Забраниха на биячите на Тодор да напускат страната

Искането на прокуратурата за "задържане под стража" не бе уважено
Обновена: 16 яну 2016 18:23 | 16 яну 2016 18:22,
128
Забраниха на биячите на Тодор да напускат страната
Снимка: Булфото

Окръжна прокуратура - Враца забрани на братята, обвинени в убийството на 18-годишния Тодор, да напускат страната.

Още по темата

След произнасянето на Окръжния съд във Враца, с което искането на прокуратурата за задържане под стража на двамата не бе уважено, още същия ден от прокуратурата са наложили забрана за напускане на страната на Иван и Десислав Дамянови.

За наложените мерки са уведомени компетентните органи на МВР и им е разпоредено да не допускат излизането на обвиняемите от страната ни без разрешение на прокурора.

По-рано днес говорителят на Окръжния съд във Враца Снежана Наумова заяви, че двамата братя нямат забрана да напускат страната.

Десислав и Иван Дамянови вчера бяха освободени под домашен арест, а един от мотивите бе, че след 2 аутопсии в заключенията на медиците пише, че нанесените му над 20 удара са му причинили болка и страдание, но не са довели до фаталния край.

Една от възможните причини за смъртта на момчето може да са сърдечни проблеми, но родителите на Тодор са категорични, че той не е имал такива.

"В кориците на делото има данни за сърдечни проблеми на починалото момче. Взети са проби и се налагат хистологични изследвания", заяви Снежана Наумова.

Днес във Враца организират нов пореден протест с искане за справедливост за смъртта на Тодор. Очаква се да има подобни събития и на други места в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ужасно е , да пуснат на свобода двама убийци ! Смешни сте бе ( от съдебната ни система )След като са на свобод , да им " забранявате " да излязат в чужбина ??
67
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я Изяснете кой точно е бияча, защото се оказа, че младия биткаджия с бокса бил кибритлия.
66
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поуката мили деца - ако някой излезе да вид убива, не му се противопоставяйте, за не ви осъдят, че сте убийци.
65
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вината остава у тях? Тодор ги засича на зебра, почав да им ***, като му ритнали огледалото, им излиза с метален бокс а сега те са виновни? Ай сиктир? а ако беше починал някой от братята какво щяхте да пишете?
64
15
 
12
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
братята са виновни за смъртта на Тодор,дори и да е умрял от друго.Техните удари са отключили сърдечните му проблеми.то е същото,ако някои те наръга с нож,и при падането си удариш главата,и умреш от това,той да не е виновен.
63
2
 
9
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
763 1 ОтговориАнонимен преди 20 минути Убеждавам се, че преценхката ми е точна. Господине, кой то и да си:"използване на звуков сигнал не по предназначение" не може да бъде причина за убийство както и да ме убеждавате, не може да бъде даже и за побой без смърт. Има нещо много сбъркано в чипа ни...Не оправдавам и младежа, който налита с бокс на някого, който нарочно и ли по невнимание се е изпречил пред колата му. Затова всяка година България намалява с 50 000 човека ( умрели или избягали ).
62
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте говорили за убийство. Няма убийство докато съдът не се произнесе! Момчето може да е имало порок на сърцето и да е получило инфаркт в опити да центрира някой от двамата с бокса.
61
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази сутрин гледах брата на починалото момче по телевизията, и починалия и брат му носели боксове, и приятелите им също, всеки ходел с бокс.Слушам и не вярвам на очите си. Влезнах в банята теглих си душ, облякох се, обух си ботушите, отворих си дамската чанта ..... и гледам, нямам бокс, а сутринта казаха, че всички в днешно време ходели с бокс. Аз сега като нямам бокс, както съм една нежна и крехка женица и някой ако ме нападне, какво ще стане с мен, как ще се защитя, от всички други, които имат
60
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До IdealistЕто това е типичният *** българин !!!! Никой нищо не опрвдава ако са го убили ще си понесат наказанието. Опитваме се да изясним причината за тази трагедия ако не си разбрал, а тя е използване на звуков сигнал не по предназначение (който не знае да прочете правилника), от там идва удар по колата и предполагам псувни ако си толкова много засегнат не вадиш бокс, а звъниш на 112 и казваш, че те заплашват (много бързо идват полицайте ако се съобщи, че има опасност от саморазправа)това е
59
5
 
