Опасният FB, жена загуби всичко и задлъжня заради измама

Доверила се на мошеничка, обещала да й уреди жилище
134
Опасният FB, жена загуби всичко и задлъжня заради измама
Снимка: Кадър bTV

Поредна жертва на фалшива самоличност в социалната мрежа Facebook – жена от София загуби всичките си пари и дори задлъжня, след като се довери на човек, когото срещнала в социалната мрежа.

Верка Стоянова е майка на две деца.Преди малко повече от година среща в социалната мрежа жена, с която става близка. Запознали се в група за изоставени деца, които търсят родителите си.

Верка се доверява на своята приятелка Иванина, която твърди, че е осиновена. Също като нея.

На фона на общата кауза, Иванина извлекла информация за тревогите на Верка, че скоро ще я изгонят от ведомственото жилище, което обитава.

"Тази жена каза, че има много яки връзки в общината и, от дума на дума, че може да уреди жилище, в което живея, да си го закупя”, разказва Верка.

Иванина успява да убеди Верка да ѝ предостави цялата финансова информация за себе си. Жената заблуждава Верка, че има близки отношения с кмета на София Йорданка Фандъкова и премиера Бойко Борисов. Обещава да уреди жилището евтино и по втория начин, с което оправдава даването на големи суми на ръка.

"Те имат фирма и тя каза, че участват в обществени поръчки от там, и вече има връзки”, обясни Верка пред bTV.

Така тя започва да дава големи суми пари на ръка на Иванина с надеждата да закупи жилището.

След като започва да се разколебава, а обещанието за сделка все не се случвало, Верка започнала да получава фалшиви имейли, които тя смятала, че са от кмета на столицата и от премиера Борисов.

"Аз се усъмних, когато открих едни и същи правописни грешки в писмата на Бойко Борисов и на Иванина. Всичко ще бъде "оки”. Тя много обичаше да казва "оки”, в писмата на Бойко Борисов също е "оки”, разказва Верка.

От Столична община официално потвърдиха за bTV, че с името на Йорданка Фандъкова е злоупотребено. Жената, представила се за нейна близка, няма нищо общо с кмета на София.

Имейлът „Бойко11”, от който Верка получава писма, уж от името на премиера, също няма нищо общо с министър-председателя.

Така Верка дава лично нейни 45 хил. лв., като повечето са взети като кредити при това не е банка, ами от фирмите за бързо кредитиране.

"Стигнах до положението да няма какво да ям, нито аз, нито децата ми“, оплака се тя.

„Аз не съм единствената ужилена, много хора я търсят. Пак така им обещава жилища, които да закупят. Взима им по 1000, 2000, 3000 лв. и стойте, чакайте, аз ще ви се обадя и след това преустановява връзката”, разказва измамената жена.

Иванина не беше намерена нито на адреса на съпруга ѝ в с. Галиче.

На адреса й в София също няма никой,а съседите твърдят, че не са срещали жената никога.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредноото доказателство, че фейсбукърите са изключително прости хора.
75
0
 
23
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Простолюдието уж нямате пари, обаче ако изскочи някоя схема-далвера, веднага вадите няколко десетки хиляди лева.
74
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-лесно се лъже българин. Достатъчно е да му хвърлиш стръв за лесно забогатяване, далавера някаква или каквато и да е схема от която ще спечели бързо и лесно.
73
0
 
15
 
! Отговори
кочо преди 6 години
Докато има балъци,ще има и тарикати ! Това е положението !
72
1
 
11
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 6 години
Особенно простичките
71
2
 
16
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 6 години
Алчноста погубва хората
70
6
 
13
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Тя се усъмнила от грешките на Бойко в писмата, а не защото Бойко й е писал лично :D. Не че Бойко не би си поискал де, просто не мисля, че може да борави с и-мейл.
69
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе кога хората ще разберат,че "приятели" у фейса означава просто хора,които са съгласни да си дрънкат с теб от време на време.Това не са истински приятели.Щом си мисли,че някой ей така ще й уреди връзка за жилище и си мисличе ББ ще й пише лично за делавера явно е голяма ***.
68
17
 
8
 
! Отговори
Умник преди 6 години
Много лесно съдите хората, ама явно не сте от тези, които са притиснати до стената, самотни родители с деца, които даже нямат собствено жилище. Не сте и възрастни хора, на които за съжаление природата е изпила акъла... Всеки е много умен до момента, в който му се случи нещо, после си намира хиляда оправдания. А и си представям колко от вас ще откажат да се възползват от някоя много добра далавера, при положение, че са сигурни, че нещата ще се случат.
67
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За тия 45 000 дето е дала можеше да си купи законно тристаен в центъра на Перник, ама тази е била лакома и е искала да вземе по втория начин в центъра на София за тези пари.
66
0
 
19
 
! Отговори
Батман преди 6 години
Добре де аз не мога да разбера как ще се запознаеш с някой от фейсбук и ще тръгнеш да му даваш пари?????????
65
0
 
9
 
! Отговори
ап преди 6 години
А каква яснота има около тези общински жилища,та хората да търсят FB "приятели"-никаква. Мафията здраво е захапала кокала и на практика облъчва с това ,че с пари и в парламента ще влезеш.Сега вече е време Управниците да изнесат всичко за тези жилища-как,кой,може-придобива.
64
0
 
15
 
! Отговори
Горещ мачо преди 6 години
Сега к'во? Нема ли далавера за Верка?
63
0
 
15
 
! Отговори
Capital преди 6 години
Добре де мислите ли, че действително се случват такива неща ?+ ДА- НЕ
62
0
 
11
 
! Отговори
Хитър народ преди 6 години
*** тарикатката, честно. Не се радвам ама това е пъно безобразие. И аз искам с далавера да си купя общински имот.
61
4
 
8
 
! Отговори
откъдя накъдя преди 6 години
Най -голям измамник е еврокомисията,която вчера нареди на нашите балъци да отменят забраната за купуване на земя от чужденци.Турките това и чакат.
60
0
 
21
 
! Отговори
Тео преди 6 години
Хак да ти е! Ама наистина! И не защото си ужилена, ами защото си решила да се облагодетелстваш по втория начин! С подкупи! Ти си за съда бе, жено! Но вече теб Господ те е осъдил на мизерия! Жалко за децата. Учи ги така, че с подкупи далеч се стига! Аз 45 хиляди лева не съм виждал на куп през живота си! Плащай си масрафа, и ти, но като намерят и "измамницата" да и ударят една глоба за недекларирани приходи. И да даде поне половината в полза на държавата. Извод - НЕ ДАВАЙТЕ ПОДКУПИ!!!
59
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпроса тук е колко трябва да си ***, за да се вържеш на подобна налудничева схема? Тази Верка трябва да се освидетелства, а децата да и се отнемат, докато не е станало късно за тях.
58
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оки" веднага трябва да те наведе на мисълта от какъв етнос е Иванина. ...Не знам от какъв етнос е Иванина, но етносът на "измамената" от алчност е пределно ясен. Предполагам е същият като на споменатата Иванина.
57
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За жалост българина е толкова алчен и ***, че е готов при всяка схема да е първа линия. Само, че алчността не върви с простотията, защото ти взимат паричките. А тази лелка сега да я осъдят, че е искала да купи апартамента по "втория" начин.