"Бързи" 1000 лева свършиха... в дърво на "Тракия" и 9 бежански трупа

16-годишният ромски трафикант обаче прибрал само 300
5 юни 2017 07:00,
105
"Бързи" 1000 лева свършиха... в дърво на "Тракия" и 9 бежански трупа
Снимка: Dnes.bg

1000 лева бърза печалба отнеха живота на девет бежанци и 16-годишен криминално-проявен младеж, част от канал за трафик на мигранти през страната ни за Западна Европа.

Толкова е била обещаната тарифа на Трайчо, който вряза буса си в дърво на 98-ия километър от магистрала "Тракия".

При катастрофата на място починаха девет чужденци, а други осем се озоваха с тежки наранявания в болницата. Трайчо, който въпреки възрастта си имал няколко криминални прояви, последната от които за кражба и грабеж през януари, също намерил смъртта си, провиснал през разбитата предница на микробуса.

Още по темата

Моментално започналото разследване показало, че момчето, което е било от ромски произход, се е включило в канал за трафик на мигранти. Обещали му да изкара бързо 1000 лева.

Дали му обаче само 300, а останалите щял да получи след това - като закара чужденците до София.

Според първоначалните данни на разледващите един курс струвал 10 000 евро, от тях 9500 вземали каналджиите, пише "Монитор".

Първоначалните данни са, че каналът започвал от изоставеното село Сив кладенец, което граничело едновременно и с Турция, и с Гърция. Разделяло ги само река Луда река.

Всички пътували в микробуса ковчег са били млади мъже без документи. Според показания на оцелелите в катастрофата те били от Пакистан и Афганистан, имало и един от Сирия.

Цял ден вчера служители на звено "Миграция" към областната дирекция на МВР в Пазарджик разговаряха с ранените, за да установят от къде точно са влезли в страната и кой е поел тяхното транспортиране през България.

Полицията работи по три версии за тежката катастрофа. Най-вероятно непълнолетният шофьор е заспал на волана. Не се изключват обаче и други две версии - техническа неизправност на микробуса или друг автомобил, причинил инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубава работа ама ***-защо не можа на 100% ДА ГИ прати при създателя???????
82
0
 
15
 
! Отговори
Vlado преди 6 години
За хората съжалявам-не им знам съдбата и мотивите да тръгнат на запад. Обаче *** точно навреме е приключил курса . Преди да се беше врязал в някое младо семейство с деца
81
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност какво лошо от тая история девет потенциални инженери и доктори камикадзета мъртви и един ром доказан престапник още от 16 г. сигурно има и 5 деца.
80
1
 
3
 
! Отговори
до: Стефанов преди 6 години
Дай линк да видим тва по телевизията или само лъжеш
79
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия води хибридна война с България със следните компоненти :1. САйтове и *** към тях на заплата.2. Процесът за Белене - 2 млдр. лева.3. Цената на газа , увеличена с 30% !!!!4. Изказването на Путин за македонската азбука!А ние? Трябва да реагираме! като другите биеши соц стран и - засилено присъствие на НАТО! Предложение в ЕС за увеличение на санкциите! Т
78
2
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
До Анонимен 79- "Как разбраха че пубертета е от ромски произход" - Ами много просто - гледахме телевизия, там показаха дома му. Предложението ти родителите да съдят държавата е несъстоятелно, меко казано. Но, ти, анонимнико, толкова си можеш.
77
0
 
28
 
! Отговори
граничар преди 6 години
Едно време когато имаше гранични войски и Държава, тия щяха да дадат фира още на границата! (ако изобщо успееха да преминат през нея)
76
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трайчо българина братовчед на Динко
75
0
 
11
 
! Отговори
Византия-2 преди 6 години
Е то малкото ромче не знае че пра пра пра родата му идва от там от където са Бежанците ама Комунизмъ забрани тва да се изучава в учебниците по История то сега от къде да знае каво станало през Византия тука по наще земи
74
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как разбраха че пубертета е от ромски произход то не пише на личната карта , родителите на ромчето сега да съдят Държавата в Страсбург за 2 000 000 Евро само
73
0
 
8
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Нещо неясно стои. Трайчо - 1 000 лева. Сутринта и от доста време вече се говори, че тарифата на един амудж на път за Европа е 10 000 евро. Вярно, не всички тук в България, но все пак? Така ли ми се струва или скапаните "роми" трафиканти нарочно са изпратили тоя подрастващ гъ.з за да мине по тънката лайсна, ако съвсееем случайно, някой пътен полицай отвори поне едно око?
72
1
 
8
 
! Отговори
BULGARO преди 6 години
Трайчо е български гражданин от ромски произход или с ромски корени ако щете , ваш си проблем
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гл.редактор и той да напише нещо , аве ти не видя ли вече други са писали статия или вие само онлайн си комуникирате
70
0
 
4
 
! Отговори
MadSlav преди 6 години
До ХХХТова трябва да стане виц, за да си знаят тези,, които са решили да идват :))))
69
1
 
6
 
! Отговори
от ромски произход преди 6 години
''започналото разследване показало, че момчето, което е било от ромски произход'' - а се казва Трайчо значе е българизирано ромче или на техен офицялен език Дасикане Рома
68
0
 
28
 
! Отговори
Крадеца на мечти преди 6 години
Нашите шведи са пратили 16 годишен за да не го лови закона ако го хванат - ДАНС спи сладък сън или им удържа комисионна а синганите пълнят страната с " бежанци " .
67
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На 16 с криминални прояви и зад волана, никаква претенция. Къде са камерите, полицията, такъв водач е лесно различим, все пак е на 16.
66
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво става с обективната журналистика Зяща ни лъжете ,,обективните,?,Не са нито бежанци нито имигранти , а са нарушители на държавната граница. Язък за дървото .
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега акцентът е върху таксата от скромните 1000 лева, да не би някой да си помисли за бая-бая по-тлъсти суми на мене-на тебе-на трети- на пети, по веригата Но на клошарското ниво на матриала 1000 си хваща декиш отволЕ. Са нема да изпадаме в подробности, я.
64
0
 
14
 
! Отговори
Трайчо преди 6 години
Шведски курс за камикадзета. Гаранция.