Нова измама: Фалшиви резервации за почивка в Гърция

Над 30 души са пострадали от схемата, антимафиоти спряха сайта
Обновена: 4 сеп 2017 20:01 | 4 сеп 2017 19:57, Веселина Йорданова
9
Нова измама: Фалшиви резервации за почивка в Гърция
Снимка: архив, Ройтерс

Служители от сектор "Киберпрестъпност" в ГДБОП спряха достъпа до интернет сайт, чрез който са извършвани измамни резервации за почивки в Гърция. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В хода на проверката, предприета след подадени оплаквания, е установено, че сайтът предлагал оферти за почивки в Гърция от името на лицензирани туристически агенции. Заплащането ставало по банков път, като след превеждане на необходимата сума, реални резервации не са правени или са били анулирани.

Така пострадалите оставали с убеждението, че са запазили и платили места за почивката си. Нещо повече – при заявено от тяхна страна желание да анулират резервацията, следвала кореспонденция за връщане на парите, но това така и не се случвало, като от сайта изтъквали различни причини.

Към момента са установени над 30 пострадали от измамната оферта.

Служителите в сектор "Киберпрестъпност" – ГДБОП съветват гражданите, които осъществяват резервации за почивки в чужбина, да извършват проверки в хотелите за потвърждаването им.

Работата по случаите продължава, като събраните материали са изпратени в Софийската районна прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както винаги , двама умници като тези ще изядат хляба на много туристически агенции, защото хората ще преминат към големи сайтове , заради сигурността която предлагат.
7
0
 
2
 
! Отговори
smallprint преди 6 години
Публикувайте адреса на сайта, нали е изпратен за досъдебно призводство?
6
1
 
59
 
! Отговори
Прости правила преди 6 години
Значи новина НЯМА! 1. Няма го името на сайта;2.Няма името на хотелите и апартаментите, за които има измама;3. Няма номер на банковата сметка, която изсмуква парите на туристите. Какво има в " информацията" ? И вие сте агенция " чух една жена на пазара"...
5
1
 
30
 
! Отговори
Daniel преди 6 години
Кой е сайтааааа?
4
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз си ходя на Халкидикито с колата и там си хващам квартира на място по 5евроНося си ядене е пиене и там си купувам само по едно фрапе заради шезлонга и ми е добре! В квартирата има интернет , телевизор и баня! Кво друго му трябва на човек!
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой този сайт? Да не е държавна тайна?
2
2
 
14
 
! Отговори
usa преди 6 години
"Имало едно време в Америка"!!! Ех, мечтиии.
1
3
 
40
 
! Отговори
чак сега ли преди 6 години
Този сайт е работил повече от година и са извършени много измами а МВР сега се събуди е го спря!?