За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си

Златков-старши събирал 4 дни пари за откупа, благодари на премиера и полицията
Обновена: 14 сеп 2017 09:18 | 14 сеп 2017 09:05, Вера К. Александрова
186
За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си
Снимка: архив "Булфото"

След отвличането на Адриан Златков премиерът Бойко Борисов поканил баща му, Тони Златков, късно вечерта в дома си в Банкя, за да се запознае от първа ръка със случая.

Това разказа самият Златков, който е собственик на автокъща за луксозни автомобили.

Адриан бе отвлечен в края на август и остана 11 дни в плен на похитителите. Той бе похитен на метри от дома си при инсценирана полицейска акция от страна на бандата.

Младият мъж бе пуснат на 10 септември, ден след като баща му плати откуп, който, по неофициална информация, е между 600 000 лв. и над 1 млн. лв.

Още по темата

Днес Тони Златков благодари на премиера Бойко Борисов, на полицаите, работили по случая и дори на похитителите за това, че не са навредили на Адриан и че са изпълнили всичко, което са обещали.

"Благодаря на премиера Бойко Борисов, който късно вечерта в деня на отвличането ме покани в своя дом, за да се запознае с целия случая - с моя бизнес, с всички ситуации около отвличането", каза Златков-старши пред bTV.

Той обясни, че в дома на премиера видял сформиран много сериозен щаб от бивши полицаи. Златков даде да се разбере, че това бил щаб, различен от щабовете, формирани в МВР по случая.

"Безкрайно съм му благодарен, защото ние сме едни средни хора, а той обърна внимание на това нещо. Човекът чисто бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери, че институциите ще бъдат на място", каза още бащата на Адриан.

Той допълни, че Борисов искал да се запознае с целия случай от първа ръка.

Златков-старши благодари и на полицаите, които са работили по случая. Той разказа, че след като открили колата на Адриан оставена на пътя, звъннал на 112. 50 минути по-късно бил в полицията и там вече работели два щаба по случая.

"Изключително се учудих че са реагирали така мигновено и за кратко време", каза той и допълни, че е впечатлен от начина, по който са работили.

"Искам да благодаря на полицаите за цялото съчувствие, което получихме и съдействие. Издигнаха ми се в очите противно на всеобщото схващане, че нищо не правят", каза той.

Бащата на Адриан обясни, че е събирал четири-пет дни парите за откупа.

"Благодарение на помощта на доста наши приятели и партньори събирахме парите около четири-пет дни", каза той. Похитителите имали изисквания какви да бъдат парите като банкноти.

Златков лично предал откупа, който метнал от мост, указан от бандата. Той обаче отказа подробности за мястото.

Бащата на Адриан обясни, че е помолил полицаите да не го следят, защото е щяло да бъде опасно.

Златков-старши отказа да даде подробности за комуникацията с похитителите или с поведението им пред сина му.

"Спазиха изцяло всяко нещо, което обещаха, за което, колкото и странно да е, им благодаря", каза още бащата.

"Не сме спали, бяхме стресирани, не сме се хранили, преживявахме най големия кошмар и стрес в нашия живот", каза още той.
 


186
Още от
Напиши коментар Коментари
154
2
 
21
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 2 месеца
А ДАЛИ ТОЗИ ТОЛКОВА СЕРИОЗЕН ЩАБ ОТ БИВШИ ПОЛИЦАИ НЕ Е НЯКАКВА ПАРАЛЕЛНА СТРУКТУРА ОБСЛУЖВАЩА БОКИЧА В ТЪМНИТЕ МУ ДЕЛА?!
153
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той обясни, че в дома на премиера видял сформиран много сериозен щаб от бивши полицаи. Златков даде да се разбере, че това бил щаб, различен от щабовете, формирани в МВР по случая.

