Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство

Причината за грешката била, че ги объркала навигацията
415
Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Семейство от столичния квартал „Левски Г“ твърди, че по погрешка ГДБОП разбили вратата на техния апартамент, сложили белезници на мъжа и ги претърсили, без да имат общо с престъпната група.

Това се случила миналата седмица, когато ГДБОП и Специализираната прокуратура извършиха акция в София по разследване за организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици.

Претърсиха повече от 20 адреса в четири столични квартала, задържани бяха 21 души, на 5 от тях са повдигнати и обвинения.

Миналият понеделник „аз се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: „Какво става? Кой бута?“. Един господин се показа и каза: „Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП“. Аз ги питам: „Къде отивате? Кого търсите?“. Вика: „Тихо, тихо, срещу Вас отиваме“. Викам: „Как срещу нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе“ (…) Виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да разбиват, да крещят“, разказа преживяванията си Десислава Крумова пред bTV.
По нейните думи тя се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, а те ѝ отвърнали: „Млъкни, боклук!“ и поискали телефоните на нея и дъщеря ѝ. На въпроса ѝ какво става, те отговорили, че „ще разбере от телевизията“.

Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря и зет ѝ, които били блъснати на пода и им били сложени белезници. Мъжът обясни, че никой от полицаите не се е представил, той просто видял някакви маскирани мъже и се съмнявал, че са служители на реда.

Пострадалият твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок върху него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила. След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек.

Полицаите тогава разбрали, че са сбъркали блока. Свалили белезниците от мъжа и съпругата му и изчезнали за секунди, без да се извинят или  кажат нищо.

По-късно дошъл шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината за грешката била, че ги объркала навигацията им.

Пострадалият е стресиран и не иска да покаже лицето си, страхува се да няма нови последствия за него.
Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало нахлуване на погрешен адрес при спецоперация и се извършва проверка по случая.

Семейството е категорично, че ще търси правата си и то не толкова заради материалните щети като разбитата врата, а заради психическия стрес и отношението на полицаите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 291Човек, по-добър от теб е коментиращия, защото иска да се защити, а ти дава пример КАК трябва да се действа, а не за конкретните отколнения на Петко или Сашко.
256
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 289Да, всеки иска да се закача с хора, които хладнокръвно са застреляли полицай и са горди с това. Направо вълна от кандидати има, да оправя доказан убиец, с присъда която едва ли ще надживее ... Виж, ако беше някой счетоводител или депутат, бива. А и обясни ми, как да се предпазим срещу това от статията, без да сме като Бай ти Петвко. Защото май, на тая страна и липсват повече Бай Петковци.
255
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СкитникПреди да стане злополучната акция при залавянето на Петко от Лясковец, бай ти Петко беше заплащвал играещи деца по детските площадки с незаконна ловна пушка.Ако на такъв *** правиш евалла, не знам що за човек трябва да си.Гледай да не се случи на твоите, тогава ще питаш къде са баретите и полицията.Тука много ви знаят балалайките...
254
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забрана на български граждани да гласуват, ако са извън странта, в търсене на препитание, което просто го няма (или ще ми кажете, че има 2.5 милиона работни места със заплати, които стигат за парното през зимата?), тормоз от абсолютно анонимни спец. части, на случаен принцип!Какво е това бе? Па ние сме на две-три стъпки от някаква дикататура в тая страна!!!
253
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ?Защото тогава доста ще се простят с постове, а някой и с много повече.
252
0
 
7
 
! Отговори
? преди 3 години
Що не се объркат да посетят министъра на вътрешните работи , премиера или президента ? Тези навигации да не са китайски ***?
251
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 276"Правенето на мъж", поне начина по който ти го описваш, не дава правомощия на която и да е институция и членовете и, да разбиват чуждо имущество, да арестуват и да малтретират. А отделно, сигурен съм, че ако очакваха някой дривап, а насреща беше човек с костюм, златен часовик, мерцедес за 300 000 лева и физиономия позната от избори или нещо такова, щеше дизвинение и да говорят на Вие.
250
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да речем, че нямаше грешка.Защо са ги ритали? Опасни лис а били? Как са ги ритали? Докато са били на земята ли? Заповед за задържане, отнема ли основни човешки права? Само заради това, няколко трбява да си изгубят работа, навскъде по веригата! ИМЕНТА ИМ ТРЯБВА ДА СТАНАТ ПУБЛИЧНО ИЗВЕСТНИ!А като добавим и грешката, направо цялта система е за преструкуриране ...
249
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Скитник Човека изгоря може би без вина но много лошо с него стана най лошо е да си виновен без вина.
248
0
 
5
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Набирам млади хора,трябват ми около 20тина човека. Ще бъдат обучени за снайперисти - добро заплащане. След изпълнение на задача,високо възнаграждение!!!
247
1
 
13
 
! Отговори
Скитник преди 3 години
То "баретите" само бай Петко ги оправя, с ловната пушка! Дай боже по-вече бай Петковци за тия некадърници!
246
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите още ли не са подали оставки и заради този случай?
245
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гражданинЗащото някой се е правил на мъж, за това."Чшшшш ти знаш ли кой сам аз ва...."
244
0
 
15
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Мила родна картинка...
243
4
 
23
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Добре, сбъркали - случва се! Обаче защо ще разбиват вратата защо ще слагат белезници, недай боже защо ще бият????? Може да звънят, да им отворят да се представят нормално. Каква е тая диващина! Това са за уволнение всички по веригата до министъра вкл.
242
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
В Япониа шефа на героите си прави сепухо
241
10
 
1
 
! Отговори
Chorbata преди 3 години
Bravo na momchetata varshat si rabotata xorata. Ti sxemi sa ot godini obache viq chak Sega reagirate. Chakat obiknovennite xora Li da reagirat ili sa vi malko parite v krizata xorata gladuvat. Ili chakate parvo da se oserete da se omajete i togava da se obarshete. Trqbva mozacite da sa vi po sveji po bistri i po pargavi. Jiveem v tejki vremena.
240
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
кои стават полицаи-такива от които нищо не става
239
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как пък mapsса не ви прати у зайчарника в Банкя***"
238
0
 
6
 
! Отговори
реформа преди 3 години
До dmxБез да назначават нови, така ще ги намалят и ще бъдат внимателни, а не артисти телевизионни като КАКЕТИЩЕТО