За "лова" на мигранти – до 6 години затвор?

В дома и колата на Перата намерили ножове, мачете и марихуана
13 апр 2016 14:37,
135
За "лова" на мигранти – до 6 години затвор?
Снимка: Facebook

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение за три отделни престъпления на Петър Низамов-Перата и го задържа за 72 часа.

Перата бе арестуван, след като пусна в социалните мрежи видеоклип как няколко мъже връзват със "свински опашки" ръцете на трима афганистански граждани.

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка "задържане под стража" за Низамов, който се оказва с богато криминално минало. От дома му са иззети лаптопи и мобилен телефон.

Още по темата

Директорът на ОД на МВР в града комисар Калоян Калоянов съобщи пред Нова тв, че са извършени претърсвания, като в колата и жилищата на Низамов са открити ножове, мачете и марихуана.

За извършеното от него престъпление Перата може да лежи в затвора до шест години. Търсят се и останалите от групата, участвала в задържането на мигрантите.

Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров съобщи, че Низамов е отказал да съдейства на разследващите органи, като не е дал обяснения и категорично е отказал да участва в разпознаване. Това е принудило разследващите да извършат разпознаване по снимки. Единият от афганистанските граждани е разпознал обвиняемия Низамов.

Прокурор Петров заяви, че спрямо мигрантите е упражнена сила. Те са били съборени на земята, ритани, завързани и пребъркани за пари и ценности.

Според показанията на афганистанците групата, която ги е задържала, е наброявала около 10 души, хората са били въоръжени с ножове и пистолет.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
10
 
20
 
! Отговори
така пазим преди 8 години
Това са меденруднишки бекове,идеята им е да преджобят арабчетата,за никакъв патриотизъм не става дума тук.В този ден бях за риба на река Резовска,на 20км от инцидента и на 8м от Турция,бяхме с офицер от гранична полиция,който ми обясни,че камерата им е една,и е на десеттина км,, нагоре",видях и раздрънкана лада,,нива",аварирала с трима нещастни полицаи,чакащи помощ,обхват на телефоните няма никъде,а също така и ограда
28
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А тогава на граничарите дето "пазят" границата какво наказание трябва да им се даде понеже не са си свършили работата за която са пратени там а тя е да опазват границата на държавата от влизащи чужди граждани без документи(често и с оръжие според същите тези граничари)Не стига, че някой прави нещо за това да опази държавата и хората в нея а сега и наказания...Наказан че свършил работата на някой друг ... а този другия не е наказан че не си е свършил работата Ех Темидо, Темидо махни превръзката
27
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам за вас, ама много удобна ми се струва тая статия. Почти все едно е с цел да демонизира такива доброволци, заели определена гражданска позиция като отговор на мерките, взети от Б.Б., или по-скоро - ЛИПСАТА НА ТАКИВА. Когато не се прави НИЩО, на хората започва да им ПИСВА.Изглежда ми като опит да се настроят българите срещу подобни доброволци, просто защото ЕС ни гледа с навъсени вежди в момента. Как смеем да вардим границите си?!?
26
1
 
37
 
! Отговори
ставри преди 8 години
А когато американците ловят хора и ги връзват със "свински опашки"-раздават свобода.
25
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откога лаптопа , телефона ,ножовете или мачетето са към групата на оръжията или Бог знае какво забранено или нещо съмнително да го имаш . Как не са намерили брадва или сатър . . Този цирк с марихуаната се случва много често . Очевадно е че се подхвърлят системно . Това е репресия спрямо тези който изпълняват без,, разрешение,,дългът си към народа и страната си .Ако утре страната ни бъде нападната ще ни забранят да се защитаваме .Искахте ГЕРБ -халал да ви е . .
24
1
 
33
 
! Отговори
Веско преди 8 години
За намерената марихуана разбрах. Кои са другите две престъпления, та офертата е като за убийство. Наскоро един друг българин беше усмъртил една баба, след като си беше излежал набързо едно убийство. За него що не се заитересуват журналята??
23
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще получат маскимални присъди + две три годинки отгоре заради марихуаната. Работата се размириса много по цяла Европа, правителството трябва да покаже, че не толерита саморазправата с мигранти.
22
12
 
20
 
! Отговори
Валери преди 8 години
прокуратурата трябва да покаже че неможе всеки да си прави каквото се иска в тази Държава
21
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Патриоти били, чистокрьвни истрьпнали закоревели престьпници които се занимават с побой и грабеж! А останалите сьучастници на тартора, има вероятностда са подкупени ром анович абрамович!
20
3
 
39
 
! Отговори
БХК преди 8 години
Те трябва да лежат в затвора, защото са нарушили едно от основните права на мюсюлманите, а то е, че могат да пресичат незаконно границите. Ето ги и другите им права:- Не трябва да плащат данъци.- Могат да изнасилват свободно.- Не трябва да ходят на училище.и др.Който наруши тези им ОСНОВНИ права, значи е РАСИСТ и антитолераст!!!Говори АНТИБЪЛГАРСКИЯТ ЦИГAHCKИ КОМИТЕТ
19
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Моето мнение"Големият страх е хората да не се въоръжат и да свалят престъпната клика която ръководи държавата последните 25 години."Тоа па! Ти нещо май май, .... а? Всеки трепери да не остане без работа и брои стотинките на края на месеца, той ще ги въоръжава срещу правителството. Червеи, банката само да ви кихне и ще клекнете на колене, от 5 човека 4ма са задлъжняли. Работете здраво по 20 часа и си налягайте парцалите, нема лабаво ейй, не го ли рзабрахте, повече смяна няма да има.
18
5
 
18
 
! Отговори
Валери преди 8 години
до ОВЦА ти си тъ-а овца така че едва ли въобще разбираш какъв всъщност е проблема
17
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За всичко е виновно МВР и премиера, че окуражиха разни индивиди тип Динко, че могат да правят каквото си поискат в гората.Хубаво, вчера заловили двама трима невъоръжени... а утре като почнат да носят оръжия и бомби тогава как ли ще се оправдават МВР и премиера?
16
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко, няма да влезе в затвора, Тиквата е глупав, но не чак толкова.
15
20
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
и аз мисля като теб дано скоро да не излезе от затвора и в наи скоро време трябва да хванат и останалите
14
1
 
26
 
! Отговори
овца преди 8 години
До ВалериНо ти с сигурност някога ще влезеш,страхливец
13
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова е просто - правете каквото трябва, ама не се хвалете по медиите. Диви животни в гората много - оглозгват всичко до кокал.
12
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А пък премиерът Борисов лично им благодари на момчетата.СТРАХОТЕН ГАФ за който в белите държави се подават ОСТАВКИ.Но тук е Тикволандия, управявана от полуграмотник и населена с неграмотници с промити мозъци.
11
26
 
20
 
! Отговори
Валери преди 8 години
Надявям се че този *** нямя да излезе от затвора
10
2
 
31
 
! Отговори
страхливци преди 8 години
До Моето мнениеМоето и на мой познати е същото,сега вдигат този шум за да уплашат хората.