Различен е със сигурност !?!
152
3
 
22
 
! Отговори
ПАРАЛЕЛНА ДЪРЖАВА преди 2 месеца
Бойко Борисов свормирал алтернативен щаб от бивши ченгерта в Банкя. Това нещо като ПАРАЛЕЛНА ДЪРЖАВА ли е или просто поредното показно напомняне, че ДЪРВАВА ИЗОБЩО НЯМА!?
Не, че е направил лошо, ама постъпката сама говори за безсилието на държавата в лицето на МВР (при все, че сме с по-голям брой полицаи на глава от населението спрямо повечето европейски държави).
151
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Може ли да назовете имената на бившите полицаи, все пак знаете че са бивши, значи ги различавате от настоящите. Малко повече прозрачност, моля Ви.
150
3
 
9
 
! Отговори
бг преди 2 месеца
впечатлението ми от полицаите е че има страхотни професионалисти ,които са много наясно с нещата и могат да решат всеки случай ако поискат. Ако!
149
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За мен единственото обяснение, за благодарностите към Бб, Мвр и престъпниците е, че все още горките хора не са се опомнили.
148
1
 
27
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
НЕ РАЗБРАХ: На БОКО ТИКВАТА за какво точно е благодарил? Д не би да са разкрили престъпниците? Не са! Сигурно за поканата в "двореца на краля" в Банкя!?!
147
3
 
25
 
! Отговори
хубав бълг. живот преди 2 месеца
Каква е идеята тук. Вдигане рейтинга на ГЕРБ - чрез лидера му. Хващаш някой, въвеждаш го в сценария и happy end. Е така ли не можахте да сложите GPS в сака и бойковия хеликоптер да чака...
146
2
 
2
 
! Отговори
Loyko преди 2 месеца
Vsichko komentari sa svarzani s Borisov.Palna prostotija.Zashto nikoi ne govori za Bg sad.Kak e vazmozno ot ,,naglite,, edin lev da new sa varnali na otvlechenite zertvi.Tova komentiraite...
145
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано да е имало ядение и пиение, щот иначи за кво?
144
1
 
35
 
! Отговори
qwer преди 2 месеца
Малииии каква реклама за Премиер-бандит ???? Изберете го отново на следващите избори, щото той нито е ком'ундут, нито е ма'фиот, той е "най-хрисимият" екземпляр сред бандитският свят ! Вярвате ли в тази политическа манипулация ?
143
12
 
6
 
! Отговори
бг преди 2 месеца
Коментарите са безмислини,защото човекът чийто син е бил отвлечен е изживял сигурно огромен стрес само той си знае.Жалко,че мафията в тази държава се чувства и действа без притеснение.Ще ми се да вярвам,че премиера е бил наистина съпричастен!
142
2
 
20
 
! Отговори
Stan преди 2 месеца
Да, добре е да се осведоми лично какво мисли да прави въпросния баща на отвлечения син. Добре е да се запознае от близо с мишената, като 99% съм сигурен, че знае хората които са го направили. В тази сфера на работа хората се броят на пръсти.
Добре е човека сам да си изпече нещата около неговата комисионна.
От къде знае кой бивш полицай събран при него не участва в това а???
Типичен пример е каквото казват "наглите"/"килърите". всеки от тях казва, че много добре го знаят Бойко.
141
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
PRAV E BOIKO,KATO ZNAE ZA NEKADARNIAT SI MINISTAR SAM E RAZRESHIL SLUCAYA.
140
1
 
11
 
! Отговори
Пламен преди 2 месеца
Да му намерят жена, да се задоми, белким спре с изцепките и си седне на зад....
139
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако са останали малко независими разследващи журналисти - защо не разследвате и не разнищите връзката между "Наглите" и ГЕРБ, както и начина на финансиране на ГЕРБ.Може да видим интересни нещица, кой знае?
138
1
 
7
 
! Отговори
12 преди 2 месеца
До 1,не смея да ти ги напиша,защото,може от щаба,да ми дойдат на гости,у дома.
137
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЯВНО, БОРИСОВ Е СФОРМИРАЛ ТАЙНА ИЗВЪНСИСТЕМНА ПОЛИЦЕЙСКА ЧАСТНА СТРУКТУРА, КОЯТО ДА ОБСЛУЖВА ГРУПИРОВКАТА ГЕРБ.
136
1
 
31
 
! Отговори
това е преди 2 месеца
Огромна идиотия, това е умишлено унищожаване на малкото останала държава от нейният т.н. премиер. Срам, голям срам.
135
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
........Той щаба е бил сформиран .. в Банкя...
...още преди отвличането..
от бивши ..огладнели ченгета!