Близки на убития в кръчма: Няма как пистолетът да е бил в детето!

Лазар Влайков е освободен от ареста, без да му бъде повдигнато обвинение
2 сеп 2017 14:06, Елка Василева
140
Близки на убития в кръчма: Няма как пистолетът да е бил в детето!
Деница, дъщеря на Наско Тонкев. Кадър: Нова тв

Няма как пистолетът да е бил в детето, каза Деница - дъщерята на застреляния собственик на ресторант във Виноградец.

В четвъртък вечерта в заведението компания от около 20 души е празнувала рождения ден на 6-годишно момченце. По време на веселбата и след изпито огромно количество алкохол чичото на 6-годишното момченце – Лазар Влайков, който е и председател на Общинския съвет в Септември, вади законното си оръжие.

Произвежда няколко изстрела във въздуха, след което пистолетът разглеждат останалите мъже от компанията. В един момент пистолетът попада в ръцете на 6-годишното дете, гласи досегашната информация. То неволно натиска спусъка, произвежда изстрел и куршумът попада в сърцето на собственика на ресторанта – 47-годишният Наско Тонкев. Мъжът умира на място.

Още по темата

"Детето си играеше отзад", твърди обаче Деница, пред чиито очи се е разиграла трагедията.

„Бях точно срещу тях. Лазар Влайков извади пистолета си и стреляше от място във въздуха. Даваше си оръжието на всички от масата. Абсолютно всички стреляха с неговото оръжие. Жена му и детето му събираха гилзите отзад“, разказва Деница пред Нова тв.

Тя обяснява, че „последно Лазар Влайков стреля с пистолета. Когато той уцели баща ми, баща ми падна, аз се хвърлих върху него. Лазар дойде, премери му пулса и видя, че той вече е мъртъв. И започна да звъни по телефона”, разказва Деница, пред чиито очи се е разиграла трагедията.

И добавя, че Лазар Влайков е много добър приятел с пазарджишкия прокурор Иван Кацаров.

„Няма как пистолетът да е бил в детето. Детето си играеше отзад”, твърди Деница.

По думите й Лазар и бащата на детето, за което се предполага, че е произвело фаталния изстрел, излизали няколко пъти извън заведението, за да говорят. А съпругата на Лазар дори отишла до дома им. 

Синът на Наско Тонкев също смята, че убийството е извършено от Лазар Влайков без умисъл. "Аз казвам, че Лазар Влайков е прострелял моя баща, а не детето. Детето е удобно - това искам да се чуе. Не знам каква им е сделката между тях. Всичко ще си излезе наяве. Не може този човек, който има няколко дела  - не знам колко са, да му се дава разрешително за боен пистолет", каза синът на Наско Тонкев.

6-годишното дете няма да носи отговорност за нелепия инцидент, тъй като е малолетно. С него сега ще работи психолог. Предстои то да бъде разпитано и от полицията. Все още не са му снети обяснения.

Собственикът на оръжието - Лазар Влайков е от ГЕРБ, на два пъти е изключван от партията заради различни провинения. Първият път попада в полицейските сводки, защото пребил сина на общински съветник. Вторият път – защото намушкал с нож свой съгражданин след пътен инцидент.

Днес председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който беше задържан за 24 часа, бе освободен от ареста. Към момента срещу него не е повдигнато обвинение, каза за БНР наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева.

Влайков беше задържан  вчера като притежател на бойния пистолет, с който 6-годишно момче простреля 47-годишния Наско Тонкев по време на празненство в заведението му във Виноградец. Засега официалната версия , по която работи прокуратурата е, че смъртоносният изстрел е произведен от детето неволно, след като оръжието е попаднало в ръцете му случайно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
2
 
49
 
! Отговори
И НАБЛЮДАВАЩАТА преди 6 години
ПРОКУРОРКА намери "стрелянето с пищова на Влайков" на детския рождех ден за НОРМАЛНО и сега мисли да "разпита 6-годишният рожденик ЗАЩО Е ЗАСТРЕЛЯЛ ЧОВЕК!!/" според ТВЪРДЕНИЯТА на ВЛАЙКОВ и всички ПРИСЪСТВАЩИ и не намери НИТО ЕДНО ОСНОВАНИЕ да го задържи в ареста????Господа и Госпожи на ВИСШИ длъжности, ИСТИНАТА ще ВИ направи СВОБОДНИ.
74
4
 
19
 
! Отговори
Цацаров 2 преди 6 години
Ама вий айляци по форумите нищо не разбирате от разследване и правосъдие! Шест годишното дите е дало писмени показания и си е признало за извършеното престъпление. А МВР дава разрешителни за оръжие само на такива, които знаят какво да правят с него (за стрелба по тавани на другарски запои). Аз казах!
73
1
 
