За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си

Златков-старши събирал 4 дни пари за откупа, благодари на премиера и полицията
Обновена: 14 сеп 2017 09:18 | 14 сеп 2017 09:05, Вера К. Александрова
186
За отвличането на Адриан: Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си
Снимка: архив "Булфото"

След отвличането на Адриан Златков премиерът Бойко Борисов поканил баща му, Тони Златков, късно вечерта в дома си в Банкя, за да се запознае от първа ръка със случая.

Това разказа самият Златков, който е собственик на автокъща за луксозни автомобили.

Адриан бе отвлечен в края на август и остана 11 дни в плен на похитителите. Той бе похитен на метри от дома си при инсценирана полицейска акция от страна на бандата.

Младият мъж бе пуснат на 10 септември, ден след като баща му плати откуп, който, по неофициална информация, е между 600 000 лв. и над 1 млн. лв.

Още по темата

Днес Тони Златков благодари на премиера Бойко Борисов, на полицаите, работили по случая и дори на похитителите за това, че не са навредили на Адриан и че са изпълнили всичко, което са обещали.

"Благодаря на премиера Бойко Борисов, който късно вечерта в деня на отвличането ме покани в своя дом, за да се запознае с целия случая - с моя бизнес, с всички ситуации около отвличането", каза Златков-старши пред bTV.

Той обясни, че в дома на премиера видял сформиран много сериозен щаб от бивши полицаи. Златков даде да се разбере, че това бил щаб, различен от щабовете, формирани в МВР по случая.

"Безкрайно съм му благодарен, защото ние сме едни средни хора, а той обърна внимание на това нещо. Човекът чисто бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери, че институциите ще бъдат на място", каза още бащата на Адриан.

Той допълни, че Борисов искал да се запознае с целия случай от първа ръка.

Златков-старши благодари и на полицаите, които са работили по случая. Той разказа, че след като открили колата на Адриан оставена на пътя, звъннал на 112. 50 минути по-късно бил в полицията и там вече работели два щаба по случая.

"Изключително се учудих че са реагирали така мигновено и за кратко време", каза той и допълни, че е впечатлен от начина, по който са работили.

"Искам да благодаря на полицаите за цялото съчувствие, което получихме и съдействие. Издигнаха ми се в очите противно на всеобщото схващане, че нищо не правят", каза той.

Бащата на Адриан обясни, че е събирал четири-пет дни парите за откупа.

"Благодарение на помощта на доста наши приятели и партньори събирахме парите около четири-пет дни", каза той. Похитителите имали изисквания какви да бъдат парите като банкноти.

Златков лично предал откупа, който метнал от мост, указан от бандата. Той обаче отказа подробности за мястото.

Бащата на Адриан обясни, че е помолил полицаите да не го следят, защото е щяло да бъде опасно.

Златков-старши отказа да даде подробности за комуникацията с похитителите или с поведението им пред сина му.

"Спазиха изцяло всяко нещо, което обещаха, за което, колкото и странно да е, им благодаря", каза още бащата.

"Не сме спали, бяхме стресирани, не сме се хранили, преживявахме най големия кошмар и стрес в нашия живот", каза още той.
 


186
Още от
Напиши коментар Коментари
134
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бойко Борисов и групировката ГЕРБ, която е узурпирала властта си позволява това, което Тодор Живков и БКП не си го позволяваха.
Тодор Живков разказваше вицове за себе си, Бойко не търпи вицове са себе си и се цупи. Някой чувал ли е в резиденцията в Бояна да е имало щаб-квартира от бивши партизани, които да разрешават спешно криминални случаи? Звучи смешно, нелепо.И то е така.Само, че наглостта на банкянския хитрец е огромна.Той иска цялата власт и пари само за него.Тях не дели с никого
133
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На мен ми е обидно подобно поведение на български премиер. Това е поведение на мутра, която управлява силова силова организация. Какво означава - видях премиера и бивши полицаи? Това означава ли, че бащата познава тези бивши полицаи и ако е така какво е общото между тях? Как така български премиер си позволява да прави щаб квартира в дома си в Банкя при наличие на спец.служби,МВР колкото и да са калпави те.Това е пълна подигравка и българския народ. Аз казвам СТИГА ТОЛКОВА,СТИГА!
132
2
 
