В кома от една доза! Китайска дрога трови нашите ученици

Става дума за внезапна смърт, коментира полицейски началник
Обновена: 18 окт 2016 10:53 | 18 окт 2016 10:37,
193
В кома от една доза! Китайска дрога трови нашите ученици
Снимка: Reuters, архив

Синтетичните наркотици водят до внезапна смърт и е достатъчна само една доза от тях. За нарастващия проблем алармира началникът на сектор "Борба с наркотрафика" в Митница "Аерогара София" Стефан Бакалов.

"Тези нови синтетични наркотици, които се ползват в училищата, са измислени и произведени преди 3-4 месеца. Не са тествани дори и върху полски мишки. Те директно отиват на пазара и първо някое дете ги използва. Зачестиха случаите, при които дечица изпадат в кома още при първото използване. Изправени сме пред сериозна заплаха децата да загиват още при първата употреба. Става дума за внезапна, моментална смърт", сподели пред "България Днес" криминалистът, който вече 27 години работи по залавянето на наркодилъри и техните мулета.

По думите му плашещото е, че тийнейджърите имат пряк достъп до дрогата и нямат нужда от дилър на улицата.

"Могат спокойно да си го поръчат по интернет чрез криптиран браузър, който трудно се прихваща. Една такава смъртоносна доза струва от 20 до 80 лева. Тези нови наркотици имитират и наподобяват като свойства кокаин, хероин, марихуана, екстази. Дори самите рекламни трикове гласят, че са изчистена кока, да речем. Това е перфектна буря", обясни Бакалов и допълни, че проблемът е съвместен ангажимент на родители, учители, политици и служби.

Наред с тази т.нар. дизайнерска дрога през последните две години наркомафията пробва да внедри у нас и дрогата кхат.

"В Кения и Танзания я дъвчат и е като национален спорт. Опитаха някои престъпни организации да направят България заден двор за трафик на този вид дрога към Европа. Това обаче не стана. Ние бяхме нащрек. Около тон и половина задържахме на летище София в поредица акции", разказва експертът.

Наркотикът бил деклариран най-вече като къна, билков и зелен чай.

"Всичките им опити претърпяха крах. Така че този вид наркотрафик не успяха да го наложат да минава през България", разказа Бакалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
1
 
3
 
! Отговори
БТР преди 7 години
АЗ НЕ СЪМ НАРКОМАН И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА.....
163
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, мерси за инфото, ние мн добре знаем Русия колко свободна страна е, медиите са напълно независими, няма никаква пропаганда, никаква олигархия, хората са свободни да бъдат себе си и не е задължително да следват конкретна политическа идеология, на която нямат право да се опълчват. Социално оттегляне - пълна глупост! Преход към по-тежки наркотици - абсолютно по никакъв начин не искаш да взимаш по-тежки наркотици, въобще не ти дреме! Свързваш се с престъпници - ами като е криминализирана!
162
0
 
3
 
! Отговори
до 169 преди 7 години
Нито си някакъв обективен източник на информация, нито нищо, чел си нещо избирателно, като един алкохолик, дето умря от това все разправяше как алкохола бил само за умни хора. Нещо като тебе. Ето тези правят независими изследвания и са лаборатория за днк анализ. Какво повече искаш: MEDICAL GENOMICS Тюмен, +7 (3452) 58-93-85ht.t.p://dnktest72.ru/narcotest/cannabis.htmlНе са ти америанци, от другите . Само глупости дрънкаш и май ти си ограничен. Или като си болен, трябва всички да те толерират,а
161
1
 
3
 
! Отговори
До 172 преди 7 години
Няма как тука болните комуноиди да се осъзнаят. Те така възпитават и децата, и внуците си. Изгубена кауза е. Нека им говорят да не се бодат с марихуана, пък те сами ще си намерят амфетки, бонбонки, по-заможните бело и т.н. ;)
160
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще е полезно за човечеството следващите поколения да са по-осъзнати и разумни. Ама като гледам 80% ще са си същите лесно управляеми за *** амбиции на някой овце.
159
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отделно от индустриалният сорт може да се произвежда качествена хартия, а не да се изсичат дървета, климатът има нужда от тях да запази баланса, расте по-бързо, не изисква кой знае какви грижи, не замърсява почвата, дори се говори, че я прочиства, някои учени твърдят, че абсорбира доста успешно радиация в райони замърсени с радиоактивни елементи, отделно може да се произвеждат био-разградими заместители на пластмаса, дрехи, въжета и какво ли още не, има цели къщи изградени с материали от коноп.
158
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И тези "изследвания" за увреждането на днк-то изглежда са отскоро в медийното пространство, някои правят милиарди годишно заради болестите, които не искат да знаете, че растението лекува. Абсолютно всичко което консумираш рефлектира в/у днк, напълно нормално е, но такива драстични резултати не се наблюдават. Ако канабиса не се пуши, а се приготвя като храна или олио, може да бъде единствено и само полезен за организма, не само че не уврежда днк, но помага на организма да се възстановява.
157
1
 
