Биткойн ферми крали ток равен на използвания от Кюстендил

Намирали се в сгради на бившата фабрика за обувки
35
Биткойн ферми крали ток равен на използвания от Кюстендил

ЧЕЗ Разпределение България разкри нагли кражби на електроенергия в град Кюстендил, без прецедент в историята на дружеството по своите мащаб и дързост.  Злоупотребата е разкрита на 11 август от екип на дружеството, извършвал проверки за кражби на електроенергия в гр. Кюстендил.

Установените нарушения са в ДАП-Кюстендил и в сгради на бившата фабрика за обувки, намираща се в северната промишлена зона, съобщиха от дружеството.

При проверките са открити незаконно включени кабели средно и ниско напрежение към електроразпределителната мрежа, които са захранвали големи биткойн ферми. По първоначални изчисления дружеството е претърпяло огромни загуби на електрическа енергия, равни приблизително на месечното потребление на всички клиенти в гр. Кюстендил.

ЧЕЗ Разпределение изказва благодарност към органите на МВР, гр. Кюстендил, за своевременната реакция при разкритието на случая.

За ефективната борба с кражбите, всички екипи в ЧЕЗ Разпределение  използват нови уреди и методологии за изчисляване на загубите по мрежата, които ги насочват към конкретни точки, в които да търсят незаконни присъединявания. Тази година дружеството увеличи двойно проверките за кражби на електроенергия, като усилията на екипите дават резултат.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: кюстендилтокЧЕЗкражба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Jamesrek преди 2 години
}
29
0
 
2
 
! Отговори
Долни заплатаджйи преди 3 години
Полицията във Кюстендил са супер пнусни типове и редовно нарушават правата на който им попадне
28
3
 
9
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Никога няма да разбера, защо когато ел-разпределението беше държавно, не им се позволяваше да вкарват кражбите в сметките на всички плащащи и трупаха загуби? А сега може, защото са частни фирми и трябвало да имат печалба, защото ако нямат ще останем без ток едва ли не! Ако случайно осъдят крадеца и плати, ВРЪЩАТ ли се взетите пари, във вид на намалени сметки? Сигурно съм *** и не разбирам, де..
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали държавата конфискува малко над 200000 биткоина по 12000$ настояща цена прави около 2,5 милиарда долара. Къде отидеха тия пари?
26
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са аматьори щом са ги хванали, професионалистите крадът с години и дори и да ги хванат няма един осъден. Това е България.
25
2
 
7
 
! Отговори
До stiling преди 3 години
Ами точно така, тъй като няма никакъв контрол. Нали за това се бориме, най-накрая прокуратурата да заработи и да си заслужи парите, които им плащаме.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо не се връзва Кюстендил население 40000 човека или около 12000 домакинства,при средна месечна консумация 400-500 киловата на месец,това прави около 5000000 киловата месечно потребление на града и това е ако не сме включили и промишлената консумация!При новите технически решения за отчитане на Ел-консумация просто няма как да се случи такова нещо! А между другото с това количество електроенергия тия би трябвало да са "изкопани" близо 300 биткойна!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си 2009-та (да,преди 11 годинки) един руснак как си беше наредил сървърите (тогава се копаеше с радеон видео карти) на едни дървени стелажи и се оплакваше,че му бил скъп тока (биткойна беше няколко $ и имаше спекулации,че щял да стане $100...)
22
0
 
4
 
! Отговори
Чудо! преди 3 години
- Изкрали ток колкото цял Кюстендил?! Те тия от толкова копане трябва да са пробили Земята!
21
1
 
21
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Това сме ние българите, всеки гледа да открадне нещо и да направи далавера, да е тарикат и хитрец.Я да открадне ток, я да шунтира водомера и да полива градината, я да открадне топлоенергия със уж свалените радиатори от съседите,я нафтичка от служебното возило.И това го смята за нещо съвсем нормално щото уж краде по-малко, по социалистически, за всеки по малко, ама на далевра да е.Обаче когато политиците крадат ВОЙ ДО НЕБЕСАТА ЩОТО КРАДЯЛИ МНОГО.МАЛКО МОЖЕ ВСИЧКИ,МНОГО НИКОЙ НЕ МОЖЕ! ЛОШ МАТЕРИАЛ
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с а п у н! Защо сте казали на компютъра,че е *** дума?Или той не разбира подтекста?!Като не знаете как не правете глупости!!!!
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На всяка май на по един *** да раздаде Бойко,върцан на врата в бинт и където идат да си мият ръцете.Тия в Пловдив много мръсни бееее!Мийте се беее!!!!!
18
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво стана с ония биткойнти дето Баце ги секвестира уж от контрабанда?
17
5
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Сигурно са на лица близки до Мая Манолова...Комунистите знаят най-добре как да крадат.
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом при двойни загуби тия от ЧЕЗ не се усещат че ги крадат, направо ги закривайте цялото Енерго - Кюстендил. Никаква работа не вършат. Пак на нашите сметки ще го напишат тоя ток.
15
0
 
14
 
! Отговори
Алеко, но не калеко преди 3 години
До Бай ***"Оставка На Народа!" - пич, разсмя ме от сърце! Жив и здрав да си!
14
5
 
22
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 3 години
Обикновено не пускам политически коментари в неполитически новини, но сега е тематично.Българинът краде, ама не иска да го крадат политиците? Първо бъдете морални хора, пък после имайте претенции към политиците. #ОставкаНаНарода ;)
13
1
 
19
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Българите сме генетично родени крадци във всяка една политикономическа формация от съвременната ни историята!
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавните биткойн ферми ще правят пари през нощта.АЕЦ Белене е нужна на държавата.
11
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бизнесмените инвестират във високи технологии. Закриха фабриките за обувки, разкриха биткойн ферми. Бизнесмените ще са същите от бокклучената мафия. Те са едни и същи по всички далавери и кражби.