Повдигнаха обвинение на майката на 7-годишната Дамла

Втори ден продължават протестите в Момчилград
19 дек 2017 20:15, Петя Славова
8
Повдигнаха обвинение на майката на 7-годишната Дамла
Снимка: БТА

Арестувана е майката на 7-годишното момиченце, което беше открито мъртво през почивните дни в дома му в Момчилград.

Жената вече е с повдигнато обвинение, но за това, че е оставила дъщеря си без надзор, а не за убийството. На място днес отиде и главният прокурор Сотир Цацаров, съобщава Нова тв.

Трети ден няма категорични доказателства за убиеца на 7-годишната Дамла, а втори ден продължават протестите в Момчилград.

Още по темата

Близките на детето и десетки хора от града излязоха на протест с искане, случаят да бъде разплетен по-бързо. На място пристигна дори главният прокурор, който успокои, че в града не броди убиец психопат, а кръгът от заподозрени е стеснен. Три дни след убийството близките на Дамла искат да знаят кой е посегнал на живота й.

"Ако го знаят, директно на нас да ни дадат убиеца. Ние ще убием, няма да я съдят, както е убила детето, така и ние ще направим, първо ще удушим, после тиксо ще сложим на устата на убиеца", заканва се лелята Емине Юсеин.

А страхът продължава да завладява Момчилград. Много хора дори спрели децата си от училище.

Единственият задържан по случая е майката на детето. "Тя е майка, не вярвам да е посегнала, тя беше много мила към децата, не вярвам да е посегнала", заяви лелята Емине Юсеин.

Въпреки слуховете, до днес дори не беше ясно защо е задържана майката. "На майката до момента не е повдигнато обвинение за убийство. По решение на наблюдаващия прокурор тя е обвинена по член 182 от НК, който е оставяне без надзор на дете", поясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Запитан дали може това обвинение да прерасне в друго, зам.-главният прокурор заяви, че не е изключен и този вариант.Проверяват се всички версии. Не става дума за случайно убийство, опитаха се да успокоят властите.

"Не става въпрос за действия на лице, което не е установено и да създава заплаха за обществения ред в града. Става въпрос за кръг, който се стеснява с всеки изминал час", заяви Цацаров.

Въпреки уверенията на разследващите, в Момчилград заплашват с нови протести. Докато убийството не бъде разкрито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Пълна тъпотия! Жената работи нощни смени. При тази беднотия в държавата на кой да остави детенцето, та нали трябва да се издържат някакси. Жалко за детето.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трагедия
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде са гепените биткойни и какво стана с доклада за цигарената контрабанда???
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това са пълни глупости , едно майчинство е 2 години а това дете е на 7 г , ами що не направят маичинството до 18г възраст на детето за да не се нарушават законите , тая маика трябва да не работи ли що ли, егати и простата държава
4
3
 
9
 
! Отговори
евро наблюдател преди 6 години
Цаци , няма ли да кажеш нещо и да полуаткраднатите биткойни за 3,5 милиарда или и този доклад не си го чел? Време е за смяна на диоптъра. Или по-скоро е време за смяна на човека зад вечно недостатъчния диоптър!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обиколката на врата , е колкото обиколката на Земята.
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И бащата и бащата да не забравят!!! После ние ще плащаме за некадърността на милиционерите.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цацаров,всеки ден стават битови престъпления и кокошкарски кражби.Не се изтипойствай при такива случаи.Чакаме от началото на бандитските преход някой главен прокурор да си оправдае заплатата,като обвини мулти бандитите,скрити под чадъра на някоя партия.Хайде бе Цацаров,да чакаме следващият прокурор ли ,както чакаме четвърт век Темида да заработи.