3
 
! Отговори
До 152 преди 7 години
Лелеле. Абе ти си няма такъв болен *** бе. На всички стана ясно, че сравняваш марихуаната с хероин. Това са симптоми на друсащ с хероин бе. От марихуаната да не можеш да спиш. Е по-голяма смехория не съм чел никога. Кой се загрозява бе? За 15 години пушене съм толкова погрознял, че такива котенца съм е..л, дето ти само лъскаш на снимките им във Фейсбук. Спора е излишен. Ти си тотално ***. :D
156
0
 
3
 
! Отговори
do 174 преди 7 години
До Анонимени какво предлагаш, че никой не разбра. А ти знаеш ли какво предлагаш въобще? Или това е загадка?
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До do 174Ти луд ли си бе, всички хора с които общувам са доста по-възрастни от тинейджъри. Никога не съм бил "ЗА" децата да пушат! Въобще никога не съм зарибявал, казвам как е най-добре да се направи, както очевидно някои го правят и както очевидно работи добре. Просто идея по темата, ама не намерих умове, които да я възприемат адекватно.
154
0
 
3
 
! Отговори
do 174 преди 7 години
аз пък разбирам защо ви се връзват нещастните тийнеджери, които нямат опит. Защо не зарибите възрастните, ами зарибявате децата. Никой след 20 години не е започнал. Започват във възрастта на наивитета- деца.
153
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбрах колко е лесно да бъде манипулирано обществото благодарение на твоята проницателност, която демонстрираш. Значи Вие ли сте нормалните?
152
0
 
3
 
! Отговори
несвързано преди 7 години
досега никой не ми е говорил така несвързано. И се изкарва и умен, защото никой не разбира абсолютно нелогичните му брътвежи.
151
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 168Да не го кажете това на холандците, доста дълго време ще Ви се смеят.
150
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До do 168Бъзикаш ли се?
149
0
 
3
 
! Отговори
до 168 преди 7 години
да знаеш мноого си зле, за сметка на това самомнението ти е много високо, но е като балон- голям, ама вътре само въздух.
148
0
 
3
 
! Отговори
do 168 преди 7 години
До АнонименСъс сигурност си мноого умен, само дето никой не те разбира. И как пък прецени, че ТОЧНО пет пъти си по-умен, а не шест или четири? Абе вие наркоманите ги разбирате тези неща, а? Я да ти пробвам интелекта тогава. Задавам ти въпрос: коя е най-близката до нас звезда? Втори въпрос: Две математически величини, които се измерват с едни и същи единици по какво могат да се различават? И трети въпрос: каква е разликата между етиката и морала.
147
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До казал сиНе, въобще не ставаше въпрос за легализация. Със сигурност съм поне 5 пъти по-умен от теб.
146
0
 
3
 
! Отговори
казал си преди 7 години
До АнонименИ какво си казал- да се легализира. И какво като се легализира? Нали бе легализирана преди години? Тогава май се започна. Абе наистина от вашите среди се мислите за мноого умни, ама съветите ви са като действията ви, откъснати от действителността, ама мноого умни във вашите очи.
145
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всичко което трябва да знаете Ви се каза, оттук нататък Вие решете дали да боксувате в/у проблема и да сте постоянно в задънена улица, от малкия дявол да правите предпоставки за среща с големия, или да се реши проблема както в португалия, холандия и т.н. (болниците там се пръскат заради тревопасни наркомани) и всички да са доволни, радостни и щастливи, имайте предвид, че България никога не е управлявана от хора, които искат страната да се развива и да живеете добре, сигурно сте го забелязали.