Биячът на лекарката – в ареста, близките му протестират

Магистратите отсякоха: Ако е на свобода може да се укрие
31 окт 2016 15:44,
48
Биячът на лекарката – в ареста, близките му протестират
Снимка: Dnes.bg

18-годишният Димитър Костадинов, обвинен в побоя над лекарка от Центъра за спешна помощ в Пазарджик, остава за постоянно в ареста, реши преди минути Окръжният съд в града.

Магистратите прецениха, че има достатъчно доказателства, че Димитър е извършил нападението над д-р Гергана Анчева и че ако е на свобода може да се укрие или извърши друго престъпление.

Още по темата

След като чуха решението на съда, приятелки на младежа, които бяха в съдебната зала, се разплакаха.

По-рано през деня близки на Димитър излязоха на протест в негова защита и настояха младежът да бъде освободен.

Участниците в протеста издигнаха плакати в защита на младежа от село Момина Клисура и в знак на протест пресичаха пешеходната пътека пред Съдебната палата в Пазарджик.

Близките на Димитър твърдят, че той е обвинен несправедливо. До ареста на младежа се стигна, след като нападна д-р Гергана Анчева. Заради травмата тя беше настанена в отделението по неврохиругия на болницата.

"Два пъти ме е ударил по главата. Опита се да ме ритне. И аз вече не си спомням втория път, когато ме е ударил", разказа пред Dnes.bg д-р Анчева.

Охранител от болницата се опитал да се намеси, но също бил нападнат от младия мъж, който е кандидат за полицай.

Лекарката от Спешното отделение в пазарджишката болница я дели година и половина до пенсиониране, но при тези обстоятелства тя е решила да напусне здравната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
според мен трябав да се минава най-малко през 10 комисии за да се издаде ТЕЛК. само на хора които видимо са инвалиди да се изадав ТЕЛК. и да те проверяват на всеки 6 месеца дали нямаш подобрение на състоянието.
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво като е образована - те простите хора налитат на бой. не образованите. виж колко роми налитат да бият лекари. А Младежът само като кажат че е кандидатг за полицай и вече ти става ясно, че решава всичок с юмручното право. Те полицаите от престъпниците ги дели само значката.
31
2
 
1
 
! Отговори
мъка мъка преди 7 години
и каква е тази докторка, която кара 18 годишни младежи да я бият ???????????уж стара, уж лекар, уж образована ?????
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За някои хора се превърна в професия да бъдат болни.Викат спешна помощ, ако трябва - бият някой лекар и си осигуряват прием в болница( ЛЗБП).Излизат с епикриза , а диагнозите вътре са по образец на НЗОК.Три епикризи= ТЕЛК решение. После - пей сърце.Ще бият не, ами....
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Попитах колтурно ДОКТОРА."?Какъв доктор си намерил в Оптиката? Там има обучени продавач- консултанти.Смешки.Не четеш ли ***.bg ?
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Младежът най- после " влезе в полицията".
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" в състояние на афект човек не може да контролира постъпките си."Обаче е вменяем и носи отговорност.Така че - да полежи младежът.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малкият пиклив Ханко Брат да полежи.За такова деяние( средна телесна повреда) се предвижда затвор.
25
2
 
4
 
! Отговори
койчо преди 7 години
Спирам да чета този гадно цензориран сайт, както и да пиша мнения тук! Чао на триещия мнения!!!
24
3
 
13
 
! Отговори
Браво! преди 7 години
Сега малкият пuкльо да полежи малко в ареста, та дано му дойде акъла в главата!А полицай оттук нататък - да забрави!
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е резултат от поколението на Славчомомчето е възпитано от опросстачена майкакоято пееше Френската Гимназия7-8 и ще си паднала Тайсън кючекедно ферари с цвят червен за теб и за меннапълно закономерно
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самите лекари не ни дразнят но те са отговорни за неразбориите там ще си на умирачка и ще ти искат пръстов отпечатък направление или нещо си. Да искат оставката на оня наркоман
21
3
 
11
 
! Отговори
Гост преди 7 години
Като толкова ви дразнят лекарите не ходете на прегледи.Ходете по врачки,екстасенси и ходжи.Да,ама не.Коридорите на ДКЦ тата пълни,отделенията пълни,лекарите работят и помагат,но не са богове.Само един ден без тях и ще разберете как да се отнасяте към тях.
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И когато всички набием по един лекар всички ли ще арестувате, оставки ве
19
6
 
4
 
! Отговори
художника преди 7 години
Тука някои не ме разбраха и ми праскат минуси. Ще ви обясня по-бавно!Не оправдавам момчето...... просто давам пример за двойния аршин с който съда се произнася по дела с различна криминална тежест. СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ МЕ ??? Или има още т,паци???
18
6
 
14
 
! Отговори
анонимна. преди 7 години
По логиката на някой лекарката е виновна. Я малко размисъл. Тя не е тръгнала да търси пациента да го обслужва. Той търси нея за помощ. Пациента в момента е безпомощен и само стене , а придружаващият го пикльо силен , буен , нагъл започва да спори .Малко са го били като малък.Ако някой обиди по този "красив" начин неговата майка той как би се чувствал?!И нека неговите съученички и приятелки малко да помислят п реди да реагират с повече адреналин.И те ще станат майки и после.........
17
12
 
10
 
! Отговори
художника преди 7 години
А бе, турчина дето уби ДВАМА Българи го пуснаха щото имал адрес в България, а момчето дето е родено в България не го пускат щото видиш ли щяло да се укрие?????Да ви е..а у съдиите и прокурорите. Да ви е..а и цялата съдебна система! Б..ЛУЦИИи!!!
16
6
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
това л---но да си седи в ареста щом на 18 се бие с доктори какво ще стане на 28или на 38 завьршен убиец това сьщество е заплаха за обществото
15
12
 
14
 
! Отговори
10 продълж. преди 7 години
Но в състояние на афект човек не може да контролира постъпките си. А до това състояние го е докарала именно тази "лекарка ". Има физическо насилие, но има и ВЕРБАЛНО насилие - още по-нагло. Непрофесионализъм +арогантност на медицинско лице - и човекът просто не е могъл да контролира нервите си. Помислете малко, преди да го съдите.
14
8
 
11
 
! Отговори
... преди 7 години
Кандидат милицонера, с връзчици ли тръгна да влзизаш? Е, сега няма да те огрее. То не, че кюораво и сакато на стана я милицонре, я кадрови войник. Нормални там не взимат.