Питбул нахапа 5-годишно, собственикът си тръгнал

Обяснил на майката на детето, че кучето не нападнало сина ѝ
6 апр 2016 09:37,
95
Питбул нахапа 5-годишно, собственикът си тръгнал
Снимка: Нова тв

Питбул е нахапал лицето на 5-годишно дете. Инцидентът е станал в неделя в жилищен комплекс край Нови хан.

Петгодишният Сашко карал колело, когато съседското куче му се нахвърлило. Охранителни камери от близките къщи заснели жестоката сцена.

Милица Максимова става свидетел на случката: "Явно поводът беше по-свободен и кучето завлече собственика си и тогава захапа детето за ухото. След това започна да го хапе по главата и детето падна зад колелото", разказа притеснената жена пред Нова тв.

Ухото на Сашко е разкъсано, а по ръката и главата му личат следите от зъби. За да спре питбула, стопанинът му започва да го рита.

"След това той освободи захапката на кучето, за да успее да пусне главата, защото по принцип такива кучета имат невероятна захапка и би могло да се случи най-лошото", разказа майката на детето Анелия Боричева.

Сашко е спасен, а собственикът на питбула си тръгва. "Обясни ми, че кучето не било нападнало сина ми и аз го попитах как детето е попаднало в захапката на кучето. Каза, че повече няма да се повтори", разказа майката на детето.

Собственикът на питбула знаел, че по закон агресивните кучета трябва да се разхождат с надморник, но не го спазвал, обясни неговата дъщеря.

Лекарите казват, че раните на Сашко ще оздравеят бързо, но страхът може да остане за цял живот.

Дали собственикът на питбула ще бъде наказан, ще стане ясно до седмица. От МВР са образували преписка по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В държава, в която хората живеят кучешки живот , а кучетата са с повече права и платените им защитници следят да се спазват, няма да намерите справедливост при подобни случаи. За подобно действие, незабавна евтаназия на кучето и затвор за стопанина, но подобна справедливост у нас е утопия. Очаквам "четири лапи" да нададат вой, как детето е измъчвало горкото животно...и собственикът го е нахапал, за да защити любимеца си...
69
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да дойдат пак от "четири лапи" и разни други платени организацийки да кажат, как кучетата са мили и беззащитни и заформяйки поредният абсурден протест , да тръгнат пак да ни обясняват, как пари от нашите данъци трябва да бъдат похарчени за "защита" на кучетата от хората. Колко още деца и възрастни хора трябва да бъдат травмирани за да се разбере, че бездомни кучета нямат място по улиците, а собствениците на останалите трябва да бъдат обект на строг контрол, глоби и наказателна отговорност.
68
1
 
6
 
! Отговори
Помооооощ, преди 8 години
нарушени са кучешките права!Зоофили, къде сте?!?!Кучето не било нападнало детето?...Да не би пък 5-годишното дете да е нападнало и нахапало горкото невинно кротко и срамежливо кученце?Я да прегледат по-внимателно записите на камерите! Сигурно детето е виновно и ще трябва родителите му да платят на кучепритежателя компенсация заради стреса, преживян от горкото кученце.От БХК още ли не са се намесили?
67
1
 
4
 
! Отговори
савана преди 8 години
като собственик на такова куче, мога само дс кажа, едно, не е. виновно кучето, а. животното, което го води, моето куче е отгледано с. много любов, никога не е удряно, или бито, и сега е супер. кротко и игриво, всички деца в махалата си играят с него, никога не се е озъбило,камо ли да захапе, някого, така че. пак казвам не е виновно кучето.
66
2
 
9
 
! Отговори
me преди 8 години
Е кво къде са кучелюбците, това питбула не е куче, а е чудовище. Имам куче, винаги се разхожда на повод, никога не е посягало на никой, освен да се осъзби ако някой който не харесва се опита да го приближи. Нормалните кучета, водени на повод, най-много могат да бутнат детенцето от колелото ако се заплеснат нещо. Нищо повече. Не са кучетата виновни, виновни са собствениците, че отглежда *** и държавата, че така и не забрани бойните породи, които просто са опасни!
65
1
 
