След побоя на българин от турски граничари: Разкъсана устна, посинено око...

Турските граничари забравили да му поставят определен печат в паспорта
3 ное 2017 10:08,
110
След побоя на българин от турски граничари: Разкъсана устна, посинено око...
Снимка: архив Булфото

Разкъсване на устната, посинено око и разкъсани дрехи. Това са последиците за български гражданин, който беше пребит от турски граничари на пункт "Лесово.

"Единият турски граничар ме блъскаше по гърба. Другият ме риташе в бедрата. Третият ме дърпаше. Дрехите ми бяха разкъсани". Това разказа българинът, бит от турски граничари на българска територия. Случката е от  граничния пункт "Лесово".

Още по темата

Той разказа, че безпроблемно е преминал граничния пункт откъм турска територия и всичко е било наред. 

"Докато си чакахме реда на гише "Дезинфекция" от българската страна на границата, вратата ми се отвори внезапно и получих силен удар в лявото око", разказа мъжът пред "Нова тв".

"Разбрах, че това и преди се е случвало в тяхната смяна", допълни пострадалият.

Впоследствие той разбира, че турските граничари са забравили да му ударят определен печат и затова са го дърпали обратно към турския пункт.

Случаят коментира и външният министър Екатерина Захариева.

"Колегите от Гранична полиция веднага са реагирали по повод боя над български гражданин от турски митничари", посочи тя пред bTV.

Захариева уточни, че вече е получено извинение от турска страна и прокуратурата разследва случая.

Инцидентът е от 29 октомври. Сигналът е подаден от служителка на банково гише, която е съобщила за случай на саморазправа с български гражданин.

На място веднага са били изпратени двама служители на ГКПП - Лесово, които установили, че служителите на съпределния турски граничен пункт са навлезли на територията на България и са използвали физическа сила спрямо български гражданин, който е преминал вече границата с лек автомобил.

Прокуратурата в Елхово е била сигнализирана за случая на 1 ноември, образувано е разследване, за което е уведомен и главният прокурор Сотир Цацаров.

Разследват се причините за възникване на инцидента, действията на чуждестранните длъжностни лица и начинът на влизането им на територията на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
2
 
24
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Айде сега БОКО да те видим ?! Нали беше приятел с султана ! Ей това е истинското им мнение за нас БЪЛГАРИТЕ.
53
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 63Ти не си добре! Това е откровена лъжа. Не се излагай повече с тия филми, които прожектираш! Точно в Разградско, Търговищко и Шуменско заселиха по.маците като им смениха имената. Защото този район беше Червен бастион- много комунисти, партизани, ятаци и милиционери. Алоууууу, като са щели да правят република там, защо са пратили там рисковия контингент.Грешни уроци ти преподават в Централата! Изопачават, изкривяват, ама забравят, че има живи свидетели на тези процеси.
52
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турските граничари ги спукаха от чукане екскурзиантите по времето на голямата екскурзия и то мъжката част.
51
12
 
7
 
! Отговори
отврат! преди 6 години
До Анонимен 60Твоето писане е открита атакистка и патриотарска пропаганда, за да насаждаш страх от др. етноси. Представяш ги като заплаха за териториалната цялост на Бг. Това ли са ви новите опорки спуснати от Централата? Типично милиционерски подход- "да ви прошушна на ушенце каква е истината". Пост 63 също е адресиран към теб.Форумът на Днес.бг атакистки форум ли е? Просто питам. Ако е такъв, ще престана да влизам, пък вие си градете пясъчни кули и си измисляйте врагове колкото щете.
50
12
 
