"Бързи" 1000 лева свършиха... в дърво на "Тракия" и 9 бежански трупа

16-годишният ромски трафикант обаче прибрал само 300
5 юни 2017 07:00, Златко Желев
105
"Бързи" 1000 лева свършиха... в дърво на "Тракия" и 9 бежански трупа
Снимка: Dnes.bg

1000 лева бърза печалба отнеха живота на девет бежанци и 16-годишен криминално-проявен младеж, част от канал за трафик на мигранти през страната ни за Западна Европа.

Толкова е била обещаната тарифа на Трайчо, който вряза буса си в дърво на 98-ия километър от магистрала "Тракия".

При катастрофата на място починаха девет чужденци, а други осем се озоваха с тежки наранявания в болницата. Трайчо, който въпреки възрастта си имал няколко криминални прояви, последната от които за кражба и грабеж през януари, също намерил смъртта си, провиснал през разбитата предница на микробуса.

Още по темата

Моментално започналото разследване показало, че момчето, което е било от ромски произход, се е включило в канал за трафик на мигранти. Обещали му да изкара бързо 1000 лева.

Дали му обаче само 300, а останалите щял да получи след това - като закара чужденците до София.

Според първоначалните данни на разледващите един курс струвал 10 000 евро, от тях 9500 вземали каналджиите, пише "Монитор".

Първоначалните данни са, че каналът започвал от изоставеното село Сив кладенец, което граничело едновременно и с Турция, и с Гърция. Разделяло ги само река Луда река.

Всички пътували в микробуса ковчег са били млади мъже без документи. Според показания на оцелелите в катастрофата те били от Пакистан и Афганистан, имало и един от Сирия.

Цял ден вчера служители на звено "Миграция" към областната дирекция на МВР в Пазарджик разговаряха с ранените, за да установят от къде точно са влезли в страната и кой е поел тяхното транспортиране през България.

Полицията работи по три версии за тежката катастрофа. Най-вероятно непълнолетният шофьор е заспал на волана. Не се изключват обаче и други две версии - техническа неизправност на микробуса или друг автомобил, причинил инцидента.


105
Още от
Напиши коментар Коментари
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хубава работа ама ***-защо не можа на 100% ДА ГИ прати при създателя???????
83
0
 
15
 
! Отговори
Vlado преди 8 месеца
За хората съжалявам-не им знам съдбата и мотивите да тръгнат на запад. Обаче *** точно навреме е приключил курса . Преди да се беше врязал в някое младо семейство с деца
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Оградата и засилено присъствие И на военни по границата има точно това за цел - да оскъпи каналджийските услуги и не всеки да има достъп до тях, а само високопоставени лица. Също и транспорта на стоки да минава само през митниците и там мафията да източи допълнителни печалби от такси и всякакви рушвети и плащания. Например прословутата обработка против шап.Напръскат гумите с малко ридомил и купроцин и дай пари.
81
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Всъщност какво лошо от тая история девет потенциални инженери и доктори камикадзета мъртви и един ром доказан престапник още от 16 г. сигурно има и 5 деца.
80
1
 
3
 
! Отговори
до: Стефанов преди 8 месеца
Дай линк да видим тва по телевизията или само лъжеш
79
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Русия води хибридна война с България със следните компоненти :
1. САйтове и тролове към тях на заплата.
2. Процесът за Белене - 2 млдр. лева.
3. Цената на газа , увеличена с 30% !!!!
4. Изказването на Путин за македонската азбука!
А ние? Трябва да реагираме! като другите биеши соц стран и - засилено присъствие на НАТО! Предложение в ЕС за увеличение на санкциите! Т
78
2
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 8 месеца
До Анонимен 79- "Как разбраха че пубертета е от ромски произход" - Ами много просто - гледахме телевизия, там показаха дома му. Предложението ти родителите да съдят държавата е несъстоятелно, меко казано. Но, ти, анонимнико, толкова си можеш.
77
0
 
28
 
! Отговори
граничар преди 8 месеца
Едно време когато имаше гранични войски и Държава, тия щяха да дадат фира още на границата! (ако изобщо успееха да преминат през нея)
76
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трайчо българина братовчед на Динко
75
0
 
11
 
! Отговори
Византия-2 преди 8 месеца
Е то малкото ромче не знае че пра пра пра родата му идва от там от където са Бежанците ама Комунизмъ забрани тва да се изучава в учебниците по История то сега от къде да знае каво станало през Византия тука по наще земи
74
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как разбраха че пубертета е от ромски произход то не пише на личната карта , родителите на ромчето сега да съдят Държавата в Страсбург за 2 000 000 Евро само
73
0
 
8
 
! Отговори
Krom преди 8 месеца
Нещо неясно стои. Трайчо - 1 000 лева. Сутринта и от доста време вече се говори, че тарифата на един амудж на път за Европа е 10 000 евро. Вярно, не всички тук в България, но все пак? Така ли ми се струва или скапаните "роми" трафиканти нарочно са изпратили тоя подрастващ гъ.з за да мине по тънката лайсна, ако съвсееем случайно, някой пътен полицай отвори поне едно око?
72
1
 
8
 
! Отговори
BULGARO преди 8 месеца
Трайчо е български гражданин от ромски произход или с ромски корени ако щете , ваш си проблем
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гл.редактор и той да напише нещо , аве ти не видя ли вече други са писали статия или вие само онлайн си комуникирате
70
0
 
4
 
! Отговори
MadSlav преди 8 месеца
До ХХХ
Това трябва да стане виц, за да си знаят тези,, които са решили да идват :))))
69
1
 
6
 
! Отговори
от ромски произход преди 8 месеца
''започналото разследване показало, че момчето, което е било от ромски произход'' - а се казва Трайчо значе е българизирано ромче или на техен офицялен език Дасикане Рома
68
0
 
28
 
! Отговори
Крадеца на мечти преди 8 месеца
Нашите шведи са пратили 16 годишен за да не го лови закона ако го хванат - ДАНС спи сладък сън или им удържа комисионна а синганите пълнят страната с " бежанци " .
67
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На 16 с криминални прояви и зад волана, никаква претенция. Къде са камерите, полицията, такъв водач е лесно различим, все пак е на 16.
66
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какво става с обективната журналистика Зяща ни лъжете ,,обективните,?,Не са нито бежанци нито имигранти , а са нарушители на държавната граница. Язък за дървото .
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега акцентът е върху таксата от скромните 1000 лева, да не би някой да си помисли за бая-бая по-тлъсти суми на мене-на тебе-на трети- на пети, по веригата Но на клошарското ниво на матриала 1000 си хваща декиш отволЕ. Са нема да изпадаме в подробности, я.