Митничари откриха недекларирана валута за над 850 000 лева

Парите са открити на Дунав мост-Видин при три проверки
Обновена: 16 сеп 2021 19:24 | 16 сеп 2021 19:09, Анисия Иванова
4
Митничари откриха недекларирана валута за над 850 000 лева
Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Русе откриха недекларирана валута с левова равностойност над 850 000 лева при проверки на три товарни автомобила в района на ГКПП Дунав мост – Видин, съобщиха от Агенция "Митници".

На 12 септември е отклонен за митническа проверка товарен автомобил с чужда регистрация, който влиза в страната от Румъния през ГКПП  Дунав мост – Видин. Водачът на превозното средство, турски гражданин, е заявил, че няма нищо за деклариране. При проверка под леглото в шофьорската кабина са открити два черни найлонови плика, съдържащи 290 000 щатски долара и 35 000 евро в различни купюри.

Ден по-късно, на 13 септември, митническите служители откриват недекларирани 20 000 британски паунда при проверка на друг влизащ в страната товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Валутата е била укрита във фабрична кухина в арматурното табло на превозното средство.

На 14 септември отново в района на ГКПП Дунав мост – Видин е проверена и влизаща от Румъния товарна композиция, която доставяла стока за България. В кабината на товарния автомобил под леглото на водача митническите служители намират черен плик с банкноти в купюри от 100 американски долара. Общата сума на откритите парични средства е 150 000 долара.

Срещу водачите на трите товарни автомобила са съставени актове за установените нарушения на Валутния закон и са им наложени глоби.
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Колко е глобата :)))
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е така наречената система от ръка на ръка.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Малко известно е, че такса "Динав мост" отива за "развитието" на София-град! Русе и Видин "ряпа да ядат";) Интересно - Къде отиват конфискуваните СРЕДСТВА от митниците? Или това е "поредната" държавна тайна, която народа на републиката няма право да знае;)
1
5
 
8
 
! Отговори
Ган4о Балкански преди 1 месец
в чекмеджето на таралежа имаше повече