19
 
! Отговори
до 63 преди 6 години
Не са глупости,а това е чистата истина.Турците тогава тръгнха да си правят автономна република в Разградско,Шуменско и Търговищко.Затова изядоха боя и бяха натирени.Вярно е,че покрй сухото изгоря и суровото,но така ства при подобни ситуации.
49
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименГлупости! Бай ти Тошо както винаги следваше модела на другаря ти Брежнев. В СССР бяха извършени подобни смени на имена на гражданите на някои реСпублики. Бай ти Тошо смени имената не само на българските турци. Първо смени имената на ро.ми и по.маци. Дори по.маците ги разсели по други части на Бг. Имахме такива нови съседи непосредствено до нас и хората се оплакваха от издевателствата над тях. И те ли са искали ро.мски и по.машки републики? Смяната на имената беше опит за АСИМИЛАЦИЯ.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен 58Сваляме гащите на букаи и се мажем с вазелин с аромат на тиква и магнолии.
47
12
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малко ще се отклоня от конкретния случай и ще кажа нещо за възродителния процес.Разните му там либерасти плюят по Тодор Живков,но никой,включително и т.нар.патриоти не смеят да кажат истинската причина за събитията тогава.А тя е,че българските турци от Североизточна България,мотивирани и подкрепени финансово от Турция,решиха да си правят автономна турска република у нас.Затова Бай Тошо им сви сърмите.А си представете какво ще стане днес,ако ситуацията се повтори в Кърджали.Всички ще се покрият.
46
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турци... Цивилизация е непозната дума за тях.
45
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
утре като влезе турски самолет какво правим вьпреки че за какво да навлизание от 27 години сме разграден двор борисов каза по тв че няма да даде заповед да се стреля по хората нарушаващи границата изводите всеки си ги е направил коитое чул
44
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диваците винаги ще намерят начин да напомнят за себе си, и да докажат че турция е дивашка държава.
43
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
абе ние имаме ли политици които могат да защитят народа си от една страна *** казва че кирилицата не е съдадена от нас една руска кокошка днес пък дава интервю че България няма никъкъв принос за спасяването на бг. евреите а имено червената армия ги спасила ТУРСКИ ГРАНИЧАРИ ВЛИЗАТ НА НАША ТЕРИТОРИЯ И МАЛТРЕТИРАТ БГ ГРАЖДАНИ просто съм изумен от овчедушието на нашите по литици така се правят все едно че нищо не е станало не знам вие как се чувствате но аз се чувствам смачкан от тяхното бездуш
42
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе къде са патротете да отидат на границата да се рзправят с турците.Пусто забравих,че тоя път няма забулени бабички и нашите юнаци по този случай са дълбоко скатани.Най-много да кажат някоя думица пост фктум,но от прилично разстояние.
41
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"не желаят да си тръгне комунизмът"През 2050та когато в България са останали 1 милион българи, офицялните езици са турски и английски, а Бойко е коронован цар, пак за всичко ще е виновен комунизмът. Изобщо ние сме влика нация, но видите ли, корупцията, алчността, злобата и всики проблеми са дело на комунизмът. Веднъж да се американизираме и ще цъфнем и вържем с морално превъзходство, безгранична лична свобода и справедлива подялба на икономически блага според заслугите си.
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябвало е и двете к..и с него да наритат...умират си българките да ходят в турция...просто си ги влече, не ги съжаляеайте, още следващата седмица тези отново ще са на турската граница и ще искат да си посетят любимата турция
39
1
 
3
 
! Отговори
Реалофил преди 6 години
Слушах му интервюто вика "дръпнаха *** за анцуга","отидох ,но се върнах от гишето"."Искам по 30 бона на човек" ."викаха юорум "(коментар) явно нещо майките им коментирал....
38
0
 
6
 
! Отговори
Адидас преди 6 години
Нашия им дръпнал една българска ,но не се сетил ,че може и да поназнайват малко езика на комшиите си по смяна....
37
2
 
23
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Дааа, оказва се, че турски гранични служители могат да влизат без да се регистрират на българска територия и да бият български граждани на самата митница. Българските митничари и гранични полицаи са разбрали за това от банкова служителка! Странно ! Къде са били те? Митницата може би е била затворена и те са си били вкъщи? А знаете ли, че рибата се вмирисва от главата? Докато нашите управляващи се държат с турските такива като к. Р. ..и, така ще ни бият по света.
36
1
 
35
 
! Отговори
Тодор Пашов преди 6 години
Въпроса ми е, къде подяволите са нашите митничари да защитят българския гражданин ?
35
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За жалост в България мнозина о по възрастните хора желаят нещата да се променят към по-добро, но не желаят да си тръгне комунизмът. Няма как да стане. Те не разбират трагедията в която сами се вкарват, но вкарват в тази трагедия и деца и внуци гласувайки за БКП.Докато я има БКП в този и вид с тази измислена "история","Бузлуджа" (където в създадена БРСДП, а не БКП), "Д. Благоев" (който е социал-демократ, а не комунист,и е мразил Ленин), и т.н. лъжи и безумия ще е така.БКП трябва да изчезне.