16
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Каквото повикало - такова се обадило е поговорката, който е търсел, си ГО е намерил!
58
6
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Я сега се замислете коя щета е по-голяма- да унижиш човек движещ се по пешеходна пътека или счупеното ти огледало? Коя е по-голямата щета? Моралната - да те напсуват или физическата- да ти, счупят огледалото? Но първо да изходим от позицията, че агресорът е 18 годишния младеж, който излиза с бокс да убива- ПРИЧИНАТА, а СЛЕДСТВИЕТО е реакцията на братята. Кой е виновен?
57
18
 
10
 
! Отговори
Idealist преди 8 години
Като чета коментарите, че повече от 50% оправдават това убийство, ми идва идеята за Гомор и Содом. Ако Господ дойде в България няма да се поколебае да направи още едно Мъртво море на мястото обитавано от такъв народ! Такъв народ с право е обречен на изчезване!
56
14
 
5
 
! Отговори
бг преди 8 години
Не защитаваш казваш,"Пъзел" ?Ще прощаваш ама защитаваш и то братята,които в случая са провокирали,чупили и трошели чуждо имущество,дразнели са и са се държали като мутри-единият държи другия налага.Това невинно ли изглежда,а?Или адвокатстваш платено и подвеждащо?Ти родител ли си или може би си подобен на тези братя не можем да знаем,а най вероятно си самият редактор на сайта-мога да предполагам,но ти си знаеш.Бъди честен пред себе си
55
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз съм завършил в спортно училище и повярвайте ми виждал съм как се бие и съм виждал битите как изглеждат,но никой не е умирал,не знам тоя къв пишман каратист е та от един шамар целуна пода.И по мое време имаше агресия но като че ли на тези години бяхме по зрели.Ако имаше и казарма пишман каратиста щеше да лъска кубинки и други неща и сегфа щеше да е жив
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ких.......ких...
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пъзелоффф айде стига свободни съчинения,ония двамата са започнали да се отварят,доближили са колата,дръпнали огледало ,псувни и т.н,ти какво??ще си стоиш в колата ли???егати тъпата държава с тъпите закони,смърт за убийците,това е
52
12
 
6
 
! Отговори
бг преди 8 години
Ехооо много тенденциозно и смешно защитавате браъята списвачи.Кой ви плати за умопобърканите зле написани коментари!Не се хабете афвокати на мафията няма кой да повярва че бялото е черно колкото и пъти да го натрапвате анонимни списвачи
51
8
 
13
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
НЕ защитавам и НЕ обвинявам никой!Искам само да питам...ходите си и изведнаж някой излиза от някъде и с бокс на ръката нацелва прияте ли ти в канчето...после тръгва и теб да те удря...НО това не било приателя ти, ами брат ти !Стоиш и гледаш! Не посягаш на "бияча" дето е центровал брат ти? Утре се разхождаш с жена ти, излита се някое *** с бокс и те центрова, после събаря жена ти с цел полово общуване :) Ти седиш и гледаш? Това ли е поведението ви бе МИШКИ?
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и Сидер ага рипа на тоя и оня по самолети, клекшопове ВУЗове, докато един пич не го ошамари и после рева че искали да го убиват, абе писнало ми е от такива тарикатчета.... репчат се, репчат се докто не отнесе боя
49
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този процес стана политическа война и натиск срещу правителството.Прави се опит да се погазят човешките права и правото ни за самозащита.Утре други хора могат да бъдат псувани и нападнати и какво ,да не се защитят ли ,за да се харесат на тълпата пубери ???Това вече не е държава казвам ви,престъпленията на пуберите са повече от ромските.Оня ден бит човек в автобус от пубер,до кога? Колко деца избиха пуберите по спирки и по тротуари ?Колко деца изпоклаха пред дискотеки,ами студентката от Варна?