Жрица на 14: Родители "пуснали" дъщеря си срещу пари

След 2 години експлоатация момичето се обажда в полицията
9 апр 2016 10:27,
45
Жрица на 14: Родители "пуснали" дъщеря си срещу пари
Снимка: Нова тв

На всеки 30 секунди някой около нас става жертва на трафик. Търговците на хора печелят повече дори от търговците на оръжие или наркотици.

Една трета от жертвите в Европа са от Балканите, голяма част от тях - от България. Експлоатират се сексуално, трудово и все по-често с цел донорство на органи. Спасените са единици.

16-годишно момиче успява да избяга от семейството си след 2-годишна сексуална експлоатация, разказва Нова тв.

"Баща ми замина за чужбина. Там работеше и аз останах да живея с моята мащеха. Баща ми не пращаше пари и тя започна да се възползва от мен, като ме караше да ходя по мъже за пари. Тогава бях на 14 години. Ако не бях съгласна да го правя, щяха да ме изгонят от къщата, а нямаше къде да отида", разказва тя.

"Сред клиентите ми имаше от 17-годишни до 80-годишни. Имаше всякакви - сакати, неми, слепи. Някои от тях изглеждаха отвратително", спомня си момичето и добавя: "Имало е случаи, в които не съм имала време и да спя. Не съм ходила и на училище. Непрекъснато ми се взимаха бележки, извиняваха ми се отсъствия".

"Клиентите ме тормозеха, биеха ме. Като куче са ме ритали по земята, правят с теб каквото си искат. Но с времето свикваш", споделя още жертвата.

Надежда за спасение 14-годишното момиче вижда, когато баща и се връща в България. Вместо помощ обаче получава поредния шамар. Той я чака всеки ден да се прибере, за да донесе пари.

"Избягах два дни преди да ме заведат в Германия, за да проституирам. Обадих се на полицията, те ме спасиха. Кой знае къде щях да бъда сега", казва девойката.

Трафикът на хора е сред най-бързо разрастващите се престъпления в света. "Само от една трафикирана жертва могат да се спечелят няколко млн. евро за няколко години, докато е активна. Най-популярни дестинации са Германия, Гърция, Холандия, Белгия", казва Михаил Стефанов от "Фондация А21"

България е страна източник на жертви, добави още Стефанов. Причините за това са простички - бедност, отпадане от училище, намират ги сред етнически и социално изолирани групи.

Едва 1% от жертвите успяват да се спасят. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е, че докато има търсене на непълнолетна плът, ще има и предлагане и трафик. Да не говорим, че има и ученички които го правят по собствено желание, за да изкарат за най новия айфон или някоя дрешка. Манталитет.
22
14
 
12
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
България е страна източник на жертви, добави още Стефанов. Причините за това са простички - бедност, отпадане от училище, намират ги сред етнически и социално изолирани групи.ПРАВИЛНО , ТЪРСЯТ ГИ В БЕДНИТЕ РАЙОНИ ПРИ МАЛЦИНСТВАТА ,ПРИМАМВАТ ГИ ,ЛЪЖАТ ГИ ,ЧЕ В ЕВРОПА ЩЕ РАБОТЯТ ЧИСТАЧКИ ,МИЯЧКИ И ДР. ,А ПОСЛЕД ГИ КАРАТ ДА ПРОСТИТУИРАТ ! А БЪЛГАРКИТЕ САМИ ОТИВАТ ,НИКОЙ НЕ ГИ ТЪРСИ ЗА ДА ГИ ПОДМАМИ ,ТЕ САМИ НАМИРАТ ПЪТЯ КЪМ БЪРЗАТА ПЕЧАЛБА !
21
0
 
32
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Въпросът е не защо има толкова *** от България, а защо западноеропейците имат такава голяма нужда от *** и наркотици.
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема е голям всеки има органи !Така че има хора с пари убиват за да вземат сърце,дроб,далак и тн.Не се ибббавайте много пари правят .
19
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Български Хелзинкски комитет да се самосезира и да даде под съд майката, бащата, лекарят, и всички участници в престъплението срещу малолетните деца!
18
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всеки 30 сек......аз от няколко часа съм сам вкъщи, пък трафиканти не виждам около мене или жертви....
17
1
 