38
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 6 години
Е то на селския виц с детето убиец сред натаралянкани с алкохол подивели селяни само *** тъпан може да се хване или ония баби4ки дето мятат торби с кинти през терасата! СЕГА, въпросът е кой покровителства тоя див селянин та освен вси4ките му изяви все още размахва пищака насам натам...явно и така се прави там на голем пи4 из селото като ги плаши закрепостените селяни с гоуемия пищоффф! Ако сега има правосъдие направо раираната пижама, на газката и при бай ставри в централния на школовка!!!!
72
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те такива балкански субекти, като влайков, ръководят татковината ни. Срам!
71
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не детето,а кучето на кръчмаря го е застреляло. Я се огледайте дали не е вързано за някое дърво и проверете в джоба на починалия за писмо.Случаят е приключен. Влайко пак ще го приемем в партията.
70
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
нема ли некое дете на 5 годинки *** около сърцето Боби Б или Цеци Ц дето обичат луканки и суджуци..те това ще е най добрата новина за българският народ ,,ако може и 2мата още по добре
69
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 72 "Революция ?....Още след тройната ламя трябваше да стане Чаушеску БГ"Каква революция ? Преял човек,можеш ли да го изкараш навън?
68
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
те такива са 70% от Герберите ..начело със Боко суджука
67
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко нали все вика "Аз си държа оставката в джоба на сакото" един вид предупреждение и държене на нас като заложници - чрез кредити,връзки с Бюксел , субсидии ,инфраструктура и тн .Без него и потоп ! Тоя пишман общинар толова пъти все невинен е излизал и сега ли ще е виновен ? Царицата е парица !
66
0
 
26
 
! Отговори
Следователите сещат преди 6 години
ли се да предложат ОХРАНА на Деница? Защото Влайков пуснат, Деница единствена какзва ОНОВА, което и ВСИЧКИ МИСЛИМ, но не сме били там; да не чуем в един ден( ПРЕКРАСЕН за ВЛАЙКОВ и компания), че "неочаквано някакъв психопат уби Д."..( отсега да се знае, че АКО СТАНЕ нещо с ДЕНИЦА, ще бъде поради "престъпно бездействие" на съотв. органи.ДЕНИЦА,не вярвай на фалшивото обкръжение: дай списък с имена и работа на ВСИЧКИ, Безумно радвали се на пищова на Влайков и събирали гилзите.Горкото дете да бъде
65
3
 
7
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 73То това дете е обучено от малко.Няма да падне.Гледало е Рамбо първа кръв от бебе.
64
0
 
28
 
! Отговори
**** преди 6 години
На този поюицията защо не му е взела разрешителното,и оръжието,този има опит за убийство,ръгал е многократно друг човек с нож,и са му оставили оръжието.Чудно ми е как 6 годишно дете,с толкова малки ръце,държи пистолет,и достига и спусъка,а ко малкият беше произвел изстрел,със сигурнот пистолета щеше да излети от ръцете му,а то щеше да е паднало на зямята.
63
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 67 Революция ? Не, оставка и дестабилизация - стар отригран номер на бай ти Бойко! Кредити, зависимости, ,европрецедателство ,членски внос ,къде ще ходиш ти на революция???? едва ли не ,може би?Още след тройната ламя трябваше да стане Чаушеску БГ ,но вие си го избрахте вие си го избрахте ,вие си го избрахте ....
62
0
 
30
 
! Отговори
ЗАЩО преди 6 години
е пуснат убиецът Влайков- така, както предполагахме?ЗА ДА ИЗБЯГА и ВСИТЕ ПРОКУРОРИ да започната да си "скубят косите', че "видите ли, ТОЙ ИЗБЯГА!!??"Освен това искаме СПИСЪК на ВСИЧКИ "ненормални" мъже и жени, които са се "РАДВАЛИ" на пищова на Влайков и са стреляли!! А Майката, която събирала гилзите с детето си- да бъде ЛИШЕНА да бъде майка! ОТВРАТ са всички, които са ТЪРПЕЛИ ТОВА.НЕ СА ХОРА! И сигурно са на ВИСШИ длъжности? Та те всички са ПРЕСТЪПНИЦИ!Да се публикува списък и КАКВО работят
61
0
 
27
 
! Отговори
Слитник преди 6 години
А какво стана сНатривките? Милиционерите взеха ли ги от всеки присъстващ???78820
60
1
 
11
 
! Отговори
Циник до шматка преди 6 години
В интерес на истината - пишат....охранителна фирма Ипон и Бойко Борисов...скандалната приватшзация на бившата ( уволнена за корупция ) министърка ***....и още ...и още...и още...НО НИЩО НЕ СЕ СЛУЧВА!!БЯГАЙТЕ!!!!
59
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой учуден ли е ? Какъвто го раздава лидера ,такива са и мембърите (в буквален и преносен смисъл )на ГЕРБ (к) . С бизнес нюх от времето на 90-те ,заредени с бухалки и пистолети по примера на Бъгзи Сийгъл , Ал Капоне , Бонано само че създадени от БК Пза всяване на респект в паплачта .
58
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе и на най-големия кре-тен трябва да му е ясно че Влайков е убил човека, и после е поискал да натопят детето, понеже то не носи наказателна отговорност! Ако и тоя *** не го наврат в затвора, значи вече трябва революция!
57
0
 
36
 
! Отговори
шматка преди 6 години
За да започнеш някъде работа вече ти искат свидетелство за съдимост.За заварчик шофьор лекар....Този станал общ. съветник с два метра криминално досие.Ако имаме истинска журналистика трябва да се разровят в миналото на всички политици и да им публикуват всички прегрешения.Ще има чутовен скандал.То пък и журналистика няма.Пишат само за гащите на някоя Дзвезда
56
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как пък поне веднъж, и то ако ще да е по погрешка не се случва нещо нормално в тази ненормална бълХарска ***?! Накратко - напили се сви.нете като св.ине и се изтрепили.