Казусът с убиеца от Сотиря - в затворите престъпниците не се превъзпитават

Не може да му се даде шанс за такова престъпление, убеден е Юлиан Ангелов
18 авг 2021 11:39, Петя Славова
24
Казусът с убиеца от Сотиря - в затворите престъпниците не се превъзпитават
Снимка: БГНЕС

Убиецът на малката Кристин от Сотиря е с намалена присъда от Върховния касационен съд. От доживотен затвор без право на замяна, магистратите прецениха, че ще му дадат жанс и определиха присъда от  само доживотен затвор.

 "За подобно тежко престъпление което е извършено върху едно дете, не може да дадеш шанс на този човек, който го е изнасилил, отвлякъл и убил, след 20-30 г. да излезе от затвора", коментира ситуацията пред БНТ Юлиан Ангелов от ВМРО.

Още по темата

По думите му съдът е постъпил така и с австралиеца Джок Полфрийман, като го е пуснал предсрочно. Ангелов припомни, че от ВМРО са внесли законодателни промени да няма смекчаващи обстоятелства дори при признание на извършителя за умишлено причиняване на смърт или телесни повреди.

Според Юлиан Ангелов има проблеми в определени състави на българските съдилища:

 "Има съдебни състави, които по една или друга причина или по криворазбрана демокрация или толерантност не правят така, че да налагат максималните наказания на такива лица, които са извършили наистина брутални престъпления", уточни той

Той каза още, че затворът не е школа да се подобрят престъпниците, ами точно обратното. В повечето случаи самите затвори нямат функцията да върнат тези хора нормални в обществото. Според него обаче това не е само български, а световен проблем.

 "Тук не говорим за това дали ще се поправи този човек. Аз дълбоко се съмнявам, защото тук не става въпрос случайно някой без да иска да е убил някого, а за умишлено убийство и изнасилване на 7-годишно момиченце", бе категоричен Юлиан Ангелов.

Според него най-справедливата присъда в случая е смъртното наказание, но такова в България не може да бъде въведено заради изискванията на Европейския съюз.

"Аз не мисля, че този човек има съвест за да живее с гузна съвест", заяви още Ангелов.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: УбиецприсъдаСотиря
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
До 20 преди 2 години
А не трябва ли??? Даже и това му е малко.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо пропускате, че според Юлиан Ангелов убиецът трябва да бъде набит на кол?
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави са хората, убийците се превъзпитават в трудови колонии. Да дълбаят камъни от сутрин до вечер. В затвора нищо не правят.
14
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От туй,че не помни какво е вършел,той ли е истинския извършител на тез три злодеяния изброени едно след друго като негови за които се е съгласил да ги поеме за свои с признание при сключване на споразумение със следствието и обвинението що писаха,ако са доказани документално с проследяване и свидетели,записи с негово участие в извършването,че той ги е извършил то за какво е нужно признание със сключване на споразумение със следствието за намаляване на присъдата доживотна без замяна на доживотна
13
0
 
8
 
! Отговори
Етносът живее преди 2 години
илюзията, че всички са им длъжни, защото те са бъдещето на България. Само че не си дават сметка, че законът на джунглата е валиден и за тях, след като НПО-тата парализираха МВР и правосъдната система. Няма как само българите да страдат от беззаконието. И вие ще си носите кръста. Каквито "хора" раждате и отглеждате, такива ще ви определят съдбата.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕС: И тебе да те пъхнат в затвора, с тия мисли за хуманност към педофили няма да прокопсаме. Смърт за такива гадове!
11
5
 
9
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Да не се забравя, че момиченцето умря в линейката, след като "хуманен" български лекар я остави без грижи и се качи да се вози отпред при шифьора. И този "лекар" още практикува.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Двата случая нямат нищо общо. Тоя да не замита нещата.
9
3
 
20
 
! Отговори
За този изверг нищо преди 2 години
друго освен смърт или доживотна каторга не е достатъчно. Обаче да питам: къде бяха роднините на убитото дете, когато техни съплеменници грабеха, пребиваха, изнасилваха и убиваха българи? Жертвите са стотици - журналистаката от Русе, студентката от В. Търново, стари хора по селата... Защо тогава не протестираха? Когато полицаи се опитват да арестуват престъпници от етноса, цялото гето ги напада с камъни и тояги! Е, хак ви е! Сърбайте попарата, дето от десетилетия я дробите! И вие ще плащате!
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберската чуммаа косеше народа през 12-годишното герботалибанско престъпление.
7
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радево време, време на ужаси и терор над обикновения човек.
6
0
 
8
 
! Отговори
До ЕС преди 2 години
Разчитам, че постът ти е ироничен.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В миналото си е имало доживотна каторга, бачкаш в мините и докъдето изкараш. Вярно е, че за такъв род престъпления няма превъзпитание, това са социопати, вредни за обществото. Но нали сме много "хуманни" в 21 век и според изкривените ценности трябва даже да им помогнем на тея психопати.
4
1
 
16
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До АнонименМоже да излезе след минимум 20 години, но ако стане наистина е много вероятно да извърши други тежки престъпления.
3
0
 
15
 
! Отговори
vlady преди 2 години
До ДилемаПри доживотен с право на замяна има възможност за освобождаване или замяна с присъда до 30 години след излежани 20 при примерно поведение. Доживотен без замяна изключва тези възможности, теоретично е възможно само помилване от президента.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва смъртно наказание ,а не намаляване на присъдата - тая гад ще излезе след 15години и ще убива още по-свирепо ! За такова Умишлено зверство над дете - Смърт с разчленяване , иначе всякви извратеняяяци ще беснеят като знаят ,че няма жестоко наказание.
1
7
 
1
 
! Отговори
Дилема преди 2 години
А каква е разликата от доживотен без право на замяна и доживотен?