Локомотивът на влака убиец в Хитрино вече е в София

Предстоят още експертизи на композицията и на релсите
2
Локомотивът на влака убиец в Хитрино вече е в София
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Локомотивът на дерайлиралия при Хитрино влак вече е в София, съобщи директорът на Националната следствена служба Евгени Диков.

Още по темата
Целта е да бъдат изготвени още няколко експертизи.

Освен това в БАН за изследване е дадена и релсата, която е пробила цистерната на влака.

Очакват се още редица експертизи, които да потвърдят състоянието както на композицията, така и на железния път, посочи Диков, цитиран от БТА. Той не изключи възможността да има и други обвиняеми.

Готови са други 14 експертизи.

Диков откри фронт-офис, където ще бъдат издавани различен тип удостоверения.

Годишно се издават над 70 000 удостоверения за висящи дела, каза Диков. Най-много са разрешителните за оръжие. До сега всички тези документи се издаваха за около седмица. В новия офис всичко става веднага.

В момента се ползва три масива с информация, защото ЕИСПП все още не е попълнена от всички институции, каза Евгени Диков.


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
11 преди 1 година
А дей другият локомотив? И защо на кадрите от дроновете не се виждат локомотивите?
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе какви експертизи прегледаха ли ходовата част на цистерната? Как може да минат 5 цистерни и локомотива а шестата ди изскочи от релсите? Много ясно че цистерната не е била в ред. Някой преглеждали ги преди да се композират? Преглеждат ги с чукчето и си мислят като спирачките са добри всичко е ок. Не не е ок работил съм 20 г. в подръжката на локомотиви и вагони на които им правехме основни ремонти в определено време. Тази не е виждала ремонт от 30 години. А й защо да се ремонтира скъпо е?