9
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Къде са кучелюбците?
64
0
 
6
 
! Отговори
надморник преди 8 години
Много мъка има по този свят.............докато търпиме "надморници" така ще е!
63
0
 
7
 
! Отговори
Калин преди 8 години
За кучето носи отговорност собственика, за детето - родителя. За спазването на законите и за справедливостта в тази държава кой носи отговорност? Тези неща просто не може да продължават така и да се правим, че не ни засягат. Това момиче на 17, което катастрофира и уби човек - кой му е дал колата?
62
0
 
11
 
! Отговори
Калин преди 8 години
Заставам зад хората, които страдат, че в тази държава има закони, а не се спазват. Всичките дечица прегазени по пътищата, всички нахапани от кучета и т.н. Искам някой в тази държава да носи отговорност. Не може всички от примиера до ченгето с униформа да се правят, че нищо от случващото се не ги засяга, че всичко това е нормално. Силната музика в блока, шофирането с 3 промила, пуснатия питбул, ***, който се хвърля пре прозореца, корупция и кражба, бития за клаксон - това не е нормално!
61
3
 
12
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Обикновено собствениците на такива кучета се отъждествяват с тях. Интелект - нисък, високо ниво на злоба, и простотия. Вижте ме, вижте ми и питбула, аз съм голяма работа, и не цепя басма на никого. В тази порода няма красота, няма излъчване за симпатично куче, с много редки изключения. За какво му е на нормален човек куче приличащо на прасе, и зло колкото 100 диви прасета накуп?
60
1
 
7
 
! Отговори
Питащ преди 8 години
А за какво се взима такова животно за домашен любимец? Аз наистина не разбирам. Защо? Има ги такива и в нашия парк, обикновено ги водят напомпани, татуирани младежи с интелект на *** (извинявам се на маймуните за сравнението). Тези породи не са ли забранени? Нямаше ли скоро и други такива случаи?
59
0
 
6
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Питбула не е едра порода, а е селектирано специално за да се получи пословичната сила на захапката му, то дори не може да пусне нормално, след като веднъж захапе. Така, че - точно до породата е. Това е една безумно съчетана порода. Агресия може да отключи във всеки един момент, дори и да е уж дружелюбно. Би нахапало и собственика си.
58
2
 
10
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Напълно безсмислено е да се гледа питбул, като домашен любимец. Това куче е създадено с една цел - да убива! Не става за нищо. Не можеш да си сигурен, като притежател на такава гад какво би и хрумнало във всеки един момент! Предимно комплексирани хорица си ги гледат за домашни любимци, това е като да гледаш пирани в аквариум.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 44Да, често явление е именно хранещите кучета да са нападани и хапани.За съжаление много *** народ и понятие си няма от природата на кучетата. В природата само слабия си отстъпва храната. Щом храниш животното, то не вижда загриженост и приятелство в жеста ти, то вижда слаб индивид. Естествено е да те нападне.
56
0
 
8
 
! Отговори
Норма преди 8 години
Сега би трябвало да затворят собственика с 4 - ри питбула и да го забравят за две семици.
55
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както ми каза една позната кучкарка, след като приятелски й казах, че едрите й кучета, свободно тичащи по пътеката, може да уплашат някое дете: "Ами ще си научите децата да не се плашат!"Да иде сега това дете да го обучи да не се плаши!
54
0
 
15
 
! Отговори
Peppi преди 8 години
Къде сте бе,4 лапи!
53
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тази дивашка д-ва само кучетата има права, не разбрахте ли?
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се отвори един портал, и хората да сигнализират с видеа от мобилни телефони за собственици на големи породи, които не спазват правилото за намордника. Това трябва да води до глоби. Само така собствениците ще се научат да спазват закона. Никой не му дреме, защото знае, че шанса да го хванат/глобят е нулев. Но ако бъде заснет и сигнала подаден, няма къде да бяга.
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На запад кучетата, които са нападнали хора, задължително се евтаназират!!! А МВР-то завело преписка, гаси държавата