6
 
! Отговори
12 преди 2 месеца
До арсений,да не си началник щаба в банкя,внимавай,като пишкаш,има бръмбари в тоалетната.
131
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой е Тони Златков, че Бойко го покани вкъщи! Как и защо Бойко е сформирал свой ЩАБ от бивши полицаи?! Нали има МВР! В чии интереси е действал този ЩАБ?! За кого са предназначени парите от откупа?!
130
1
 
21
 
! Отговори
Батман преди 2 месеца
Е как ще иска да дава информация къде е станало. Изпрали са 1 млн. лева и това е.....Пък хайде сега Бойкоти няма да се хване така случайно да го кани у дома си!!!! Всичко е далавери............
129
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
До арсений,ти ганчо,случайно да не си бил,съдебния лекар,вадил куршумите от главата на бай Миле.
128
2
 
4
 
! Отговори
арсений преди 2 месеца
Какво ли е казал бай Миле с 21 куршума 6 от които в главата...:)))
127
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато един народ е ПРОСТ следват две неща.
Първо, този народ си избира ПРОСТ водач.
Второ, този народ не може да живее в демокрация.
Той "плаче" за диктатура.

П.П. А българите не са прости, те са ХИПЕР-прости.
126
1
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 месеца
Някой,да си спомня,думите на бай Миле,преди да издъхне,след разстрела му ,пред хотел 'Славия'',защото аз ги забравих,да бъде така добър,да ми ги напише.
125
0
 
6
 
! Отговори
Спиртов преди 2 месеца
До 125
Да ти пратя кака Джина за компания.
По името и ще познаеш, какъв алкохол обича да пие.
124
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нема такива И.Д.И.О.Т.И.!!!

Представям си как Макрон, Меркрл, Обама и т.н сформират щаб в домовете си за да издирват отвлечен богаташки син.

Нема такава държава.
123
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той обясни, че в дома на премиера видял сформиран много сериозен щаб от бивши полицаи.

Днес ще свормирам много сериозен щаб от бивши алкохолици, ще съзерцаваме бутилката с ракия, пък накрая ще я гаврътнем
122
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е,и за Баце трябва част от откупа.
121
1
 
33
 
! Отговори
И какво излиза? преди 2 месеца
Щабът на Боцо е в Банкя и всички пъклени планове се раждат и тръгват от там . Нашият премиер е пенкелер. Всичко минава през него. Той е събирателен образ на всичко управляващо тази нещастна държавица.
120
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До НАБЛЮДАТЕЛ какъв щаб какви мутри е събрал в къщата си? били средни хора казал бащата , не не сте средни хора ,средна съм аз със 700 лева заплата защо не вземат мен да отвлекат, знаели са че имате пари затова са отвлекли Адриан, стига лизахте мазахте че ми писна от лицемерия!
119
0
 
38
 
! Отговори
Tangra преди 2 месеца
Средните хора на 25 години карат S класи за по 100 000€.
118
0
 
32
 
! Отговори
тт преди 2 месеца
Човек като прочете заглавието, веднага разбира кой е похитителя !
117
1
 
41
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 2 месеца
"Бойко Борисов сформирал свой щаб у дома си".. и какво.. следяха развитието на случая с пуканки и бира и накрая се поздравиха за добре свършената работа, щом тези го пуснаха (след откупа ест). После пак ще зареват за заплати, че видиш ли чудна работа вършат.. мани.. най-жалката история сме..
116
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нахални се облекли в полицейски униформи за проверка,наверно с документи за такова право на представяне,че ако не им вярва и се стигне до раняване на набелязания от тях за отвличане и измама насила или представили се за цивилни полицаи от някакво звено,че бившите полицаи даже се събрали в щаба по този случай не са облекли официално служебното облекло,но имат оправдание,че разнищват случай заради действащите бързо след 20-50мин. от даден сигнал,нахалните на съд за грабеж с измама с държ.дейности
115
1
 
25
 
! Отговори
Маджо преди 2 месеца
Браво Бойко, научи се най-после. Чиста работа, момчето върнато здраво, парите....усвоени.