с какво друго, се "дървиме" за най-малкото нещо, скачаме на бой...но понякога резултата е лош изход. Можеше и тези двамата да са на мястото на момчето. Простотията е взела връх - факт, особено в по-малките населени места, нещата са потресаващи.
99
0
 
0
 
! Отговори
Аз не съм за никой.. преди 8 години
Изразявам просто мнение. Не знам на колко години са тея братя,но какъв е смисъла и от затвора?По-добри няма да излязат от там.Мисля,че е най-добре да работят до живот за родителите на 18г Тодор.Не мисля,че затвора ги учи на нещо освен на още повече престъпност.А и Българи не бъдете такива съдисти.Не сме ние който ще ги съдим. Господ си знае работат.Трябва да се научим да прощаваме. Ако бяха вашите синове,нямаше да сте на този протест.
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ако 18 годишния беше убил от бой 32 годишния, в памет на кой точно щяхте да излезете?
97
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I MNOGO SHTE SE RODIYAT SLED NEGO.KAKTO E KAZAL POETA AZ PADNAH,KATO MARSHA I DRUGA MARSHA SHTE ME SMENI.KAKVO TUK S BOKS-B.OKLUK.
96
1
 
1
 
! Отговори
сеирджия преди 8 години
Сеирджиите не са се намесили да го спасяват защото в България спсителите и добрите самаряни ги вкарват в затвора.Вижте какво стана с австралийския спасител,който се намеси срещу гнусни скинари да спасява деца от побой-20 години затвор.И приписаха ножа на скинарите на него.
95
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До "хаха" - 164Невеж *** (с главно 'Г'), прави разлика между католицизъм, протестанство и вкяакви производни на тях, от ПРАВОСЛАВИЕТО. Защото никой не е християнин, освен ако не е православен. Наистина е за ожалване толкова сляп, че да вярва на всичко, което удобно му се налива в канчето от тези, имащи интерес да се представят нещата по този начин. Но инак ЕнТелегент, знае що е "оксиморон".
94
9
 
7
 
! Отговори
не дейте спа преди 8 години
кръв се измива само с кръв , така че ако съм на местото на тези родители , ги започвам подред , цялото семейство и цялата фамилия , да знаят следващите , които си помислят да убиват децата ни какво ги чака и тихните деци и жени , така направиха евреите с атентаторите от Палестина .
93
6
 
4
 
! Отговори
хаха преди 8 години
До Ел 166 човеколюбие и християнство,хахаха,е няма такъв оксиморон,християнството е най-човеконенавистническата религия в историята на човечеството,избила най-много хора,исляма има много хляб да яде докато я стигне
92
3
 
9
 
! Отговори
мутренска екзекуция преди 8 години
след като за едно изсвирване на клаксона започват да ритат колата и страничното огледало,какво да направи младежа....да си стои в колата ли...естествено,че ще реагира,а тези са много смели ,защото са двама и е нормално момчето да си вземе бокс...а това ,че не се е справил с тези гадняри,не означава ,че трябваше да го убият....какво е това,ако не убийство,при това нагло.....единия го държи ,а другия нанася удари,суперподло е...можеха да минат само с няколко шамара...все пак пред тях той е дете...
91
9
 
19
 
! Отговори
Врачанин преди 8 години
Ето ви една правдива версия , защо никой не се е намесил и да спре боя.Тези граждани които са били там са възмутени от наглостта на малкия *** и са приели боя като справедливо възмездие.Никой не е допуснал че ще се случи най лошото.
90
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички сме виновни за положението, в което сме-икономическо, социално, морално.....без децата и пенсионерите.То и Ботев, пристигайки с четата си, е очаквал съпричастност, ама българинът се е скрил и е чакал някой друг да го освободи от турците.За съжаление деградацията в обществото се задълбочава.
89
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не беше си показвал бокса и да не беше го използвал
88
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скапана държава, скапан народ!
87
6
 
13
 
! Отговори
Горан преди 8 години
А, бе изкараха го Тодор виновен, очерниха го, а фактите са: двама пребиват един, и той не е между живите вече... Ама бил таекуондистче, че чак и инструктор, излязъл с бокс... вятър работа... Че как се става инструктор по таекуон-до на крехката възраст от 18 години?
86
5
 
23
 
! Отговори
Ел преди 8 години
Банално е ,но все пак ще кажа,че нищо не оправдава убийци!Дори да е тръгнал с бокс,след като са ритали колата и са и счупили огледалото,тези 100-килограмови "бизнесмени" са могли да му извият ръцете,да го вържат и да извикат полиция,а не да го бият до умиране.Ей българи,какво ви става?Не стига,че демографски се свиваме,ами и почнахме да се самоизбиваме!Стоп на насилието!Човеколюбието не е празна дума,а християнска добродетел!Кой ли ще ме чуе!
85
4
 
1
 
! Отговори
1 преди 8 години
chetoh chetoh i kvo izliza? Edna mytra prebila drygi 2? Em super, no ragrets
84
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия родители, нямали пари за погребение, а са имали пари да купят мощна кола на сина си. Разиграват театър за по-големи обезщетения. А приятелката? Не може да не е видяла как гаджето й вади бокс. В София редовно се случва изнервени шофьори да подсвиркват на пешеходци и като им погледнеш номера, много често са с врачанска регистрация. Дори перничани са по-търпеливи. За последно бях във Враца преди 6 години и като спирах на пешеходна пътека, пешеходците се чудеха, а после пресичаха на бегом.
83
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 158Ти също имаш дом и семейство.Ако те подгонят Поничките ще има да тичаш до Гюргево без да се обърнеш дори.А ако спреш ................. амин!Да си бабаит пред клавишките е едно но реалността е ДРУГА.Клоуна туквондисче го е разбрал по неприятният начин.
82
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подозрително често се споменава това вадене на бокс.Намирисва ми на координарана кампания за очерняне на Тодор.