21
 
! Отговори
БГ преди 8 години
И всички бивши все ателиета искат да отварят...Интересен факт.
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
явно вече е застаряла
15
1
 
37
 
! Отговори
Това е дете преди 8 години
Щом не действат полиция и прокуратура, кой ще защити дете от проблемно семейство? Сутеньорите му и клиентите му са подсъдни отвсякъде. Лекарят, даващ болнични, училището, което ги приема, също са вътре, но от опит знам, че са прекомерно заети да се посветят дни и месеци на разобличаване на престъпници и безпомощни срещу системата. Въпреки това, понеже става въпрос за дете, не може просто да се извинят. Социалните са мижи да те лажим. В чужбина е същото.Не бива да го допускаме!
14
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Истанбул през Франкфурт ,до Стокхолм почти няма бардак без българки и румънки, а ромките* са навсякъде,жалко че във повечето случаи се продават по свое собствено желание за бързи пари.
13
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българска работа и децата си продавате абе вие срама нямане ли.?....
12
4
 
9
 
! Отговори
Джон преди 8 години
1 Коринтяни 6:16 "Или не знаете, че, който се съединява с блудница, става едно тяло с нея? Защото казано е: "ще бъдат двамата една плът".""който се съединява с блудница, става едно тяло с нея?""И видя Господ (Бог), че развратът между човеците на земята е голям""понеже всяка плът се бе отклонила от своя път на земята."
11
4
 
6
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Откровение 9:20-21 "И останалите човеци, които не загинаха от тия порази, не се и покаяха за делата на ръцете си, та да се не покланят на бесове и на златни, сребърни, медни, каменни и дървени идоли, които не могат нито да виждат, нито да чуват, нито да ходят;и не се покаяха за убийствата си, нито за магьосничествата си, нито за БЛУДСТВОТО си, нито за кражбите си."
10
5
 
6
 
! Отговори
Джон преди 8 години
защото се разкаях, задето ги създадох."Битие 6:11-13 "земята се разтля пред лицето Божие, и напълни се земята със злодейства.И погледна Господ Бог на земята, и ето, тя беше разтляна: понеже всяка плът се бе отклонила от своя път на земята.И рече (Господ) Бог на Ноя: краят на всяка плът дойде пред лицето Ми, защото земята се напълни със злодейства от тях; и ето, Аз ще ги изтребя от земята. "
9
5
 
7
 
! Отговори
Джон преди 8 години
Левит 19:29 "Не допущай дъщеря си да се оскверни с блудство, за да не изпадне земята в блудство, и да се не напълни земята с РАЗВРАТ."Битие 6:5-7 "И видя Господ (Бог), че развратът между човеците на земята е голям, и че всичките им сърдечни мисли и помисли бяха зло във всяко време;и разкая се Господ, задето беше създал човека на земята, и се огорчи в сърцето Си.И рече Господ: ще изтребя от лицето на земята човеците, които сътворих; от човек до скот, гадове и птици небесни ще изтребя,
8
3
 
47
 
! Отговори
пазарна икономика преди 8 години
Лесно е да си пред компа и да даваш съвети , колко от вас на 14 год са имали смелостта да направят нещо ,за да съдите момичето. Етносът не е оправдание за да лишиш някого от избор
7
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали е ромка.......или не, трябва да има избор. Ако иска да го прави ок, но ако иска да е нормален човек трябва да и се помогне да заживее нормален живот, това е добре за цялото общество. Много пъти тези жени/деца нямат избор, информация....и имат нужда от помощ. Много е лесно да осъдите по този начин, но това не е решение.
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицията я е спасела, във всеки град се знае къде са тези жени/деца, но къде е държавата, полицията....Има и жени, които доброволно правят това, защото само това могат да правят. Има и такива, които са си к...и по душа, семейни със свестни мъже, но ги човърка от вътре да търсят др. връзки и за съжаление са доста такива. Изумих се моя позната, грозновата, доста пълна...на вид идеалната майка и домакиня, чисти, готви...идеална, а то какво мъж след мъж, докато са на почивка, в работата. ...ужасно
5
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе карали са я.Правила е секс със всеки който може да си плати.За това е професионалистка, а не любителка.Хич не и пука дали някой е сляп или сакат-важното е да плати 50 кинта за има няма половин час и да влиза следващия
4
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Етноса......?