Сигналите за нападения над медици директно при главния прокурор

Отчита се поредицата от безцеремонни инциденти с лекари
44
Сигналите за нападения над медици директно при главния прокурор
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Сигналите, които постъпват в Българския лекарски съюз (БЛС), незабавно ще бъдат изпращани към Главния прокурор, съгласно подписано споразумение между БЛС, Министерството на здравеопазването и Прокуратура. Това съобщиха от съсловната организация. Сигналите може да се подават на мейл адрес – blsus@blsbg.

От БЛС с тревога следят поредицата от безцеремонни инциденти с медици, включително и на унищожаване на имущество в спешни центрове в страната, допълват от организацията. По-рано днес роднини на пациент са счупили стъклопакета на входната врата на спешното отделение на болница "Д-р Стамен Илиев" в Монтана, след като узнали, че техния близък е починал, посочват от съюза. В друг случай, регистриран преди три дни в Радомир, пиян мъж, след като не бил обслужен веднага от екип на спешна помощ, започнал да обижда и заплашва служителката, счупил стъклопакета на входната врата и избягал. В същото време екипът е бил на адрес за нуждаещ се.

През септември БЛС ще възобнови Националната кампания срещу насилието над медици #ПребориГнева, в която се предвиждат практически обучения на лекари от цялата страна за справяне с агресивни пациенти.

На 14 януари 2020 г. министърът на здравеопазването (2017 - 2020 г.) Кирил Ананиев, главният прокурор Иван Гешев и председателят на БЛС д-р Иван Маджаров подписаха споразумение за сътрудничество и взаимодействие за предотвратяване и разследване на престъпления, свързани с дейността на медицинското обслужване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: нападениялекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко им е боят! Казвам го, като потърпевш и то неведнъж от лекарска алчност, некомпетентност, малодушие, бездействие и т.н.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, което прочетох, не е насилие. Това са наченки на неосъзната съпротива. Медиците, тези Коко 19 престъпници, вече повече от две години се гаврят с нас, манипулират ни, разоряват ни, държат ни като затворници по домовете, прикриват си безсилието, некомпетентността и невежество си зад измислени административни мерки. Аре сега чао, че отивам да пазя баба и дядо.
32
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Най-после нещо разумно и справедливо, макар и много закъсняло!
31
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Антиваксърите са като във вица за красавицата. Аман от нагли, невежи , прости , пък и агресивни!
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи престъпленията им ще бъдат окончателно 100% прикрити. Евала.
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докторите поддържат лъжливата теория за вируса ковид. С цел лично облагодетелстване и се правят на гръмнати зайци. Имайки предвид, че това е престъплението на века, малко им е боя.!
28
2
 
9
 
! Отговори
Albi преди 1 година
Лекарите потъркват ръчички и чакат като лешояди поредната Корона вълна. Да точат клинични пътеки и да затварят хората.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А за убийците в Ковид отделения където дават лекарство блокиращо дишането и ги връзват и убиват садистично ??? И те ли ще бъдат при Главния прокурор
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са за бой, просташко е. ЗА ЗАТВОРА СА всички до един от санитарката, сестрата, до лекаря. Идея нямате каква мафия са, как се прикриват един друг, как лъжат за диагнози с цел пътеки от касата, как си искат пари, за да те лекуват, или превържат, как си играят с човешкия живот.!
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, веганистът възкръснал. Беше се скатал от април до сега. Мислех, че е предал Богу д..х. Къде беше бе трролче, на фронта в Украйна ли?
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За ромите има изключения , тъй като само ТЕ имат права , без задължения , а и БХК е на мястото си , какво ще каже ЕС !Т. е. , за ромите не важи !
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе то , хубаво , ама главният е в постоянна отпуска !
22
2
 
11
 
! Отговори
да преди 1 година
От личен опит ви казвам, че някои лекари са не само за бой, но и за нещо повече!
21
1
 
0
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Военната униформа не е ли само за казармата?
20
4
 
5
 
! Отговори
20 преди 1 година
Ако трябва да лежим в такава болница няколко дни като пациент-ще го преживеем.Но акоо трябва да работим там 40 години? Е,това вече не е професия,а присъда!Затова няма да има нито лекари,нито сестри,нито никакви други медицински специалисти! За капак на всичко и пациентите и близките им смятат,че персоналът е виновен за всичко!
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази сутрин чух,че в медицински университет вече приемали и с тройка от изпитите.Което означава,че медицина ще влезат да следват тези които друго не могат да следват!Не се учудвам-влезте в която и да е областна болница и вижте условията там.Вижте стаите на пациентите,коридорите,асансьорите.Спомнете си оная болница в която снимаха клип как пренасят с брезент пациент по етажите. Сградата и е строена през 1912 година и за 110 години не са се намерили средства да се монтира там асансьор.
18
4
 
5
 
! Отговори
лекар преди 1 година
Нещата ще се оправят след няколко години.Тогава просто няма да останат никакви лекари.Никой вече не иска да следва медицина.След тези няколко години едни добре облечени бизнесмени ще внесат лекари от чужбина и който може да плати-ще го лекуват в болница.А ние останалите-кой както може!Затова бяха и кампаниите срещу нас.Няма нищо случайно.Поне в нашият град лекарите под 50 години са няколко,а 97-98% сме към 60 годишни!Ето това е вече опасно.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко, отвързаха ръцете на насилието.Главен прокурор е на дъното в пирамидата на безполезността в България.Никаква нужда няма отнтакава длъжност и е яреме да поеме по пътя на спецпрокуратурата....
16
3
 
8
 
! Отговори
дисекция преди 1 година
Голямо мандръсане чака лекарите сатанисти.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дам... и тоз главен ще се засили и мигом ще организира едно следствие, един бърз съд и една бърза присъда. И сам ще пише обвинителните актове и ще ги защитава в съдебната фаза. Тез от БЛС дали имат мислене поне на първолак?