В кома от една доза! Китайска дрога трови нашите ученици

Става дума за внезапна смърт, коментира полицейски началник
Обновена: 18 окт 2016 10:53 | 18 окт 2016 10:37,
193
В кома от една доза! Китайска дрога трови нашите ученици
Снимка: Reuters, архив

Синтетичните наркотици водят до внезапна смърт и е достатъчна само една доза от тях. За нарастващия проблем алармира началникът на сектор "Борба с наркотрафика" в Митница "Аерогара София" Стефан Бакалов.

"Тези нови синтетични наркотици, които се ползват в училищата, са измислени и произведени преди 3-4 месеца. Не са тествани дори и върху полски мишки. Те директно отиват на пазара и първо някое дете ги използва. Зачестиха случаите, при които дечица изпадат в кома още при първото използване. Изправени сме пред сериозна заплаха децата да загиват още при първата употреба. Става дума за внезапна, моментална смърт", сподели пред "България Днес" криминалистът, който вече 27 години работи по залавянето на наркодилъри и техните мулета.

По думите му плашещото е, че тийнейджърите имат пряк достъп до дрогата и нямат нужда от дилър на улицата.

"Могат спокойно да си го поръчат по интернет чрез криптиран браузър, който трудно се прихваща. Една такава смъртоносна доза струва от 20 до 80 лева. Тези нови наркотици имитират и наподобяват като свойства кокаин, хероин, марихуана, екстази. Дори самите рекламни трикове гласят, че са изчистена кока, да речем. Това е перфектна буря", обясни Бакалов и допълни, че проблемът е съвместен ангажимент на родители, учители, политици и служби.

Наред с тази т.нар. дизайнерска дрога през последните две години наркомафията пробва да внедри у нас и дрогата кхат.

"В Кения и Танзания я дъвчат и е като национален спорт. Опитаха някои престъпни организации да направят България заден двор за трафик на този вид дрога към Европа. Това обаче не стана. Ние бяхме нащрек. Около тон и половина задържахме на летище София в поредица акции", разказва експертът.

Наркотикът бил деклариран най-вече като къна, билков и зелен чай.

"Всичките им опити претърпяха крах. Така че този вид наркотрафик не успяха да го наложат да минава през България", разказа Бакалов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
2
 
3
 
! Отговори
do 163 преди 7 години
кажи, харесало ми, не мога да я спра, ще те разберем. Ама да ми обясняваш колко била полезна и да твърдиш, че няма негативни последници - извинявай, не те разбирам. Лично аз не пробвам нищо, което е психоактивно. Това, че нещо е психоактивно е достатъчно да го отбягвам. Това първо и второ, да предположим, че може да се използва за лекраство. Ок, ама никой не пие хапчета като бонбони и то психоактивни. И трето че на теб ти харесва, не знаич че всички трябва да се тровим с това без да има защо.
143
1
 
3
 
! Отговори
до 163 преди 7 години
До АнонименТи пък си един отворко, дрънкаш глупости и тъпизми и се мислиш, че си над тези, които не употребяват. Нещо си в заблуда. Нямаш никакви аргументи, само безсмислици, дори не можеш да се аргуменираш с нищо.
142
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
:D Имам чувството, че си говоря с най-големите задръстеняци на земята. Успех с живота, пичове.
141
0
 
3
 
! Отговори
до 159 преди 7 години
До АнонименТи пък си един развит, нямам думи. Ами повечето сме ограничени, ама не живеем извън живота, а вие ГО МРАЗИТЕ, защото БЯГАТЕ от него.
140
1
 
3
 
! Отговори
до 159 преди 7 години
До АнонименСтига с твоите *** аргументи, бе като светът бил лош. Ами лош е, да, за вас е лош. Не сте нормални.
139
1
 
3
 
! Отговори
до 156 преди 7 години
И какво му е полезно, а? Че заприличвате на грозници, че зъбите ви пожълтяват, че имате психологични и неврологични проблеми, че не можете да спите, че ръцете ви треперят. Че кожата ви погрознява, че започвате да мразите нормалните. Къде сгреших?
138
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А още по-абсурдно е да говорите за здраве при неупотребяващите канабис, когато почти нищо което правите в днешният свят не е здравословно, това е извън всякаква логика. И като гледам болниците са пълни с хора болни заради канабиса :D Аз може да не съм перфектен, ама повечето имате доста ограничено мислене, това е което Ви пречи да се развивате.
137
1
 
