След побоя заради плацента: Бащата, набил лекарка - зад решетките

Наказанието, което Владимир Стоянов може да получи, е затвор от една до пет години
3 юли 2017 12:46,
152
След побоя заради плацента: Бащата, набил лекарка - зад решетките
Снимка: архив Reuters

Бащата, пребил лекарка в столичната болница "Шейново" е арестуван за 72 часа. Това съобщиха от Софийската районна прокуратура.

На Владимир Стоянов, който в събота нападна лекар от столичната АГ болница., е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнението на службата му.

Още по темата

Наказанието, което може да получи Стоянов, е затвор от една до пет години.

Агресията на мъжа се породила от това, че поискал от лекарката да му предостави плацентата на току-що роденото му дете. След като му било обяснено, че има законова процедура при раждане, която трябва да се спази, мъжът ударил д-р Албена Гагова в областта на главата.

Пред Bulgaria ON AIR по-рано изпълнителният директор на болница "Шейново" д-р Румен Велев обясни, че мъжът се занимава с генетика. Вероятно това е била още една от причните мъжът да иска плацентата на бебето.

"Поводът за случката е необясним и шокиращ за нас. Конкретният повод е бил, че той е искал да получи плацентата на детето след раждането. Той не е спазил реда, по който се случва това нещо. Първоначално е казал, че аз съм разрешил", разказа д-р Велев.

Веднага след инцидента нападателят не е вдигал своя телефон и се е опитал да избяга.,

Нападнатата д-р Албена Гагова е в тежко психическо и физическо състояние, тя е със счупен нос и разцепена горна устна. След нападението тя е била в безсъзнание в продължение на 20 минути.

Разследването по делото продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За плацентата и стволовите клетки, за да не си говорим ала балаmbal-sofia/bg/pages/banka-za-stvolovi-kletki
75
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Побойникът българин ли е?
74
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСВЕН ЗАТВОР ДА ПОЛУЧИ И ПРАВИЛНО ПСИХИАТРИЧНО ЛЕЧЕНИЕ
73
3
 
6
 
! Отговори
имуноглобу...нещо си преди 6 години
Коментарът е с тъжна ирония. А журналистите следва да се замислят като дават думата на разни ид.иоти с претенции за медицински знания, защото били чели книжка, купена на Славейков или защото някой гуро го казал на някоя сбирка на сектата си99
72
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До fiedesТочно в Германия *** така да си я поискаш, все едно,че искаш да ти завият 2 свински уши за мезето
71
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не бързайте със заключенията, засега сме чули само едната страна. Ако наистина плацентата е ценна аз няма да се изненадам да се излезе някаква схема
70
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено има процедури по съхраняване, транспортиране и пр... на плацента, пъпна връв и пр. заради стволовите клетки.Сигурна съм, че тоя не си е носел необходимото оборудване.И к'во иска ? Като в кварталния китайски ресторант да му я сложат в найлонова торбичка "за вкъщи"??
69
8
 
12
 
! Отговори
имуноглобу..нещо си преди 6 години
Как ще са бабини дивотини! Пише го във форум бг-мама! И по БНР една специалистка, която е специализирала при един гуро в индия го каза!
68
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с плацентата и имуноглобулините са бабини деветини.
67
7
 
16
 
! Отговори
аз да питам преди 6 години
Все разбирачи :-) Знаят от Гугъл повече от лекарите. Стана ми интересно какви хапчета се правят от плацентата, с които се лекува бебето на майката? От какво лекуват тези хапчета и минават ли през агенция за лекарствата? Или се правят вкъщи на кухненския плот?
66
9
 
15
 
! Отговори
Иван преди 6 години
И какво сега, вместо да се напие от кеф и да почерпи за това че е станал татко, сега ще полежи на топло, с това ли ще запомни раждането на детето си...... *** комплексиран ***, за какво му е тази плацента, салата ли ще си прави от нея. Баси простия народ сме станали !
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 73И на кого да подам сигнала за "семкаджийката"???? Ако имаш отговор напиши го. Та тя пред очите на дежурният лекар го правеше.
64
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 6 години
До :(Предвид обслужването в Англия и това, че човека е в системата и знае!!!! напълно разбирам защо е докарал жена си да ражда тук.
63
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мамка ви и модератори-как триете полезни мнения за да не четат хората.Написах,че в плацентата и пъпната връв има кръв,която е с повишено съдържане на имуноглобулини,които увеличават допълнитено имунната система на новороденото.За целта след раждането трябва да се изчака 15-40мин за да отиде тази кръв в новороденото и тогава да се прещите пъпната връв и отреже.А 99% от докторите веднага след раждането прещипват и режат,като по този начин детето се лишава от по-здрава имунна система.А плацентата
62
13
 
19
 
! Отговори
fiedes преди 6 години
До кога ще позволяваме да разполагат други със собствените ни органи.Това е част от тялото ни и всеки има право да я получи при поискване.Така е в Германия и много други страни.Всеизвестно е че от плацентата на майката се изработват глобули таблетки, които при нужда се използват за ление на бебето.Време е да се промени закона в нашата "мила" родина и да се спре търговията с плацента на родилки.Разбира се ,че е грозно да се употребява физическо насилие над лекари!Но нека компетентните органи не се правят и този пътна ударени ,а да променят закона,иначе пак ще съдим държата и ще си търсим прав
61
9
 
13
 
! Отговори
:( преди 6 години
Селякът се е занимавал "с генетика в Англия", но е завел жена си да ражда в Шейново. Не знам дали знаете, но занимаващите се с генетика (ама реално) в Англия получават огромни заплати. Трудно ми е да повярвам, че такъв човек ще води жена си в Шейново. Най-вероятно е някой луд или поредния малoумник с фикс идеи. И в двата случая му пожелавам да отиде в затвора поне за 1 година. Там ще си получи заслуженото.
60
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не защитавам този баща, но аз като раждах акушерката, която трябваше да наблюдава раждането и да следи състоянието ми през цялото време си чоплеше семки в стаичката си. И така за няколко часа беше изчоплила цял куп семки, а на мен никакво внимание. Е, за какво говорим?
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама тия генетици-биологичните инженери още ли не са проучили въпроса въобще плацентата на кой е като първо лице за получаване,не само на кой му се преискало за вземане.
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако я е ударил в областта на главата нямаше да лежи в безсъзнание 20 минути.Направо си я е ударил в главата!И защо трябва така да се усложняват изреченията?За да ни покаже главния лекар колко е умен явно,иначе ще му падне реномето!
57
4
 
17
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Аз съм за това, да се прилага цялата строгост на закона в такива случаи! Недопустимо е в днешно време проблемите да се решават с юмруци!!!