Бизнесмен твърди: Бях почти убит в патрулка!

Полицаи ме мачкаха с кубинки, сядаха по двама души върху мен, заяви той
17 ное 2016 11:12,
163
Бизнесмен твърди: Бях почти убит в патрулка!
Снимка: Кадър "Нова тв"

Полицаи ме мачкаха с кубинки. Сядаха по двама души върху мен. Помислих, че ще умра. Бях почти убит на задната седалка на патрулка. Това заяви пред Нова тв бизнесменът Росен Карадашки, като обвини служители на Първо РПУ в полицейско насилие.

На излизане от нотариална кантора в центъра на София Карадашки бил пресрещнат от полицаи, които искали да му връчат призовка. По думите му те не се легитимирали и затова той отказал да тръгне с тях.

"Попитах дали съм арестуван, а те ми отговориха, че не съм, но трябва да отида с тях", разказва Росен. Единият служител извадил пистолет и Карадашки побегнал в уплахата си. След като бягал известно време все пак полицаите пресекли пътя му и го хванали.

"След като ме хванаха започна кошмарът. Бях ударен в слепоочието с дулото на някакво оръжие. Започнаха да ме ритат. Дрехите ми бяха разкъсани. Извадиха всичко от джобовете ми. Питаха ме дали нося наркотици. Изплаших се, че ще ми направят постановка", разказа Карадашки, като изрази подозрения, че случилото се е по поръчка на трето лице и цели да сплаши него и семейството му.

Росен твърди, че не е оказал никаква съпротива, а е бил в безпомощно състояние. Той уточни, че е съдружник в много фирми и впоследствие разбрал, че е бил викан при следователя, за да бъде разпитан за преписка, за която все още не знае нищо.

След като полицаите го качили в патрулката положението се влошило още повече. "Поставиха ме в позиция, в която е много трудно да се диша. Аз съм астматик и по принцип имам проблем с дишането. Един от тях седна върху мен и се возеше като на седалка. Започнах да се давя на сухо. А те се смееха по някакъв жесток начин и ме биеха с метален предмет по ръцете. От пръстите ми липсваше плът", спомня си той.

"Накрая колабирах, а полицаят скачаше върху мен", каза още бизнесменът. Вече в Районното няколко пъти Росен поискал лекар, но полицаите изобщо не му обърнали внимание. Пуснали го след 3 часа, след което веднага отишъл в "Пирогов".

От МВР отказаха коментар по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
30
 
! Отговори
ужас преди 7 години
ГЕРБ преди месец спря реформата в полицията и запази всичките им привилегии,случай като този не са единични в полицията е пълен хаос и бардак няма контрол няма закони ни я си отгледахме едни чудовища......
12
9
 
16
 
! Отговори
АДЕ БЕ преди 7 години
До АнонименКАКВА ДРУГА СТРАНА,БЕ ХОРА?!КАКВОТО И ДА Е НАПРАВИЛ ТАКА ЛИ БИЕ ПОЛИЦИЯТА НИ???А ИНАЧЕ * ГИ МЛАТЯТ ДЕТО ГИ НАМЕРЯТ!
11
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОСТАВКА ЗА ГЕРБ!
10
4
 
29
 
! Отговори
Несевръзва преди 7 години
Насочват ти пистолет и ти тръгваш да бягаш?!Скачат върху теб на ЗАДНАТА СЕДАЛКА на пратрулка?! - тия да не карат кадилаци от 50-те?
9
1
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Т.нар. бизнесмен сигурно спестява някой неща, но аз се чудя друго - защо полицията не реагира по този начин когато шведите крадат/бият/изнасилват/убиват възрастни хора?
8
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
с любезното съдействие на Бойко
7
3
 
32
 
! Отговори
Хлоя Щиц преди 7 години
каквато е държавата - такива са й и политиците и "полицаите" и "бизнесмените". Всички са престъпници.
6
8
 
66
 
! Отговори
Хой преди 7 години
Появиха се коментари, че е част от имотната мафия. Крал е апартаменти. Хванат е пред нотариус. А разказа му е доста странен. В някой държави ако бягаш от униформен те застрелват.
5
7
 
55
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Айде стига глупости... Поредния *** (всички престъпници са бизнесмени когато са жертви), който ни лук ял, ни лук мирисал. Тръгнал да бяга в уплахата си... Поредния престъпен ***, който е решил да си пробва късмета да се измъкне.. е не се е получило. Мен защо не ми носят призовки и не ме гонят полицаи по улицата. Малко му е, защото с това ще си остане. Независимият ни съд ще го пусне до ден обратно на улицата.
4
9
 
56
 
! Отговори
Стрес преди 7 години
Отсвирил ги, бягал от тях и после реве. Малко ти е боя!*** го направи т'ва при братята американци да видиш кон боб яде ли....Зат'ва сме на тоя хал, щото всеки посяга на полицаите... и после реве.
3
17
 
25
 
! Отговори
Оня преди 7 години
Гарантирано от ГЕРБ
2
8
 
46
 
! Отговори
Поне преди 7 години
няколко неща в разказа на бизнесмена не се връзват!
1
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе мирно седяло ни чудо видяло