3
 
! Отговори
do 156 преди 7 години
До АнонименКак пък и англичани и руснаци и българи и немци- как пък са все платени всички, за да пишат срещу канабиса. И защо? Защото това било полезно за фрамацевтичните компании. Бих ти повярвал, ама от канабиса печелят само престъпниците и каналджиите. Стига моля те, се излага! Нали имам познати та пушат. Знам какво прави от хората! Не ми ги разправяй ти на мен. Виждал съм. З Защото сте едни до.л.н.и. лъ.жц.и. Има представа как изглеждате напушени, че и после и колко сте неадекватни,
136
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото повече сте отвратени от канабиса, толкова по-добре за фармацевтичните компании, дано да го разберете в този живот.
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето, пак се опитват да ме убеждават, че не мога да се справя, колко съм бил пропаднал наркоман и не знам си какво друго говорене на изуст :D И някакви си изследвания написани в офиса на добре платени журналисти, не разбрахте ли на кой са медиите, кога и къде са правени тези изследвания никой не знае, кои хора които употребяваха цял живот изследваха, че разбраха колко негативно влияе канабиса на организма и днк, има една тайна за канабиса, която не искат да знаете, мн пари се печелят от нея.
134
0
 
2
 
! Отговори
до 153 преди 7 години
ами така е нерабрани сте, като алкохолиците и всички други зависими.
133
0
 
3
 
! Отговори
ха преди 7 години
това, че нещо ти е подобрило за момента психическото състояние, защото без него не можеш да се справиш, ама никак, никак не те прави нито осведомен, нито обективен. Има си обективни излседвания.
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички ще умрем, и да природата си знае нейното, ако не го знаеше, нямаше да създава това растение, което ако не бяхте толкова глупави, можеше да използвате така, че да извличате само ползи от него, а то може да Ви даде доста, очевидно засега ще пропускате тази възможност.
131
0
 
3
 
! Отговори
до 150 преди 7 години
До АнонименОфициалните източници грешат, трябва да се вярва на пробвалите марихуана, така ли? И що да вярвам на тях? Пристрастените към нея едва ли са обективни. Чета обективни изследвания. Наркоманът ще знае, че това му уврежда ДНК-то, ще знае, ама ако доживее да гледа внуци. Наглостта им вече е толкова голяма, че има сайъ "коноп", направо уникално. Я някой дупетат го плаща, от тези успелите.
130
0
 
4
 
! Отговори
до всички преди 7 години
това се нарича естествен подбор. глупавите нека се дрогират и умират тя природата си знае нейното.... и пак да отбележа пак в БГ се гледа крайния резултат ами хора погледнете от къде е извора кой ви внася и позволява това.
129
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Убежденията и вярванията които сте придобили от официалните източници на информация правят така, че понякога изказванията Ви да са толкова абсурдни, че чак да ти е неудобно да се изсмееш.
128
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До do 147Това е най-нямащото нищо общо с реалността нещо, което някой някога е казвал, изглежда въобще не знаете за какво става въпрос :D
127
0
 
3
 
! Отговори
do 147 преди 7 години
Проблемът ще бъде решен окончателно, когато се сменят две-три поколения. Това напушеното няма да иде на запад, ще остане тук и ще деградира. Следващото поколение, което е останало читаво от родители, със здраво ДНК ще направи подбора. и след още едно поколение - проблемът ще е решен
126
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно, няма смисъл, нищо не схващате и тва си е, правете го както си знаете, тук само Ви се подхвърли предложение, което ще реши проблема окончателно, очевидно ще продължавате да задълбавате в него и ще затъвате все по-надълбоко, и по-надълбоко в неуспешната борба с наркотиците. Успех на децата Ви, за съжаление като пораснат ще се наложи да отидат да живеят на запад, а Вие тук ще ги молите да Ви пращат пари, защото пенсията няма да стига.
125
0
 
3
 
! Отговори
da преди 7 години
'With cannabis use increasing globally in recent years, this has a concerning impact for the population.' While a person may appear healthy and lead a normal life, the unseen damage to their DNA could also be passed on to their children, and cause illness for several generations to come.Even if a mother has never used cannabis in her life, the mutations passed on by a father's sperm can cause serious and fatal illnesses in their children,' The parents may not realise that they are carrying these mutations, which can lie dormant and may only affect generations down the track, which is the