За Хитрино: Стрелките – заключени, релсовият път – наред

Назначени са повече от 35 различни експертизи за взрива
24 яну 2017 16:40,
14
За Хитрино: Стрелките – заключени, релсовият път – наред
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

По делото "Хитрино" са назначени повече от 35 различни експертизи. Това информира в Бургас Румяна Арнаудова, говорител на Главния прокурор Сотир Цацаров.

Още по темата

Към момента са извършени повече от 45 групи следствени действия и продължават да се извършват. Извършени са множество огледи, продължава събирането на доказателства.

Румяна Арнаудова каза, че пет часа след взрива следователи са направили снимков материал, от който се установява, че стрелките са били заключени и в правилно положение. Категоричното твърдение, че стрелочникът е виновен не е обосновано. Възможно е да има нови обвинения.

"Проблемът не е и в релсовия път, разследваме всички възможни версии", каза Арнаудова.

"До момента, в който не бъдат изготвени всички експертизи, не можем да твърдим, че само двамата машинисти са виновни", заяви Арнаудова.

Тя съобщи, че законовият срок за разследването е два месеца, но ако се наложи той може да бъде удължен на 6 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Прости сметки преди 7 години
Ако някой от разследващите си направи труда и прегледа видеото от охранителната камера (което се появи наскоро), може лесно да изчисли скоростта на влака.Простите сметки показват, че цялата дължина на 3 вагона преминават покрай един стълб за около 2,6-2,8сек., при дължина на един вагон-цистерна за нефтопродукти заедно с буферите 14,24м, излиза че скоростта на влака е около 15,2-16,4м/сек., т.е. около 55-60км/ч, и тази скорост доста се различава от това което обявиха 80км/ч.Само факти.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе не ни правете на паднали от марс специално пък мен дето 30 години съм работил като машинист на дизелова машина 04-та серия дето ги нарязахте и си напълнихте гушите! Как ще минат локомотивите и 5 вагона без да излезнат от релсите и точно 6-тата цистерна ще се обърне? Проблемна е била цистерната и по точно ходовата част. Някой преглеждали ги тези ходови елементи преди композиране на цистерните. Ремонт правен ли им е? Или са оставени на доизживяване? Вината е във собственика на цистерните!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АКО ВЛАКА Е ИЗЛЯЗЪЛ ТОЧНО ПРИ СТРЕЛКАТА ЗНАЧИ РАБОТАТА Е ЯСНА!!! ТАЯ ЛИНИЯ ТАМ Е ОТ ВРЕМЕТО НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА!!!А БОРИСОВ ОТКАЗА ДА ДАДЕ ПАРИ ЗА ДЪРЖАВНАТА ЖЕЛЕЗНИЦА И БЯХА СЪКРАТЕНИ 8000 ДУШИ ОХРАНА И ПОДДРЪЖКА НА ЛИНИЯТА!!!!ЗЛОТО СИ ИМА ИМЕ И ТОВА СА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ НА БУДАЛИСОВ 2014-ТА ГОДИНА!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цв.цв. каза,че има фалшиви новини ! След БОЙКОВАТА блокада на Хитрино се питам- имаше ли взрив или го измислиха ?
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, почти и повярвахме. Почти. Като знаем в какво състояние е ЖП инфраструктурата, как да вярваме на госпожата, че условията по релсите в този ден са били оптимални. Ама държавата няма да си признае вина, щото е съучастник в престъплението и ако се докаже, че е виновна, жертвите ще съдят не само частната компания, а и БДЖ за обезщетения. А последните очевидно не искат да плащат. Което е логично - защо да очакваме от собственика на релсите да ги поддържа. Те са само за да прибират парите.
7
1
 
7
 
! Отговори
за стрелките не знам преди 7 години
ама релсовият път едва ли е по-различен от тези в другите краища на страната и ако не е бил ремонтиран наскоро, което си е друга тръпка и адет, вероятно е бил в състояние аналогично на наскоро ремонтираните пътни участъци от Тракия, Марица и др.Плюс добре познатия ни безотговорен тертип, но в рамките на закона, поддържащата служба да нацвъка едни знаци за участък в ремонт, носете си превозните средства на ръце, и така през следващите 100 години, щото знаете. Така и вълкът е сит, и агнето е цяло
6
2
 
19
 
! Отговори
Неук преди 7 години
Да бе да, Затова видеото го дадоха само веднъж и айде. Ние сме слепи. Никога държавното разследване няма да обвини държавата, защото паричките ще спрат. Ако някой е достатъчно силен осъжда държавата и всички ние плащаме. За другите гьостерица. Някой да е осъдил Община или Държава за дупка на пътя. единици, ама масово пукаме гуми. Някой да е осъдил държавата за скъпите горива. Никой, ама си траем като ни лъжат, че у нас е евтино. Само дето се питам на касовите бележки от чужбина ли да вярвам или
5
6
 
11
 
! Отговори
varg преди 7 години
Данс отдавна казаха,че има незаключена стрелка,хайде като лъжете си съгласувайте версиите поне.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Совите не са това което са. А тая Арнаудова ползва все повече телевизионно време,сигурно ще я вземат в някоя телевизия скоро за водещ .
3
2
 
7
 
! Отговори
Мълдър преди 7 години
Истината е там ,някъде...
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А,частната фирма ,която разследва казва друго ! Кой лъже !?
1
4
 
4
 
! Отговори
Плачещ преди 7 години
О лельо баджо ауууу аууу ужас ужас аууу